Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Israël

Tel Aviv

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Tel Aviv
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Tel Aviv

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Tel Aviv

Weer in Tel Aviv

Tel Aviv heeft een middellands zeeklimaat. De zomers zijn heet, de tussenseizoenen zijn mild en de winters koel en regenachtig. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25 graden, maar temperaturen van 35 tot 40 graden zijn geen uitzondering. De maanden juli en augustus zijn het warmst. De stranden bieden dan wel aangename verkoeling. Je kunt Tel Aviv het best in mei, juni, september en oktober bezoeken. De koudste en natste maanden van de winter zijn januari en februari. Vriezen zal het niet snel in Tel Aviv met een minimum temperatuur van 10 graden.

Evenementen

Tel Aviv is een levendige stad. Buiten het drukke uitgaansleven, worden er ook veel jaarlijkse evenementen georganiseerd. Dit zijn de leukste:

Tel Aviv Pride
mei en/of juni
De Tel Aviv Pride parade is de grootste in Azië! De Pride in Tel Aviv staat vooral bekend om het vreedzame karakter. Het begon als een politiek evenement, maar sindsdien is er veel aandacht besteed om de focus van het evenement te verschuiven naar tolerantie en niet politieke discussie. Daardoor hangt er een goede sfeer bij dit immense festival. Het hele festival duurt een week.

Jaffa nachten
augustus
De Jaffa nachten staan vol van muziek, theater en ander entertainment. Het festival duurt een aantal dagen en vindt plaats in de wijk Oud Jaffa. Hier worden de straten tijdens de feestdagen afgesloten voor verkeer.

Sukkot
oktober
Sukkot is een nationale feestweek in Israël en wordt ook in Tel Aviv uitgebreid gevierd. In Tel Aviv is de feestweek het einde van het strandseizoen en viert het feest het einde van de zomer. Veel mensen in Israël bezoeken in deze tijd mooie plekken in het land en daarom zijn er veel speciale dingen georganiseerd bij bezienswaardigheden en in musea. Ook zijn er veel concerten met grote namen zoals Kanye West en Bon Jovi.

Vervoer in Tel Aviv

Bussen zijn in Tel Aviv de populairste vorm van vervoer. Er zijn veel busdiensten en de kaartjes zijn goedkoop. De meeste bussen rijden niet tijdens de sabbat. De dienstverlening stopt op vrijdagmiddag en wordt op zaterdagavond hervat. Je kunt ook kiezen voor de taxi, een rit in het centrum kost ongeveer 5 euro. Een andere mogelijkheid om Tel Aviv te ontdekken is per fiets. Tel Aviv is vlak en het verkeer redelijk rustig. Op Rothschild Avenue, Ben-Gurion Avenue en Ben-Zion Avenue zijn zelfs fietspaden. Je kunt in je hotel vragen waar je het beste een fiets kunt huren.

Vervoer (van/naar luchthaven van Tel Aviv)

Als je vliegtickets naar Tel Aviv hebt geboekt, zul je waarschijnlijk vliegen op Ben Gurion International Airport. De luchthaven van Tel Aviv ligt 20 kilometer buiten de stad. Het vliegveld staat bekend als het best beveiligde ter wereld. Je kunt het centrum van Tel Aviv per taxi, bus en trein bereiken. De trein en bus zijn de goedkoopste manieren.

Taxi
De taxi standplaats ligt bij Terminal 3 op level G. Een taxirit naar het centrum duurt zo’n 20 minuten en kost ongeveer 18 euro. Let er op dat de chauffeur de meter aanzet en accepteer geen vooraf afgesproken prijs. Die is altijd hoger dan wat een Israëli betaalt.

Bus
De bushalte is buiten de aankomsthal terminal 1. Nummer 475 rijdt naar het centrale busstation en nummer 222 rijdt naar het North Tel Aviv treinstation en stopt bij alle hotels langs Hayarkon Street. Bij de buschauffeur kun je een kaartje kopen.

Trein
Het treinstation ligt direct naast de vertrekhal. Tel Aviv heeft vier treinstations, dus de duur van je rit is afhankelijk van het station van je keuze. Een kaartje kun je kopen op het station in een van de automaten.

Naar Tel Aviv vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Israël

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl