Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Hong Kong
Bezienswaardigheden

Vliegtickets Hong Kong

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden in Hong Kong

Hong Kong is uniek in de diversiteit van de bezienswardigheden die je er kunt vinden. Ontdek de stad, ga lekker winkelen of ontspan op één van de heerlijke eilanden. Er is genoeg te ontdekken! Dit zijn de leukste bezienswaardigheden.

Victoria Peak

De meest populaire attractie van Hong Kong is Victoria Peak. Vanaf de 500 meter hoge heuveltop heb je een mooi uitzicht over de stad, haven, Kowloon en de heuvels. The Peak trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De leukste manier om er te komen is met de Peak Tram. De tram maakt aan het einde van de route een steile klim naar boven.

Star Ferry

Tijdens je vliegvakantie in Hong Kong mag je een boottocht met de Star Ferry niet overslaan. De veerboot vaart naar Hong Kong Island. Je kunt ook met de metro door een tunnel naar het eiland, maar een boottochtje geeft een mooi uitzicht over de stad. Het tochtje duurt maar acht minuten.

Wong Tai Sin tempel

Wong Tai Sin is één van de bekendste en meest bezochte tempels van Hong Kong. Deze taoïstische tempel werd vernoemd naar een herdersjongen die over helende krachten beschikt zou hebben. Volgens de taoïsten kan de geest van Wong Tai Sin zieken genezen en voorspoed en geluk brengen. Veel bezoekers komen er dan ook om hun eigen geluk een handje te helpen. Als de wens uitkomt is het wel de bedoeling dat je teruggaat om de geest van Wong Tai Sin te bedanken. Vooral tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt de tempel druk bezocht.

Lees meer

Omgeving van Hong Kong

Hong Kong is een dichtbevolkte stad. Als je naar Hong Kong vliegt en alle drukte van deze metropool achter je wilt laten, dan is een excursie naar één van de pittoreske eilanden een goed idee. Er zijn prachtige stranden, tempels en een bijna overdadig groene natuur. Dit zijn de leukste plekjes.

Lamma Island

Een mooie uitstap vanuit Hong Kong is Lamma Island. Na de ferry overtocht van twintig minuten ben je in een compleet andere wereld. Op het eiland rijden geen auto’s. Je komt aan in het hoofddorp Yung Shue Wan. Van hieruit kun je wandelen naar het dorp Sok Kwu Wan. In dit dorp zijn veel openlucht visrestaurants te vinden. Lamma Island beschikt over geweldige stranden. Hung Shing Ye is het grootste strand, maar Lo So Shing is het mooiste strand. De andere stranden kun je het best bereiken per boot.

Repulse Bay

Een van de populairste bestemmingen in het zuiden van Hong Kong Island is Repulse Bay. Het schitterende zandstrand in deze baai is perfect geschikt voor het maken van een strandwandeling. Aan de waterkant liggen restaurants en snackkraampjes. Er is ook een groot winkelcentrum. Je kunt Repulse Bay bereiken met bus 6, 6A of 6I vanaf de Exchange Square Bus Terminal, Central. Er is geen vaste halte. Als je een groot gebouw met een gat ziet moet je de chauffeur een seintje geven.

Lees meer

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl