Vlieg voordelig naar Lima

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten en evt. bagagekosten.

Lima is de hoofdstad van Peru. Als je vliegtickets Lima hebt geboekt vlieg je naar de grootste stad van het land met ruim zeven miljoen inwoners. Voor de meeste mensen die naar Peru vliegen is Lima de eerste kennismaking met dit prachtige Zuid-Amerikaanse land. Je kunt meteen doorreizen naar de grote trekpleister van het land, Machu Picchu, maar je kunt ook enkele dagen ronddwalen in deze drukke metropool aan de steile kust van de Stille Oceaan.

Lima werd gesticht op 18 januari 1535 door de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro onder de naam ´La Ciudad de Los Reyes´ (de Stad van de Koningen). De stad werd al snel het centrum van de Spaanse overheersing in Peru, Equador, Bolivia en Chili. Een groot deel van het koloniale bestuur was gevestigd in Lima. De dichtbij gelegen haven Callao was een belangrijke doorvoerplaats voor goederen die van en naar Spanje vervoerd werden. Zilver was een van de belangrijkste exportproducten. Lima was een rijke stad. Door de grote winst die werd behaald op de export, konden grote landhuizen en barokke kerken worden gebouwd.

Vanaf de 18e eeuw kreeg Lima te maken met een achteruitgang. Door de aardbeving van 1746 en de onafhankelijkheidsoorlogen lieten mensen de stad links liggen. Aan het begin van de 20e eeuw maakte Lima een explosieve groeispurt. Inclusief voorsteden telt de stad ruim zeven miljoen inwoners. Zoals elke grote wereldstad, heeft Lima te kampen met flinke sociale problemen. Er is veel werkloosheid, armoede, verkeerschaos, vervuiling en geweld. Van de 27 miljoen Peruanen, woont bijna 1 op de 3 in de hoofdstad. Lima is een smeltkroes van culturen. Het bloed van de inwoners van Lima is een mengeling van alle tijden en werelddelen: indianen, blanken, zwarten, aziaten en mestiezen. De godsdienst is het rooms-katholicisme. Religie is erg belangrijk voor Peruanen. De echt grote invloed van de kerk neemt af, maar er zijn nog steeds veel katholieke tradities. Anticonceptie en homoseksualiteit zijn taboe.

Lima mist de glamour van andere Zuid-Amerikaanse steden als Rio de Janeiro en Buenos Aires, maar is toch zeker de moeite van je bezoek waard. Je kunt hier uitstekend souvenirs kopen. Nergens zijn de poncho´s, alpaca wol en panfluiten zo goedkoop als in de hoofdstad. Er zijn enkele interessante bezienswaardigheden en verder zijn de Limeños ontzettend vriendelijk. Peruanen zijn erg sociale en behulpzame mensen die er alles aan zullen doen om jouw vliegvakantie naar Lima goed te laten verlopen.

Vergelijk alle vliegtickets Lima op vliegwinkel.nl

Naar Lima vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op vliegwinkel.nl vergelijk je de goedkoopste vliegtickets Lima in een handig overzicht. Na het invoeren van je zoekopdracht verkrijg je een overzicht van alle vliegtickets Lima op de door jou geselecteerde reisdata. Je kunt vliegtickets Lima boeken met onder andere Lan Chile, KLM, Lufthansa, Continental Airlines en Delta Air Lines.

Bezienswaardigheden Lima

De indrukwekkende geschiedenis van Lima uit zich in een aantal fascinerende culturele ervaringen. In het historische stadscentrum kun je prachtige koloniale architectuur bewonderen, en in het Nationale Museum is de tentoonstelling over meer dan 2000 jaar Peruaanse culturele geschiedenis absoluut de moeite waard. Kortom, als je vliegtickets Lima hebt geboekt is dat een uitstekend startpunt voor je vliegvakantie Peru.

Plaza de Armas

In Peru heeft iedere stad of dorp een Plaza de Armas. Het plein vormt het middelpunt van de stad en fungeert als ontmoetingsplaats voor jong en oud. In de koloniale tijd stond op dit plein een opslagplaats voor wapens en kruit. Op zondagen gebruikten de militairen het Plaza de Armas voor parades. Deze ceremonie wordt overigens nog steeds gehouden in een aantal steden. Het imposante koloniale Plaza de Armas in Lima vormt het perfecte startpunt voor je bezoek aan het historische centrum van de hoofdstad. Er zijn fraaie houten balkons, schitterende straatlantaarns, een bronzen fontein, een kathedraal en het presidentiële paleis. Voor het paleis marcheren de gehele dag wachten in uniform. De dagelijkse ceremoniële wisseling van de wacht gebeurt rond de middag. Aan de andere kant van het 140 m2 grote plein ligt de barokke kathedraal. In deze kerk zijn de resten van de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro begraven. Het Plaza de Armas vormt de spil van iedere Peruaanse stad. Als je op een bankje gaat zitten, zal je je geen moment vervelen!

Palacio Torre Tagle

Een van de mooiste overblijfselen uit het koloniale tijdperk in Lima is het Palacio Torre Tagle. Dit schitterende huis werd in 1735 gebouwd voor Don Jos Torre Tagle y Bracho, de eerste markies van Torre Tagle. In de fraai bewerkte houten balkons, beschilderde tegels en imposante trappen kun je Moorse invloeden herkennen. In het huis resideert tegenwoordig het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op weekdagen kun je het huis dan ook niet bezoeken. In het weekend wordt weleens een uitzondering gemaakt, zeker als je de huismeester een fooi geeft.
Locatie: Jiron Ucayali 363

Museo de la Inquisicion

De Spaanse inquisitie zetelde tussen 1570 en 1820 in dit huis. In de kelder kun je voorbeelden van martelwerktuigen zien. Je kunt het museum alleen bezoeken door middel van een tour. De meeste tours zijn Spaanstalig, dus als je Spaans niet erg goed is, is het de moeite waard om te informeren wanneer je een Engelstalige tour kunt boeken.
Locatie: Jiron Junn 548
Openingstijden: Dagelijks tussen 09.00 en 18.00 uur.

El Convento de los Descalzos

Aan het einde van de 17e eeuwse Alameda de los Descalzos vind je het klooster en museum Convento de los Descalzos, het klooster van de schoenlozen. In vroeger tijden gingen de Fransiscaner monniken van het klooster alleen op blote voeten naar buiten. Het duurde niet lang eer het klooster bekend stond als het ´klooster van de schoenlozen´. Je kunt in de 17e eeuwse keuken attributen zien waarmee wijn werd gemaakt, en er zijn meer dan 300 koloniale, religeuze Peruaanse tekeningen te zien. Het klooster ligt in een arm gedeelte van Lima. Je kunt het beste een taxi nemen en de chauffeur op je laten wachten.
Locatie: Alameda de los desclazos
Openingstijden : Dagelijks 09.30 tot 13.00 uur en 15.00 tot 18.00 uur. De entree is niet gratis. De rondleiding is in het Spaans. Er wordt een klein beetje Engels gesproken.

Museo de la Nacion

In de buitenwijk San Borja is Peru´s grootste museum op antropologisch en archeologisch gebied gevestigd. De tentoonstelling geeft een beeld van de Peruaanse geschiedenis van de pre-Inca tot de koloniale periode. Er zijn onder andere schaalmodellen van de belangrijkste ruïnes van Peru, keramiek en stoffen te zien.
Locatie: Avenida Javier Prado Este 2465, San Borja

Museo de Oro

Het goudmuseum van Lima was jarenlang een van de populairste musea van de stad, tot het in 2001 slachtoffer werd van een schandaal. Volgens bronnen was tussen de 10 en 98 procent van de collectie nep! Het museum sloot haar deuren, maar heropende al snel met de garantie dat alle stukken echt waren. Het schandaal is een smet op de prachtige collectie gouden en zilveren voorwerpen, variërend van de Inca tijd tot aan de koloniale periode. Een van de topstukken is een poncho met honderden massief gouden plaatjes. In de bovenste helft van het gebouw is het Arms museum gevestigd. Zelfs mensen die niet in wapens geïnteresseerd zijn, zullen dit een fascinerend museum vinden. Het is een van de meest uitgebreide en verzorgde collecties op wapengebied. Je kunt hier de meest bizarre wapens bekijken. De oudste stukken dateren van 1300 voor Christus.
Locatie: Alonso de Molina, Monterrico
Openingstijden: Dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur. De entree is niet gratis.

San Francisco kerk

Deze Franciscanen kerk en klooster staat bekend om z´n catacomben en opmerkelijke bibliotheek. Deze kerk is een van de best bewaarde koloniale kerken van Lima. Het grootste deel van de kerk is gerestaureerd naar z´n originele barokstijl met Moorse invloeden. In de bibliotheek kun je duizenden antieke geschriften zien, sommige dateren nog uit de begintijd van de Spaanse veroveraars! Er is ook een interessant museum over religieuze kunst. Onder de kerk liggen de catacomben. Deze catacomben bevatten naar schatting zo´n 70.000 lichamen. Er zijn zowel Spaans- als Engelstalige rondleidingen.
Locatie: Op de hoek van de Lampa en Ancash straat.
Openingstijden: Dagelijks 09.30 tot 17.30 uur. De entree is niet gratis.

Winkelen in Lima

Je kunt in Lima prima slagen voor je Peruaanse souvenirs. De prijzen liggen hier lager dan in de rest van het land, dus wellicht is het een goed idee als je vliegtickets Lima hebt geboekt om af te sluiten met een dagje souvenirshoppen in Lima. Winkels en markten zijn meestal geopend tussen tussen 09.30 – 12.30 uur en tussen 15.00 – 20.00 uur. Typisch Peruaanse souvenirs zijn kleurrijke Indiaanse artikelen als wollen mutsen en sjaals, geweven tassen, kleden en poncho´s en houten beelden en panfluiten.

Winkelcentra

Als je wilt winkelen in winkelcentra dan zijn daar in Lima een aantal goede adressen voor. In het grote Jockey Plaza in Monterrico zijn tientallen winkels, een bioscoop en foodcourt gevestigd. Het centrum is geopend tussen 11.00 en 21.00 uur. Je kunt hier onder andere winkelen bij Guess, Tommy Hilfiger en Benetton. Larcomar in Miraflores is kleiner dan Jockey Plaza, maar ook hier zijn meer dan genoeg winkels van grote, westerse ketens te vinden.

Markten

Je kunt kleding, sieraden en handwerkproducten in ´echte´ winkels kopen, maar daar liggen de prijzen vast. Als je goed bent in onderhandelen, dan kun je je aankopen ook doen op een van de vele markten. Zorg dat je de waarde van de munt ´sol´ weet en bepaal voor jezelf wat een redelijke prijs is. Het loont altijd om meerdere producten van hetzelfde te kopen, dat is voor de verkoper gunstiger en dus ook voor jou. Je zult naar verhouding een betere prijs krijgen voor 2 poncho´s, dan voor 1.

Souvenirs

Een aantal goede winkels voor je souvenirs in de wijk Miraflores zijn Kuntur Wasi (Calle Ocharan 182), Antisuyo (Javier Tacna 460) en het grote Mercado del Indios (Petit Thouars 5245). In Peru kun je goed slagen voor kleding van zachte Alpaca wol. Enkele goede adressen in Lima zijn Alpaca III (Avenido Larco 671) en Inkantations (Avenida Larco 1180). De grootste kunst- en nijverheidsmarkt van Lima is Feria Artesanal (Avenida la Marina en Avenida Sucre in Pueblo Libre). De markt is dagelijks van 12.00 tot 20.00 geopend. Je slaagt hier gegarandeerd!

Restaurants in Lima

Peruanen zijn dol op eten. Zoals praten over het weer typisch Nederlands is, is praten over eten typisch Peruaans. Als je vliegtickets Lima hebt geboekt ga je zeker van de Peruaanse gerechten genieten. De Peruaanse keuken is door de kleurrijke geschiedenis van het land erg rijk. De inheemse Quetchua keuken bestond vooral uit aardappel, maïs en chilipepers. In de 16e eeuw arriveerden de Spanjaarden met hun Afrikaanse slaven, limoenen, kippen en koeien en toen na de afschaffing van de slavernij veel Chinezen en Japanners hun geluk in Peru kwamen zoeken, namen ook zij hun lokale keuken mee. Het geheel is een interessante mix van geur, kleur en smaak. Een gerecht dat typisch Peruaans is, is ceviche. Dit zijn kleine stukjes rauwe vis, gedrenkt in limoensap met ui. Een wat avontuurlijker gerecht is cuy chactado, gegrilde cavia. Peruanen eten de gegrilde cavia vooral bij speciale gelegenheden.

Je kunt Lima en Peru niet verlaten zonder dat je de nationale cocktail Pisco Sour hebt geproefd. Iedere Peruaan heeft zijn eigen, unieke recept voor dit drankje, maar grofweg komt het neer op pisco (een soort brandy) met citroensap en een scheutje rietsuikersiroop. Dit doe je samen met ijsblokjes en eiwit in de blender. De nationale frisdrank van Peru is Inca Cola. Het mierzoete, gele drankje is immens populair. Je kunt het overal kopen en elke Peruaan is er gek op.

Je kunt uitstekend eten in Lima. Voor ieder budget zijn er talrijke prima restaurants te vinden in de stad. Je doet er goed aan om van te voren te informeren of de belasting inbegrepen is bij de prijs op de menukaart. Vooral de wat chiquere restaurants heffen belastingen die kunnen oplopen tot wel 28 procent. Het is onmogelijk alle goede restaurants van Lima te noemen, hieronder volgen enkele tips.

Cevicheria La Choza Nautica

Dit populaire restaurant serveert vooral de specialiteit ceviche. Er zijn veel smakelijke variaties op dit traditionele gerecht.
Locatie: Breña 204, centrum

La Gloria Restaurant

Dit moderne restaurant serveert een combinatie van mediterrane en Peruaanse ingrediënten. Bestel de ravioli gevuld met Peruaanse bergkaas eens, of de smakelijke aardappelsoep.
Locatie: Calle Cantuanrias 201, Miraflores

La Carreta

Vleesliefhebbers zitten goed in La Carreta! Het gegrilde Argentijnse rundvlees, en de vleesspiezen zijn top in dit restaurant in het hart van Lima´s financiële district.
Locatie: Avenida Rivera 740, San Isidro

Mango´s

Mango´s ligt op een klif en heeft mooie patio. Om de ligging is dit restaurant al een bezoek waard. Je hebt een ruime keuze uit diverse gerechten en snacks, en het ontbijtbuffet in het weekend is uitstekend.
Locatie: Larcomar shopping centre

Si Señor

Bij Si Señor kun je terecht voor heerlijke Mexicaanse taco´s, empanada´s, fajita´s en uiteraard tequila!
Locatie: Bolognesi 706, Miraflores

La Rosa Nautica

Dit populaire restaurant is gevestigd op een houten pier die uitloopt in de oceaan. Het is geweldig om tijdens het dineren de golven onder je te horen kabbelen. De ceviche is hier uitstekend, maar er zijn ook diverse internationale gerechten verkrijgbaar.
Locatie: Espigon 4, Circuito de Playas

Las Brujas de Cachiche

Dit is een van Lima´s beste restaurants voor traditioneel Peruaanse eten. Absoluut een aanrader!
Locatie: Bolognesi 460

Barrio Chino

In Lima´s eigen Chinatown kun je heerlijk Chinees eten. Er zijn ontelbare kleine restaurants die authentiek Chinees eten serveren voor slechts een paar soles.

Wa Lok

Dit is een van Lima´s beste chifa (Chinees) restaurants. De eigenaar spreekt Engels.
Locatie: Paruro 864

Salon Capon

In Salon Capon kun je heerlijke dim sum eten.
Locatie: Paruro 819

Uitgaan in Lima

Lima heeft geen tekort aan bars en clubs. Als je vliegtickets Lima hebt geboekt kun je uitstekend uitgaan. Er worden iedere week nieuwe gelegenheden geopend. De artistieke wijk Barranco komt ´s avonds tot leven in de vele goedkope en gezellige barretjes. In San Isidro zijn de bars wat chiquer, en in Miraflores vind je meer clubs. Clubs gaan open rond 23.00 uur en zijn geopend tot vroeg in de morgen. Door de week zijn er vaak happy hours.

Bars

Juanitos (Avenida Grau 274) is een populaire bar in Barranco. La Noche (Avenida Bolognesi 307, Barranco) wordt ook druk bezocht door een divers publiek van Peruanen en gringo´s. In El Ekeko Cafe bar (Grau 266, Barranco) wordt live muziek gespeeld in het weekend. Sargento Pimienta (Bolognesi 755) is wat rustig aan het begin van de avond, maar rond middernacht staat de dansvloer vol swingende mensen. In Miraflores kun je in Huaringas Bar (Bolognesi 460) heerlijke cocktails en pisco sour drinken. Uiteraard is er ook in Lima een Ierse Pub te vinden. O´Murphy´s (Calle Schell 627, Miraflores) is the place to be voor een ´pint´. Tai Lounge (Conquistadores 325) in San Isidro trekt een modern, jong publiek. De zachte banken en hippe patio doen het goed bij de trendy inwoners van Lima. Een soortgelijke bar is Punta G (Conquistadores 510, San Isidro). Je kunt hier voortreffelijke cocktails drinken.

Clubs

Santa Sede (6e blok van Avenida 28 de Julio) trekt een jong en hip publiek. Er wordt pop en salsa gedraaid. Club Aura (Avenida Malecon de la Reserva 610, larcomar Miraflores) is een chique en elegante nachtclub waar je tot vroeg in de morgen kunt dansen op popmuziek en techno. In de wijk Barranco is Bar Kitch (Bolognesi 743) erg populair bij disco liefhebbers. Het is er vooral op vrijdag en zaterdag druk. Grill Costa Verde is gevestigd op het strand van Barranco. De dj´s draaien alles, van rockmuziek tot salsa en techno. Een echte belevenis is de bruisende salsaclub Kimbara (Avenida Republica de Panama 1401, La Victoria). De dansvloer staat vol swingende dansers die hier hun beste kunstjes laten zien. Je kunt meedansen, of toekijken hoe de Peruanen het er vanaf brengen.

Omgeving van Lima

De meeste mensen boeken vliegtickets Lima om een rondreis door Peru te maken. Machu Picchu is voor velen het hoogtepunt. De stad Lima vormt het perfecte start- of eindpunt van je vliegreis naar Peru. Ook in de buurt van Lima liggen een aantal interessante bezienswaardigheden.

Pachacamac

Zo´n 35 kilometer ten zuiden van Lima liggen de ruïnes van Pachacamac. Ooit was dit de lokatie van de aanbidding van de Scheppingsgod. Er kwamen veel pelgrims en de stad was het culturele centrum van de hele Peruaanse kustlijn. Op het terrein zijn de resten van tempels, piramides en woonwijken te zien. Het gebied is ongeveer tweeduizend jaar onafgebroken bewoond geweest, tot aan de komst van de Spaanse veroveraars. Je kunt een georganiseerde tour boeken naar Pachacamac, maar je kunt ook een stadsbus nemen vanaf Paseo Coln. Iedere bus met Pachacamac op de voorruit, rijdt naar de ruïnes.

Stranden

Tussen januari en maart zijn de stranden in de omgeving van Lima volgepakt met Limeños die de drukte en warmte van de stad willen ontvluchten. De beste stranden vind je ten zuiden van de stad. El Silencio, Punta Hermosa, Punta Negra en Santa Maria zijn enkele populaire stranden. Langs het strand staan veel kleine restaurantjes waar je voor weinig geld heerlijke ceviche kunt eten.

Het weer in Lima

Als je vliegtickets Lima hebt geboekt zul je bij aankomst op de luchthaven van Lima al snel kennismaken met garua. Dit is een soort woestijnsmog, een fijne grijze mist die hangt boven de stad. Lima ligt in de kustwoestijn, waardoor het klimaat droog en warm is. Door de garua zul je tussen april en december maar weinig zon zien. De zon kan in deze periode niet met haar stralen de grond bereiken. In deze periode is de gemiddelde dagtemperatuur zo´n 20 graden. ´s Nachts wordt het niet kouder dan 15 graden en het regent zelden. Tijdens de relatief korte zomer van december tot maart laat de zon zich wat meer zien, maar door de luchtvervuiling krijg je niet vaak een strakblauwe lucht te zien. In de zomer kan het zo´n dertig graden worden overdag, ´s nachts koelt het af tot een graad of twintig. Je kunt het beste vliegtickets Lima boeken in de zomer van december tot en met februari. Als je het Andes gebergte wilt bezoeken kun je het beste naar Peru reizen in augustus en september. Het regenseizoen in de Andes duurt van december tot maart.

Vervoer (van en naar de luchthaven)

Als je vliegtickets Lima hebt geboekt zul je landen op de luchthaven Jorge Chávez International Airport. De luchthaven ligt ongeveer veertien kilometer ten noordwesten van Lima. Vertrekkende passagiers betalen een luchthaventoeslag die contant moet worden voldaan. Zorg voor voldoende soles of dollars. Er zijn ook geldautomaten waar je het benodigde bedrag kunt pinnen. Je kunt het centrum van Lima bereiken per taxi en per bus.

Taxi

Er rijden in Lima veel officiële en onofficiële taxi´s. Je doet er verstandig aan een officiële taxi te nemen en van te voren goed de prijs af te spreken. Controleer of de prijs in dollars of soles (3 x zo duur) is en of de prijs per persoon of per taxi is. Met een officiële taxi betaal je meer, maar de kans op problemen is aanzienlijk kleiner dan met een onofficiële taxi. De luchthaven beveelt taxi CMV, Taxi Mitsui Remise en Taxi Green aan. De taxi standplaats is buiten de aankomsthal, maar de chauffeurs wachten je vaak al binnen op. Taxi Green heeft een balie in de aankomsthal met een bordje met prijzen per wijk. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur en kost zo´n 20 dollar. Een taxi naar Miraflores duurt zo´n 45 minuten en kost 25 dollar. Het verkeer kan in Lima erg druk zijn, houd er daarom rekening mee dat je rit dubbel zo lang kan duren vanwege de verkeerschaos.

Bus

Een goedkopere optie is de Urbanito Airport Shuttle. De halte ligt buiten de aankomsthal. Een kaartje kost tussen de zes en acht dollar en kun je kopen bij de service desk in de aankomsthal. De shuttlebus stopt bij diverse grote hotels. Je kunt informeren bij de servicedesk of de bus ook bij je hotel stopt. De rit naar het centrum duurt, afhankelijk van het aantal medepassagiers en de drukte op de weg, ongeveer een uur.

Vervoer in de stad Lima

Lima is een grote stad en de bezienswaardigheden liggen erg verspreid. De makkelijkste manier om op je bestemming te komen is het nemen van een taxi. De taxi´s in Lima zijn niet duur, maar let er op dat je een officiële taxi neemt. In Lima hebben de chauffeurs geen speciale vergunning nodig, iedereen kan zijn auto omdopen tot taxi. Onderhandel altijd met de chauffeur, hun eerste prijs is altijd te hoog, zeker voor toeristen. Controleer of de prijs in dollars of soles is, en of de prijs per persoon of per taxi is. Officiële taxi´s hebben een taxi bord of telefoonnummer op het dak en een sticker met SETAME op de voorruit.

Je kunt in Lima ook de bus nemen, maar dat is een avontuurlijke onderneming. Er zijn geen vaste routes en haltes, mensen kunnen in- en uitstappen wanneer ze willen. Het duurt enige tijd eer je het systeem van micros, combis en collectivos onder de knie zult hebben. Als je slechts korte tijd in Lima bent, kun je wellicht beter een taxi nemen.

Je kunt de wijken Barranco en Miraflores prima te voet verkennen, maar zorg ervoor dat je geen zichtbare kostbaarheden draagt en wandel niet alleen over straat na zonsondergang. Er is veel criminaliteit in Lima, maar in Barranco en Miraflores kun je veilig over straat.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989

Andere bestemmingen in Peru