Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Servië

Belgrado

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Belgrado
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Belgrado

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Belgrado

Er is genoeg te zien en te beleven in Belgrado. Belgrado is een afwisselende stad. Vanwege de turbulente geschiedenis zie je verschillende bouwstijlen terug in de stad. Deze afwisseling maakt het de moeite waard om Belgrado te bezoeken.

Park Kalemegdan

Bovenop een heuvel ligt het grote Park Kalemegdan. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de Sava en Donau. Het park wordt omgeven door de oude stadsmuren van het Belgrado fort, dat door de Romeinen in de eerste eeuw voor Christus werd gebouwd. In het park kun je je een hele dag vermaken. Er zijn restaurants en barretjes, sportveldjes, oude monumenten, catacomben een museum en een dierentuin. Aan het einde van de dag, tegen zonsondergang komen groepjes vrienden en families bij elkaar om te zingen en muziek te maken. Genoeg voer voor schitterende foto´s.

Tito´s tombe

Een kort busritje vanuit het centrum naar Bulevar Mira brengt je bij de tombe van Josip Broz Tito. Tito was de laatste president van het voormalige Joegoslavië. Onder Tito´s bewind nam Joegoslavië afstand van het Stalinistische Rusland en ontwikkelde hij een eigen versie van het socialisme. Je kunt een interessante tentoonstelling bezoeken van zijn kantoor-meubilair en van de vele geschenken die hij op staatsbezoeken ontving. De verhalen en anekdotes van het personeel zijn indrukwekkend.

Koninklijk Paleis

Het koninklijk paleis is de officiële residentie van de koninklijke familie. Een bezoek aan het paleis geeft een bijzonder boeiende inkijk in het koninklijke leven. Je kunt een rondleiding reserveren op afspraak. Je ziet het Koninklijk Paleis, het Witte Paleis en de Koninklijke terreinen op de heuvel Dedinje. Het complex ligt op korte afstand van het centrum van de stad.

Omgeving van Belgrado

Als je vliegtickets Belgrado hebt geboekt is het ook de moeite waard de omgeving te bezoeken. De regio rondom Belgrado biedt oneindig veel mogelijkheden op het gebied van sport, cultuur en natuur. Je kunt verschillende activiteiten doen, variërend van een wijnproeverij met lokale wijnen tot skiën en ijsrots-klimmen.

Avala

De berg Avala ligt op 18 kilometer ten zuiden van Belgrado. Het is een populaire bestemming voor wandelaars. Op de top (511m) vind je ook het monument voor de Onbekende Soldaat, opgericht ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten uit de eerste Wereld Oorlog.

Novi Sad

Ongeveer 85 kilometer ten noorden van Belgrado ligt Novi Sad. Novi Sad is de tweede grootste stad van Servië. Je kunt hier schitterende gebouwen bekijken uit de 18e en 19e eeuw. Ook een bezoek aan het fort Petrovaradin is meer dan een bezoek waard.

Fruska Gora Nationaal Park

Het Fruska Gora Nationaal Park ligt in de buurt van Novi Sad. In het park liggen 16 Servisch Orthodoxe kloosters die vanwege architectuur en schitterende fresco´s uniek zijn. Ook kun je hier kerkelijke sieraden en andere rijkdommen uit die tijd bekijken.

Naar Belgrado vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Servië

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl