Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Schotland

Glasgow

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Beste reistijd
Beste Reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Glasgow

Het weer in Glasgow

De gemiddelde temperatuur in Glasgow ligt lager dan in Nederland. De zomers zijn aangenaam, maar niet heet. De winters kunnen erg koud zijn. In alle seizoenen is er kans op regen, maar dat mag de pret niet drukken. Als je goed voorbereid bent, zul je een geweldige vakantie beleven in Glasgow. Het onvoorspelbare weer draagt namelijk alleen maar bij aan de schoonheid van Schotland. De ruige natuur in de omgeving van Glasgow komt zo nog beter tot zijn recht.

Evenementen

In Glasgow houden ze wel van een feestje! Daarom worden er het hele jaar door veel festivals georganiseerd. Geniet van de gezellige Schotse sfeer en doe leuk mee met de lokale bevolking, die toeristen over het algemeen hartelijk ontvangen op zulke festivals. Neem vooral een kijkje bij deze festivals.

 • Juni: Royal Highland Show: Edinburgh
  Schotser dan de Royal Highland Show in Edinburgh kan bijna niet. Het boerenleven wordt hier gevierd met veilingen van dieren, springwedstrijden, races, herderswedstrijden en schoonheidswedstrijden. Je kijkt je ogen uit!
 • Januari: Celtic Connections: Glasgow
  Dit mooie festival viert de Keltische achtergrond van Schotland. Keltische muziek, historische kostuums en heel veel hebbedingetjes maken van dit festival een heerlijk festijn.
 • September: Great Scottisch Run: Glasgow
  Deze marathon is de grootste van Schotland en wordt jaarlijks gehouden in Glasgow. Je kunt kiezen uit een hele of halve marathon. Je rent onder andere over de Kingston Bridge en door de mooie omgeving rond Glasgow.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Glasgow)

Als je vliegtickets naar Glasgow hebt geboekt, dan land je op Glasgow Airport. Glasgow Airport ligt op ongeveer 11 km van het centrum van Glasgow. Je kunt Glasgow bereiken per taxi, bus of trein.

 • Taxi
  Met de taxi kun je het centrum van Glasgow eenvoudig bereiken. Taxi's zijn wit en kun je vinden buiten het terminalgebouw.

 • Bus
  Reizen met de bus is de makkelijkste optie om van Glasgow Airport naar Glasgow te reizen. Bus 500 gaat rechtstreek naar het centrum, maar je kunt ook de 77 nemen. Ook de Glasgow Airport Express is een goede optie. Deze bussen hebben extra ruimte voor bagage. Je kunt je kaartje gewoon bij de buschaffeur kopen, maar online kan ook. Dan hoef je alleen je mobiele telefoon of tablet met het online ticket te laten zien in de bus.

 • Trein
  Het is ook mogelijk om met de trein vanaf Glasgow Airport te reizen. Je moet dan eerst met de 757 bus naar Paisley Gilmour Street, waar zich een treinstation bevindt. Daarna reis je gemakkelijk met de 500 trein naar Glasgow Queen Station en Glasgow Central Station.

Vervoer in Glasgow

Het openbaar vervoer in Glasgow is goed geregeld. Met de bussen van First kun je heel de stad rondreizen. Ook zijn er treinverbindingen met andere grote steden, zoals Edinburgh. Als je echter bestemmingen buiten Glasgow wilt ontdekken en alles op je eigen tempo wilt doen, dan kun je het beste een auto huren.

Naar Glasgow vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl