Een weekend veelzijdig Liverpool

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Cultureel Liverpool

In het noordwesten van Engeland ligt de gezellige stad Liverpool. Het is de stad waar The Beatles zijn ontstaan en natuurlijk het thuis van 2 grote Premier League voetbalclubs. Maar er is nog veel meer te beleven in deze kuststad. Geniet van lekker eten, ga winkelen in het stadscentrum en bewonder bijzondere kunst. Ook over de stad valt veel te leren, bezoek een interessant museum en geniet van de gezellige stad.

Samen met VisitBritain zochten wij de leukste dingen om te doen tijdens een weekendje Liverpool. Neem lekker de tijd om de stad te ontdekken. Er is namelijk genoeg te doen.

Een eerste kennismaking

Wat te doen in Liverpool?

In Liverpool is veel te beleven. Genoeg om een weekend mee te vullen! Lees hieronder meer over hoe je 48 uur in Liverpool kunt doorbrengen.

Kunst

Ochtend van de eerste dag
Begin je stedentrip in het bekendste kunstmuseum van Liverpool, Tate Liverpool. Deze is te vinden op het mooie Albert Dock. Geniet hier van een enorme collectie, van 16e eeuwse werken tot moderne kunst. Ook op het strand van Liverpool zijn kunstwerken te bewonderen, alleen te zien met laag water.

Geschiedenis

Middag van de eerste dag
Het historische warenhuisdistrict van Liverpool, Albert Dock, is werelderfgoed van Unesco. Gebruik de middag om tussen de historische gebouwen te wandelen en bezoek één (of meer) van de vele musea die je in dit gebied kunt vinden, zoals het Merseyside Maritime Museum.

Winkelen

Ochtend van de tweede dag
In het centrum van de stad staat een mooi winkelcentrum Liverpool One. Je brengt hier makkelijk een dag door, zoveel winkels zijn er te bezoeken. Maar ook in de omliggende straten zijn nog leuke winkels te vinden, zoals in Paradise Street en Hanover Street. Genoeg om de ochtend mee te vullen.

Muziek

Middag van de tweede dag
In de stad van de Beatles draait het natuurlijk ook om muziek! Bezoek een concert in één van de mooie zalen, neem een kijkje in het Beatles museum of drink gezellig een kop thee in een pub. Een biertje kan natuurlijk ook (zelfgebrouwen bijvoorbeeld). Geniet vooral van de gezellige sfeer in Liverpool.

Lekker eten

Avond van de tweede dag
In de pubs van Liverpool kun je echte, Engelse maaltijden bestellen. Deze zijn heerlijk! Een typisch gerecht wat je zeker in Liverpool moet proberen is scouse, een vleesstoofpot. Het is misschien een beetje verwarrend, want scouse is ook koosnaam voor de inwoners van Liverpool. Perfect als afsluiter van je weekendje in Liverpool.

Wat mag je nog meer niet missen in Liverpool?

Wat maakt Liverpool zo bijzonder? De onderstaande bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan deze leuke stad.

The Beatles

Deze wereldberoemde band is ontstaan in Liverpool en de 4 heren hebben hier veel meegemaakt. Niet zo gek dat je hier, op het Albert Dock, de grootste, permanente tentoonstelling over The Beatles vindt. Luister naar de muziek terwijl je geniet van het verhaal van de band en sla andere interessante Beatles plekken in de stad vooral niet over.

Voetbal

Liverpool is de thuishaven van 2 grote Premier League teams, Liverpool FC en Everton FC. Een match is natuurlijk altijd leuk om te zien. De sfeer in het stadium is geweldig. Maar dé wedstrijd van Liverpool is de Merseyside Derby, een wedstrijd tussen beide clubs. Koop je tickets ruim van tevoren, want voetbal is erg populair in Liverpool.

Filmlocaties Harry Potter

De nieuwste aanwinst in de Harry Potter franchise is de film Fantastic Beasts. Voor een deel is deze leuke film opgenomen in Liverpool. Een bezoekje aan deze stad brengt je dus tegelijkertijd op een echte filmset. St. George's Hall, het gebouw op de foto, is deels omgetoverd tot een klein stukje New York, en is te bewonderen in de film. En in Liverpool natuurlijk.

Hoe reis je naar Liverpool?

Liverpool heeft een eigen vliegveld waar je makkelijk heen kunt vliegen vanaf Amsterdam.

Een andere manier om Liverpool te bereiken is via Manchester. Vanaf het vliegveld van Manchester is het nog een uur met het openbaar vervoer naar Liverpool.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989