Vliegtickets Hong Kong

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Hong Kong

Het weer in Hong Kong

In Hong Kong wordt het nooit echt koud. De stad heeft een subtropisch klimaat met dezelfde seizoenen als Nederland, maar ook een tyfoonseizoen. In de wintermaanden tussen december en maart is het vrij koel en bewolkt. De temperatuur zakt normaal gesproken niet onder de veertien graden. Vanaf maart wordt het geleidelijk vochtiger en warmer. In mei begint het tyfoonseizoen. Zodra een tyfoon de stad nadert wordt dit aangegeven op alle radio- en televisiestations en sluiten winkels en bedrijven hun deuren. De zomermaanden juni tot en met september zijn warm en vochtig. De temperatuur loopt dan snel op tot ongeveer 35 graden. Neem in deze periode dus voorzorgsmaatregelen. De maanden oktober tot december zijn de droogste van het jaar. De herfst is te vergelijken met een goede Nederlandse lente. De temperaturen zijn mild en de luchtvochtigheid is laag. De gemiddelde temperatuur is in dit seizoen ongeveer 18 tot 20 graden.

Evenementen

  • Januari/februari: Chinese nieuwjaar
    Het Chinese Nieuwjaar is een groot feest dat in heel Azië uitgebreid gevierd wordt. Er wordt veel gegeten, gedanst en er zijn grote parades om het nieuwe jaar in te luiden.
  • Mei/juni: Drakenbootfestival
    De mooie boten op het water naast de moderne skyline van Hong Kong zijn bijzonder om te zien.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Hong Kong)

Wanneer je vliegtickets naar Hong Kong hebt geboekt kom je aan op Hong Kong International Airport. Deze luchthaven is één van de modernste ter wereld. Het vliegveld ligt op een eiland op 39 kilometer afstand van de stad. Je kunt het centrum van Hong Kong bereiken per taxi, bus en trein. Ook kun je natuurlijk een eigen auto huren. Houd wel rekening met drukte in het centrum van de stad.

Taxi
De taxistandplaats is buiten de aankomsthal, bij het Ground Transportation Centre. De taxi’s hebben verschillende kleuren, afhankelijk van hun bestemming. Rode taxi’s rijden naar vrijwel elke bestemming in Hong Kong, behalve naar Lantau Island. Blauwe taxi’s rijden naar Lantau Island en groene naar New Territories.

Trein
De Airport Express is de snelste route naar het centrum van Hong Kong. In slechts 24 minuten arriveer je op Hong Kong Island. De trein stopt ook in Kowloon. De trein vertrekt iedere twaalf minuten.

Bus
Vanaf het Ground Transportation Centre vertrekken vele bussen naar verschillende bestemmingen in Hong Kong, en naar de Chinese provincie Guangdong. Er rijden negen A-lijnen die je naar de belangrijkste locaties in de stad kunnen brengen, met minder haltes dan een gewone stadsbus. Een rit kan wel een uur duren.

Vervoer in Hong Kong

Het openbaar vervoer in Hong Kong is uitgebreid en efficiënt. Op alle stations staan ticketautomaten die wisselgeld teruggeven. Je kunt ook een magneetstripkaart aanschaffen met een vast reistegoed. Er rijden talloze bussen die het stadscentrum met de buitenwijken verbinden. Daarnaast rijden er ook minibussen zonder vaste routes.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989