Boek je reis naar Singapore

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Singapore

Singapore ligt op het zuidelijkste puntje van het Maleisisch schiereiland. Als je vliegtickets Singapore boekt vlieg je naar de kleinste onafhankelijke stadsdeelstaat van Zuidoost-Azië. De staat bestaat uit 59 eilandjes, waarvan Singapore Island het belangrijkste en meest bezochte eiland is. In de negentiende eeuw werd het gebied rondom Singapore gekolonialiseerd door de Engelsen. In deze tijd werd het gebied een handelspost en werd de basis gelegd voor het huidige Singapore. In 1959 werd Singapore onafhankelijk en groeide het in de vaart der volkeren uit tot een welvarende stad. Tegenwoordig wonen er bijna 5 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden Singapore

Singapore Island heeft een oppervlakte van 541 km2. Je vindt hier van alles. Als je vliegtickets Singapore hebt geboekt zul je je ogen uit kijken. De grootste rivier is de Singapore River waar het bruisende hart van de stad omheen is gebouwd. Aan de zuidkant ligt Chinatown. Ten noorden van de rivier liggen de roots uit het Engelse koloniale tijdperk. Hier vind je verscheidene monumenten en Victoriaanse gebouwen. De bekendste winkelstraat is Orchard Road. Hier vind je veel luxe winkels.

Raffles Hotel

Het Raffles Hotel is oorspronkelijk in 1887 gebouwd. Een eeuw later werd het tot nationaal monument verklaard. Het hotel is in een prachtige koloniale stijl gebouwd die stamt uit het Victoriaanse tijdperk. Als je Singapore bezoekt kun je het Raffles Hotel niet overslaan. Vele beroemdheden hebben hun weg hier naar toe ook gevonden. Tip. drink hier eens een Singapore Sling. Dit wereldberoemde drankje wordt hier volgens origineel recept bereid.
Locatie: 1 Beach Road

Winkelen in Singapore

Als je vliegtickets Singapore hebt geboekt kun je als winkelliefhebber je hart ophalen in Singapore. De meeste winkels zijn geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Veel grote warenhuizen zijn te vinden in Orchard Road. De een is nog mooier en groter dan de ander. Voor elk budget is er wel wat te vinden. Je kunt hier gerust een paar dagen doorbrengen om leuke spullen te kopen.

Chinatown

Vlakbij het zakencentrum van Singapore ligt Chinatown. Hier vind je talloze handwerken, juwelen, kleding en eetmogelijkheden. Tanjong Pagar zit vol met traditionele ´theewinkels´. Smith Street en Trangganu Street zijn bekend om het grote aanbod aan souvenirs en stijlvolle betaalbare Chinese kleding. In het warenhuis Yue Hwa vind je van alles, van electronica tot kleding.

Restaurants in Singapore

Eten speelt een belangrijke rol in het leven van de lokale bewoners van Singapore. Ze nemen hier ook uitgebreid de tijd voor. Als je vliegtickets Singapore hebt geboekt en je houdt van Aziatisch eten dan zit je goed. Breng ook eens een bezoek aan een eetcentrum (hawker). Hier vind je echt van alles. Uiteraard is er een zeer uitgebreid aanbod van restaurants aanwezig in de stad. Bij het afrekenen moet je er rekening mee houden dat er 18% aan servicekosten en belasting bovenop de menuprijzen wordt geheven. Je hoeft er in principe niet nog eens extra fooi bij te geven.

Het is handig om te weten dat eten met de linkerhand in Singapore als onrein wordt gezien. Probeer dit dan ook te vermijden. Daarnaast is het verstandig om te weten dat Singapore een van de schoonste (en strengste) steden is van de wereld. Je kunt al een boete krijgen als je afval op de stoep gooit Het verdient dan ook aanbeveling om je goed te verdiepen in de gewoonten die in Singapore van toepassing zijn.

Hieronder hebben wij een lijst van restaurants samengesteld die wij je van harte aanbevelen.

Raffles Grill

Op de menukaart van Raffles Grill staan klassieke en moderne Franse gerechten. Het restaurant valt onder de categorie meest exclusieve restaurants van de stad. Je krijgt een professionele service.
Locatie: 1 Beach Road

Uitgaan in Singapore

Singapore heeft meer dan 700 bars, clubs en discotheken. Het aanbod van uitgaansgelegenheden is hier eindeloos. Als je vliegtickets Singapore hebt geboekt moet je het uitgaansleven zeker niet links laten liggen. De hotspot op uitgaansgebied is Clarke Quay. Hier kun je tot in de kleine uurtjes terecht in een van de oude pakhuizen die tot disco of club zijn omgebouwd. Ook op Sentosa Island kun je goed uitgaan. Uitgaan in Singapore is niet goedkoop, maar meestal is er een drankje inbegrepen bij de entreeprijs.

De meeste clubs zijn geopend van zondag tot en met donderdag van 22.00 – 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 22.00 – 03.00 uur. Alcohol wordt geschonken vanaf 18 jaar en bij enkele clubs zelfs vanaf 21 jaar. Drankjes zijn over het algemeen prijzig. Op bepaalde momenten van de dag kun je genieten van het happy-hour, 2 halen, 1 betalen. I-S magazine is gratis verkrijgbaar in diverse eet- en drinkgelegenheden. Hierin vind je goede reviews en een lijst van diverse lokale uitgaansgelegenheden.

Bars

In het koloniale Raffles Hotel (1 Beach Road) vind je 2 mogelijkheden. De Bar and Billiard Room en de Long Bar (bekend om de Singapore Sling). In Emerald Hill zijn diverse bars te vinden, waaronder de Ice Cold Beer (9 Emerald Hill), bekend om zijn heerlijke koude bieren. Voor een chocolade-martini moet je naar Mezza9 Martini Bar gaan (Grand Hyatt, Scotts Road). Voor live-muziek kun je goed terecht bij St James Power Station (3 Sentosa Gateway) of bij Harrys Bar (28 Boat Quay). Altivo Bar op de top van Mount Faber is een bar met sublieme uitzichten over de stad en voor een goede en ruime wijnkeuze moet je een bezoek brengen aan One Rochester (1 Rochester Park). Op Sentosa Island zijn de vrij recent geopende KM8 en Cafe del Mar altijd drukbezocht, vooral in de weekenden.

Omgeving van Singapore

Singapore is klein, maar erg mooi. Singapore bestaat uit 59 eilandjes. Je kunt een schitterende boottocht maken langs vele mooie eilandjes. Verder is Kusu Island en het Bukit Timah nationale park het bezoeken meer dan waard. Blijf dus niet alleen in de stad zelf als je vliegtickets Singapore hebt geboekt.

Kusu Island

Kusu Island is een rustig eiland maar heeft een zeer spectaculaire attractie. Je kunt oog in oog komen te staan met reuzenschildpadden. Hier staat tevens een prachtige Chinese tempel en een Maleisisch heiligdom.

Het weer in Singapore

Singapore heeft een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 24 graden en de 36 graden. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad en het ontbreken van wind voelt het altijd warm en klammig aan. Tijdens de moessonperiode van november tot en met februari kan er in korte tijd veel regen vallen. Aangezien het altijd erg warm is heeft Singapore overal airconditioning. Dat is erg prettig, maar het nadeel is dat er tussen binnen en buiten een groot temperatuursverschil is. De beste reistijd is van maart tot en met oktober. In deze periode kun je het beste vliegtickets Singapore boeken.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Singapore)

Als je vliegtickets Singapore hebt geboekt, kom je aan op de internationale luchthaven ´Changi Airport´. De luchthaven ligt 20 kilometer ten noordoosten van Singapore. Het centrum van Singapore kun je bereiken per taxi, MRT trein of per bus.

Taxi

De taxistandplaatsen bevinden zich voor de aankomsthal. Een rit naar het centrum duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. De prijs van een taxirit naar het centrum kost gemiddeld 16-24 S$ (ongeveer 10 euro). Het is verstandig om van te voren een prijs af te spreken.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989