Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Kroatië

Split

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Split
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Split

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Split

Split is een mooie stad waar genoeg te zien en te ontdekken is. Veel toeristen vergeten te genieten van deze stad, omdat ze vooral doorreizen naar een van de eilanden voor een strandvakantie. Maar Split zelf isook zeker de moeite waard. Bekijk hier de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in en om Split.

Te doen in Split

Een archeologietour is de perfecte manier om het oude centrum van Split te ontdekken. Veel gidsen nemen je mee ondergronds om de oude funderingen van de stad te bekijken. Over het algemeen spreken de gidsen goed Engels en weten ze veel te vertellen over de geschiedenis van de stad die al bestaat sinds het jaar 300.

Zeilen kun je heel goed doen in de zeeën aan de kust van Split. Bij het toeristeninformatiecentrum kun je informatie vragen over dagtochten met een zeilboot. Veel tochten brengen je naar de prachtige baaien en zeegrotten tegen de kust van de stad. Je kunt prachtige uitzichten zien en genieten van het water om je heen.

De volgende bezienswaardigheden zijn ook de moeite waard om te bezoeken:

Het paleis van Diocletianus
Dit paleis is de fundering van de stad. De bouw startte in het jaar 300. Elke poort is vernoemd naar een soort metaal. Het paleis was ook de filmset voor een aantal scènes in de hitserie Game of Thrones, bijvoorbeeld de troonzaal van Daenerys en een aantal scènes in de stad Meereen. Het gebouw is rijk met geschiedenis en zal je ongetwijfeld verwonderen!

Synagoge
De Synagoge van Split is de derde oudste synagoge in Europa die nog in gebruik is. Het bestond al in zijn huidige vorm in 1728. In 2012 was de eerste Joodse bruiloft na de Tweede Wereldoorlog gehouden in deze synagoge. De joodse gemeenschap in Split heeft nog maar 100 leden en geen rabbi, maar de synagoge speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van deze gemeenschap en de stad Split.

Omgeving van Split

Marjan is een natuurreservaat vlakbij Split. De heuvel is 178 meter hoog en biedt uitzicht over de stad. Er bevinden zich onder andere een oude joodse begraafplaats en een gezellig café. Als je de natuur wat verder weg wilt zoeken, kun je naar Nationaal Park Krka. Dit is een natuurreservaat van 111 vierkante kilometer. Zeven watervallen genaamde de Krkawatervallen worden wel eens vergeleken met de Iguazawatervallen van Brazilië, in het klein. Verder heeft het park veel vogelsoorten en vind je ook een aantal bijzondere reptielen. Even weg van de drukte van Split? Dan mag je dit prachtige natuurgebied niet missen!

Naar Split vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Kroatië

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl