Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Stedentrip

Napels

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Stedentrip Napels

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Stedentrip Napels

Kom vliegwinkelen en boek een stedentrip Napels in één voordeelpakket.

Napels is een van de ruigste steden van Italië. Het is een typisch Zuid-Italiaanse stad, met alle drukte en chaotische straatbeelden die daar bij horen. Eeuwig zonde, want Napels is een prachtige, écht Italiaanse stad met volop bezienswaardigheden en vele goedkope mogelijkheden om te shoppen.

Stedentrip boeken

Je kunt een stedentrip boeken door in de zoekbox Vlucht+Hotel aan te vinken. Wanneer er een specifiek hotel is waar je interesse naar uitgaat, dan kun je deze selecteren in de uitgebreide zoekopties.

Bezienswaardigheden

Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met paleizen, kloosters en kerken, waaronder Palazzo Reale. De omgeving van Napels is uniek. Het bekende Pompeï vindt u hier. Een bezoek hieraan mag niet ontbreken. Het ligt aan de voet van de vulkaan Vesuvius, die in 79 na Christus deze stad onder stenen en as bedolf. Ook Herculaneum werd door de uitbarsting bedekt met een dikke laag lava en modder.

Winkelen

In Napels vindt je veel goedkope winkels achter de winkelstraten. Voor de duurdere winkels moet je echt in het centrum zijn. Napels is een drukke stad met een brede boulevard en kleine steegjes waar je veel winkels zult vinden. In Napels zijn die steegjes te vinden achter de Piazza del Plebiscito. Links achter de Chiesa di San Francesco di Paola leidt een trap naar een van de mooiste steegjes van de stad en als je dit straatje volgt richting noorden, kom je vanzelf terecht bij de hoger gelegen straatjes met goedkope winkeltjes die achter de grote winkelstraten zijn gevestigd. In de straatstalletjes zul je vooral de goedkopere merken vinden. Voor de wat betere merken moet je naar De Galleria Umberto I gaan. De meeste winkels zul je vinden in de winkelstraat de V.Toledo.

Eten & drinken

Napels, de stad waar de pizza is uitgevonden. Het waren de inwoners van Napels die als allereersten sappige rode tomaten combineerden met een bodem van bloem en water. Je kunt in Napels dan ook genieten van de heerlijkste pizza's. Bij Napels horen verder ook de pasta's en de geur van vers geraspte Parmezaanse kaas. Maar bij de Italiaanse keuken moet je niet alleen maar denken aan pizza en spaghetti. In de restaurants zijn ook nog genoeg andere specialiteiten te vinden. In Napels kun je ook heerlijk vertoeven op één van de terrasjes of gezellig in een cafe wat drinken.

Een wereldberoemd drankje is Limoncelllo, dit is een zeer sterk maar lekker alcoholisch citroendrankje. Een aanrader om koffie te drinken is het Caffe Storico Gambrinus. Hier moet u zeker de baba proberen, dit is een erg populaire cake in de vorm van een kerkklok gedoopt in rum.

Uitgaan

Napels heeft, zoals het een grote stad betaamt, een bruisend uitgaansleven. De clubs en discotheken zijn laat geopend voor de fuifbeesten, cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan het uitgebreide theater- en opera-aanbod. De hipste uitgaansbuurt ligt rond de Piazza Bellini, de Piazza Santa Maria la Nuova en de Piazza San Domenico Maggiore. De bars rond de piazza’s zitten meestal barstensvol. Veel bars blijven de hele nacht open.

De meest exclusieve club in Napels is La Mela, een discotheek die al meer dan dertig jaar bestaat. Ook discotheek Chez Moi is een gevestigde waarde in Napels. De places to be op dit moment om te gaan stappen, zijn de Velvet Underground, de Notting Hill en het Vibes Café.

Goedkoop hotel in Napels zoeken?

Heb je al een idee in welk deel van de stad uw ideale uitvalsbasis ligt? Kies op vliegwinkel.nl voor een van de vele uitstekende goedkope hotels in Napels en leg je kamer tegelijk met je vliegticket vast. Besluit je daarnaast een auto te huren in Napels voor je vakantie, weekendje weg of zakenreis, dan wordt je voordeel alleen maar groter. Ook benieuwd naar de hotels in Madrid, Lissabon, Rome, Berlijn, Londen, Istanbul of in een van de vele andere wereldsteden? Vliegwinkel.nl heeft de goedkoopste deals over de hele wereld!

Vlieg voordelig vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl