Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Thailand

Bangkok

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Bangkok
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Bangkok

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Bangkok

Weer in Bangkok

De beste reistijd om naar Bangkok te gaan is tussen november en april. In deze maanden is het met gemiddeld 33 graden wat koeler dan de andere maanden. Bovendien is het regenseizoen van juni t/m oktober, waar je dus meer kans op regenbuien hebt. Dit zijn echter vaak flinke, maar korte buien waardoor je ook in deze maanden prima naar Bangkok kan gaan.

Evenementen

  • April: Songkran festival
    Tijdens het Songkran festival wordt 3 dagen lang het Thais nieuwjaar gevierd, waarbij er grote watergevechten en straatfeesten gehouden worden. Houd er wel rekening mee dat tijdens dit evenement de winkels en andere bedrijven gesloten kunnen zijn.
  • December: Verjaardag van de koning
    Tijdens deze viering brengen de Thai verschillende offers aan de goden en zijn er verschillende parades in de stad. Aan het einde van de dag volgt er een grote vuurwerkshow.

Vervoer (van/naar luchthaven van Bangkok)

In Bangkok land je op de internationale luchthaven van Thailand Suvarnabhumi. Je kunt Bangkok bereiken per bus of per taxi.

Taxi
De taxistandplaats is buiten bij de aankomsthal. Let op de taxi´s met het zwarte en gele kentekenplaten. Deze taxi´s hebben een officiële vergunning. Een rit naar het centrum duurt ongeveer 40 – 60 minuten, afhankelijk van de bestemming in het centrum en de drukte van het verkeer. De prijs van een rit naar het centrum ligt rond de 700 THB (ongeveer 16 euro).

Bus
Een shuttle service bij de aankomsthal vervoert je naar het Transport Center. Een busrit naar het centrum duurt ongeveer een uur. De prijs van een rit naar het centrum ligt rond de 35 THB (ongeveer 0,80 euro).

Ook kun je de AirportExpress bus (air-conditioned) nemen naar het centrum van Bangkok. Deze vertrekt voor de aankomsthal. De AirportExpress bus stopt bij tal van hotels in Bangkok. Vraag bij de chauffeur meer informatie over de route. De prijs van een rit naar het centrum ligt rond de 150 THB (ongeveer 3,50 euro).

Vervoer in Bangkok zelf
Het verkeer in Bangkok is hectisch. Er staan vaak lange files door de hele stad. De taxi en de bus zijn daarom niet altijd de meest snelle manieren van vervoer. De tuk-tuk is een goed en leuk alternatief. Deze gemotoriseerde riksja´s kunnen vaak sneller door het verkeer op de plaats van bestemming komen. Verstandig is wel om voorafgaand aan de rit een prijs af te spreken.

Naar Bangkok vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl