Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Schotland

Glasgow

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden in Glasgow

In Glasgow is van alles te doen. Interessante musea en historische gebouwen zijn er genoeg. Maar het is vooral de sfeer in de stad die Glasgow zo leuk maakt. Wandel door de straten met hoge gebouwen en je komt van alles tegen! Als je wat minder aan het lot wilt overlaten, bezoek dan in ieder geval deze leuke bezienswaardigheden.

Kelvingrove Art Gallery and Museum
Het bekendste kunstmuseum van Glasgow heeft wisselende exposities, maar ook een vaste collectie van klassieke werken. Het museum is erg mooi en ook nog eens helemaal gratis om te bezoeken!

People's Palace
Al sinds het begin van het bestaan van dit gebouw is het bedoeld als cultureel centrum voor de inwoners van Glasgow. Het is een mooi gebouw om te bezoeken, maar de echte publiekstrekker is de kas aan de achterkant van de People's Palace, genaamd de Wintertuin.

Glasgow Green
Glasgow heeft veel parken, maar het oudste park van de stad is Glasgow Green. Hij stamt al uit de 15e eeuw, maar zag er toen nog heel anders uit. Leuke plekjes in dit park zijn St. Andrew's Suspension Bridge en het Nelson Monument. Veel mensen die in Glasgow wonen komen hier om lekker te ontspannen en te sporten.

Glasgow Science Centre
Voor iedereen die meer wil leren over natuurkunde en cosmologie is het Glasgow Science Centre een plek die je niet mag missen. Dit interactieve museum is leuk voor jong en oud en heeft onder andere een planetarium en het grootste IMAX-bioscoopscherm van Schotland.

In de omgeving van Glasgow

Glasgow ligt in een prachtige, natuurrijke omgeving waarin je veel kunt ontdekken. Maak dagtochtjes vanuit de stad naar bijvoorbeeld deze plekken.

Loch Ness
Het wereldberoemde Loch Ness ligt op ongeveer 300 kilometer afstand van Glasgow. Hoewel dit in een dagje heen en weer te doen is met de auto, is het wat meer ontspannen om een overnachting te nemen in de buurt van Cairngorns National Park. Daar vind je veel leuke cottages en hutjes in de natuur waar je wel een nachtje wilt slapen.

Stirling Castle
Dit mooie kasteel lig top ongeveer 50 kilometer afstand van Glasgow. Dit kun je gemakkelijk met de auto rijden, maar ook het openbaar vervoer is een optie. Met de trein ben je maar drie kwartier onderweg. Stirling Castle is erg groot en er worden vaak concerten gehouden en historische gevechten nagespeeld. Een erg leuk dagje uit!

Naar Glasgow vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl