Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Op stedentrip

naar Sevilla

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Stedentrip Sevilla

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Stedentrip Sevilla

Sevilla is de belangrijkste stad op gebied van cultuur, economie, politiek en kunst in Zuid Spanje. De stad wordt ook wel het 'openluchtmuseum' genoemd, omdat de stad vol staat met historische monumenten, kerken en parken. In Sevilla vindt je veel musea, de belangrijkste zijn het Archeologie Museum, het Maritiem Museum en het Museum voor Schone Kunsten. Geniet tijdens je stedentrip van al het moois dat Sevilla je te bieden heeft.

Stedentrip boeken

Je kunt een stedentrip boeken door hierboven Vlucht+Hotel aan te vinken. Wanneer er een specifiek hotel is waar je interesse naar uitgaat, dan kun je dat selecteren in de uitgebreide zoekopties.

Bezienswaardigheden

Alcázar

In het jaar 913 werd in opdracht van Abd Al Ramán de Alcázar gebouwd, een Moors fort. Later werd het de woonplaats van vele koningen. In de 14e eeuw liet koning Pedro de Wrede het paleis vrijwel volledig herbouwen op de Moorse ruïnes. Het paleis is gebouwd in de Mudéjarstijl, een bouwstijl die sterk beïnvloed werd door de Arabische bouwkunst. Pedro gebruikte Moorse werklieden om het paleis een islamitische uitstraling te geven. Er zijn prachtige boogjes, bewerkte houten plafonds, versierd tegelwerk, patio´s met verzonken tuinen en vijvers en sierpleisterwerk. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de tuinen. De tuinen werden al aangelegd in de Arabische tijd en later gedeeltelijk veranderd in Engelse stijl. Het gevolg is een schitterend geheel van fonteinen, exotische planten, watervallen en patio´s.

Plaza de Toros de la Maestranza

Deze indrukwekkende arena in de havenwijk El Arenal is de mooiste en oudste van heel Spanje. De bouw in de 18e eeuw duurde tientallen jaren. De buitenkant van de arena is gebouwd in barokstijl. De ingang Puerto del Principe is uit steen uitgehakt. In totaal is er plek voor zo’n 14.000 bezoekers. Het stierenvechtenseizoen in Spanje loopt van april tot en met oktober. Het is een spectaculair, maar geen diervriendelijk gebeuren. Er worden in het seizoen zo´n veertig stierengevechten gehouden in de Plaza de Toros, meestal op zondag. Op dagen dat er geen gevechten zijn kunt u een rondleiding krijgen en zelf door de arena lopen. Bij de arena hoort een museum, gewijd aan de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla. Er hangen portretten en kostuums van beroemde matadors (stierenvechters) en allerlei historische affiches. Bij een bezoek aan het museum mag u ook een kijkje nemen in de stallen van de stieren.
Locatie: Paseo de Colón 12
Openingstijden: dagelijks 09.30 tot 20.00 uur, tenzij er een gevecht is.
De entree is niet gratis.

Museo Provincial de Bellas Artes

Het Museum voor Schone Kunsten is gevestigd in een voormalig klooster uit 1612, Convento de la Merced. Het klooster is prachtig gerenoveerd en alleen daarom al een bezoek waard. Het is een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje met vooral religieuze kunst. De afwisselende en boeiende collectie bevat een verzameling keramiek en aardewerk, goud- en zilverwerk, wapens en schilderijen van Zurbarán, Valdés Leal en Murillo. Ook is er werk te zien van Vlaamse en Italiaanse kunstenaars. Ook de kerk van het klooster, met een fraai barok gewelf, maakt deel uit van het museum. Op de drie binnenplaatsen staan mooie fonteinen en schaduwrijke planten.
Locatie: Plaza del Museo 9
Openingstijden: dagelijks van 09.00 tot 20.30 uur. Op dinsdag en zondag is het museum vanaf 14.30 uur geopend en op maandag is het gesloten.
De entree is niet gratis.

Museo Arqueológico

Het archeologisch museum van Sevilla is gevestigd in een neoklassiek gebouw uit het begin van de 20e eeuw. In het museum vindt u onder andere prehistorische en Romeinse beelden en mozaïeken. Ook kunt u er Moorse kunstwerken en voorwerpen bekijken. De trots van het museum is de schat van El Carambolo. Een verzameling schitterend bewerkte gouden sieraden uit de 6e eeuw voor Christus. Andere topstukken zijn de beelden van Venus, de godin Diana en de Romeinse keizer Trajanus. Deze beelden en tal van andere vondsten komen uit Itálica, een oude Romeinse stad zo’n tien kilometer buiten Sevilla.
Locatie: Plaza de América
Openingstijden: Dagelijks van 09.00 tot 20.30 uur. Op dinsdag vanaf 14.30 uur, op zondag tot 14.30 uur. Op maandag is het museum gesloten.
Het museum is gratis toegankelijk voor EU ingezetenen. Neem je paspoort mee.

Stedentrip naar Sevilla vastleggen

Wil je het zichzelf niet te moeilijk maken én vooral euro’s besparen, dan boek je je stedentrip naar Sevilla in één keer op Vliegwinkel.nl. De goedkoopste vliegtickets, beste hotels en meest betrouwbare en betaalbare huurauto’s zijn hier te vinden, dus boek snel je complete reis en profiteer van onze Laagste Prijs Garantie en hoge kortingen. Weekendje weg naar Sevilla, last minute hotel boeken of uitgebreide vakantie vastleggen? Je doet het op Vliegwinkel.nl!

Vlieg voordelig vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl