Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Schotland

Edinburgh

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Edinburgh
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd
Shoppen en uitgaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Shoppen & Uitgaan in Edinburgh

Shoppen in Edinburgh

Winkelgebieden
Het traditionele winkelsegment vind je vooral rondom de Royal Mile. In de New Town zijn de wat meer chique boetieks, de grote warenhuizen en exclusieve winkels te vinden. Vooral in de twee winkelstraten Princes Street en het duurdere George Street zijn veel winkels geconcentreerd.

Jenners warenhuis
Jenners Warenhuis is een winkelmekka en het oudste warenhuis van Groot-Brittannië. Rondom de ovalen hal draaien 3 verdiepingen galerieën met versierde balustrades omhoog. Zelfs als niets wilt kopen, kun je hier dus je ogen uit kijken. De herenafdeling is traditioneel met veel tweed en cashmere, terwijl de damesafdeling ook moderne merken als Hobbs en Versace verkoopt. De levensmiddelenafdeling is een belevenis op zich.
Locatie: 48 Princes Street. Dagelijks geopend

Ocean Terminal
Ocean Terminal is een mega winkelcentrum in de haven van Leith. Hier kun je terecht voor grote inkopen van bekende merken. Vanuit de bars en restaurants heb je een mooi uitzicht op zee en het Yacht Brittannia.
Locatie: Ocean Drive, Leith. Dagelijks geopend
Locatie: 2 Warriston´s Close, High Street naast City Chambers

Restaurants in Edinburgh

Als je vliegtickets naar Edinburgh hebt geboekt zul je ontdekken dat de Schotse keuken veel meer is dan alleen Haggis. Schotten houden, net als de Britten, van een uitgebreid ontbijt met spek, eieren en worstjes. Fish and Chips kun je ook in Schotland ervaren. In Edinburgh wordt deze traditionele lekkernij trouwens gegeten met salt´n sauce in plaats van salt´n vinegar. In de Schotse keuken wordt veel met verse ingrediënten gewerkt, zoals verse vis. Als je een restaurant zoekt waarin de Schotse keuken wordt geserveerd let dan op het ´Taste of Scotland´ logo.

Schotse Whisky is beroemd over de hele wereld en kun je in iedere bar bestellen. Het productieproces en alle geheimen van deze drank kun je bekijken in het Scotch Whisky Heritage Centre. Ook in de omgeving van Edinburgh merk je dat de Schotten trots zijn op hun nationale drank. Wanneer je een tour naar de Highlands maakt bijvoorbeeld vertelt de gids je vermakelijke verhalen over de clans die vroeger elk hun eigen Whisky maakten.

Witchery
Witchery serveert typisch Schots eten in een gotisch en donker interieur. Specialiteiten op de kaart zijn vooral gericht op Schots wild en rund. Het restaurant biedt ook een zogenaamd theatermenu aan. Sommige restaurants bieden de mogelijkheid om van 17.30 - 18.30 uur en van 22.30 - 23.30 uur snel en voordelig een tweegangen diner te eten voor of na een bezoek aan het theater.
Locatie: 352 Castlehill

Lees meer

Uitgaan in Edinburgh

Bars

 • Edinburgh Festival Theatre (13-29 Nicholson St. Bars)
  Dit theater heeft het grootse podium van alle Britse theaters. Hier geven de belangrijkste gezelschappen uit het internationale theater regelmatig gastoptredens. Een avond toneel, dans, ballet, opera of muziek is een onvergetelijke gebeurtenis.
 • Café Royal Circle Bar- Café Royal Oyster Bar (19 en 17a West Register St.)
  De Royal Circle Bar is een traditionele pub. Het interieur valt onder monumentenzorg en bestaat uit ronde glas-in-lood ramen, mahoniehoutsnijwerk, wandkachels en een formidabele bar. De keuken serveert vooral vis en zeevruchten. De Oyster Bar heeft beroemde oesters in talloze varianten.
 • Bow Bar (80 West Bow)
  In deze traditionel pub kun je kiezen uit maar liefs 140 soorten whisky en 8 tapbieren. Je kunt heerlijk in de ramen zitten op lederen banken en genieten van de originele houten inrichting. ´s Middags kun je voordelig lunchen.
Lees meer

Clubs

 • Espionage
  Espionage is een grootschalig club- en barcomplex van 5 verdiepingen. Er wordt populaire dansmuziek gedraaid.
  Locatie: Vistoria St. geopend dag 19.00-03.00 uur. Toegang gratis.
 • Opium
  Opium is de meest bekende rockdisco van Edinburgh waar rock-, grunge- en indie-clubavonden worden gegeven. De inrichting is donker. Op vrijdag van 17.00 -21.30 uur is er een alcoholvrije disco voor 14-17 jarigen.
  Locatie: 71 Cowgate, geopend dag. 20:00-3:00. Toegang gratis.

Naar Edinburgh vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl