Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Stedentrip

Berlijn

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Stedentrip Berlijn

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Stedentrip Berlijn

Een stedentrip Berlijn is voor iedereen aan te raden: de hoofdstad van Duitsland biedt voor jong en oud legio mogelijkheden en is natuurlijk binnen no time te bereiken met het vliegtuig. De uitgestrekte stad kent vele gezichten: niet alleen liefhebbers van winkels en horecagelegenheden kunnen in Berlijn hun hart ophalen; ook voor degenen die van groen, cultuur en historie houden is Berlijn absoluut een stedentrip waard. Welke plekken moet je zeker bezoeken als je een stedentrip Berlijn hebt geboekt? Hier lees je het:

Tips voor je stedentrip Berlijn

Bezienswaardigheden van Berlijn

De Berlijnse Muur
Bezoek tijdens je stedentrip Berlijn de overblijfselen van de Berlijnse Muur. Er zijn in Berlijn nog een paar stukken te vinden van de muur die de stad in oost en west heeft verdeeld. De East Side Gallery, langs de Mühlenstrasse, is het langste deel dat is overgebleven. Het is door kunstenaars helemaal beschilderd. Tevens loopt dit stuk van de Berlijnse Muur parallel aan de rivier de Spree en vind je hier een van de stadsstranden van Berlijn. De beste plaats om meer te weten te komen over de muur en het leven in de verdeelde stad is bij Haus am Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie was de grensovergang naar Oost-Berlijn voor buitenlanders bij Friedrichstrasse.

Potsdamer Platz
In 1961 werd de Berlijnse Muur dwars over Postdamer Platz aangelegd. Na de val van de muur heeft dit plein een metamorfose ondergaan. Breng je tijdens je stedentrip Berlijn een bezoek aan Potsdamer Platz, dan hoef je je niet te vervelen. Het plein is nu vooral bekend om zijn winkels, restaurants, theaters en bioscopen. Een opvallend gebouw is het Sony-Center; de opvallend moderne bouw weerspiegeld de moderne toekomstvisie die men heeft in Berlijn. In dit multifunctionele gebouw vind je op de begane grond het Filmmuseum met een tentoonstelling over de geschiedenis van de Duitse film, waarvan een aanzienlijk deel is gewijd aan Marlene Dietrich.

Brandenburger Tor
Bij een stedentrip Berlijn hoort ook zeker een bezoek aan de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn. In de tijd van de Berlijnse Muur stond deze poort symbool voor de scheiding tussen het oosten en westen van Berlijn. In 1989 viel bij de Brandenburger Tor het eerste deel van de muur. De enige nog overgebleven stadspoort van Berlijn is te vinden aan het einde van Unter den Linden. Op de zuilengalerij van 26 meter hoog staat een strijdwagen met daarin de Griekse godin van de overwinning.

Leukste wijken in Berlijn

Wanneer je voor je stedentrip één van de hotels in Berlijn boekt die in de wijk Mitte zijn gelegen, ben je verzekerd van een centrale ligging. De naam zegt het al: dit is het stadsdeel in het midden van Berlijn. Daarnaast zijn de beroemde historische bezienswaardigheden Unter den Linden, de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw in de wijk Mitte te vinden én kun je er ’s nachts uitstekend op stap. De Kurfürstendamm, een lange winkelstraat die te vergelijken is met de Champs-Élysées in Parijs, ligt een paar kilometer ten westen van het middelste stadsdeel in de wijk Charlottenburg. Veel hotels in Berlijn zijn te vinden in de buurt van de Kurfürstendamm. Tussen deze twee plaatsen in liggen de Potsdamer Platz, een groot en bekend plein in de stad, en het aangrenzende park Tiergarten. Als je tijdens je stedentrip Berlijn een hotel in de buurt van bovenstaande locaties boekt, weet je zeker dat je een prima uitvalsbasis hebt om het groene, culturele, historische én bruisende Berlijn te verkennen.

Boek een stedentrip naar Berlijn

Wil je een stedentrip boeken naar Berlijn? Op vliegwinkel.nl heb je de mogelijkheid om je vliegticket naar Berlijn te combineren met je hotel, waardoor je honderden euro’s bespaart! Je kunt een stedentrip boeken door hierboven Vlucht + Hotel aan te vinken. Wanneer er een specifiek hotel in Berlijn is waar jouw interesse naar uitgaat, dan kun je dat selecteren in de uitgebreide zoekopties. Zo kun je heel gemakkelijk je ideale stedentrip Berlijn boeken.

Zoek een hotel in Berlijn

Heb je al een idee in welk deel van de stad je ideale uitvalsbasis ligt? Kies op vliegwinkel.nl voor een van de vele uitstekende goedkope hotels in Berlijn en leg je kamer tegelijk met je vliegticket vast. Besluit je daarnaast een auto te huren in Berlijn voor je vakantie, weekendje weg of zakenreis, dan word je voordeel alleen maar groter. Ook benieuwd naar de hotels in Madrid, Lissabon, Rome, Berlijn, Londen, Istanbul of in een van de vele andere wereldsteden? Vliegwinkel.nl heeft de goedkoopste deals over de hele wereld!

Bekijk alle hotels voor een stedentrip Berlijn

Waarom met vliegwinkel.nl naar Berlijn?

Vliegwinkel.nl biedt je de mogelijkheid om je stedentrip Berlijn samen te stellen door losse reisonderdelen, namelijk je vlucht + hotel, te combineren en online te reserveren en te betalen. Op vliegwinkel.nl kun je per bestemming en luchthaven van vertrek alle maatschappijen – incl. low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Daarnaast heb je de keuze uit meer dan 72.000 hotels in 100 landen en uit het wereldwijde aanbod van de grote autoverhuurorganisaties. Bovendien kun je aanvullende diensten boeken, zoals verzekeringen en luchthavenvervoer.

Meer stedentrips:

Vlieg voordelig vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl