Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Weekendje weg

Wenen

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Er even tussenuit in Wenen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Weekend Wenen

Op slechts twee uur vliegen vanaf Nederland ligt de prachtige stad Wenen. Met haar prachtige architectuur, vele bezienswaardigheden en winkels is dit een ideale bestemming voor een weekendje weg.

Wenen in 2-4 dagen

Een (lang) weekend is zo voorbij dus het is belangrijk te bedenken wat je allemaal wilt gaan doen in Wenen. Daarom geven we je graag een aantal tips per dag zodat je het meeste uit je weekendje weg kunt halen. Uiteraard kun je sommige activiteiten ook op een dag combineren.

  • Dag 1: Dit is waarschijnlijk de dag dat je aankomt dus is het fijn om de stad een beetje te verkennen. Struin rond op de grootste fruit- en groentemarkt van Wenen. Hoe verder op de markt hoe exotischer het aanbod wordt.

  • Dag 2: Van de tweede dag kun je een culturele dag maken. Echte aanraders zijn een bezoek aan Schloss Schönbrunn en Stephansdom. In de middag kun je nog meer paleizen bezoeken of het wereldberoemde opera: het Weense Staatsopera. Wenen zelf kent vele wijnhandelaren. Geniet 's avonds van een heerlijk diner in het oudste wijnhuis van Grinzing.

  • Dag 3: Wenen staat bekend om zijn vele keizers en keizerinnen. Je kunt de keizerlijke grafkelder bezoeken. Hier ligt onder andere de wereldberoemde keizerin Sissi. In de middag kan je rondstruinen in de Belvedère Paleizen. Dit complex werd in 1714 gebouwd in opdracht van prins Eugen.

  • Dag 4: De laatste dag is ideaal om nog even rustig te genieten van de laatste uren. Wenen kent vele koffiehuizen waar je kunt genieten van heerlijke taart, gebak en goede koffie.

Heb je meer tijd? Ga dan ook zeker naar het kunsthistorisch museum, de Spaanse rijschool en het pretpark Prater

Weekend Wenen vergelijken

Bij vliegwinkel.nl vergelijk je gemakkelijk en snel de best beschikbare opties voor jouw weekend Wenen. Het maakt niet uit wanneer je weg wilt, een lang weekend of van vrijdag tot en met zondag. Met de flexibele dagen optie vind je snel de vlucht die bij jou past.

Maak je weekendje weg compleet

Het aftellen kan bijna beginnen. Bij vliegwinkel kun je namelijk ook eenvoudig een hotel en/of huurauto bij je vliegticket boeken. Zo heb je gelijk je hele weekend geregeld en kan de voorpret van jouw weekendje weg naar Wenen echt beginnen!

Vlieg voordelig vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl