Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Sri Lanka

Colombo

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Bezienswaardigheden

Vlieg voordelig naar Colombo

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Colombo

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka. Je vindt er moderne gebouwen naast authentieke straatmarktjes, het is een grote mix van modern en oud. Wandel door de oudere delen voor een indruk van het echte leven van Sri Lanka en ga daarna naar de modernere delen van de stad om te winkelen.

Vliegwinkel.nl heeft de hoogtepunten van Colombo voor je op een rijtje gezet:

Wijken en straten

 • Union place
  Deze en omliggende straatjes vormen een van de oude wijken van Colombo. Je vindt hier veel in felle kleuren geverfde huisjes waar de lokale bevolking woont en leeft. Kinderen spelen op straat, er hangen volle waslijnen en er zitten mensen voor hun huis een drankje te drinken. Een authentieke woonwijk zoals je niet vaak meer ziet.

 • Galle Face Green promenade
  Voor een uitzicht over de Indische Oceaan is er de Galle Face Green promenade. Deze weg loopt langs de kust en je kunt hier van prachtige zonsondergangen genieten. Op de promenade staan veel marktkraampjes met eten en andere spulletjes, een bedrijvige plaats.

Kunst en cultuur

 • Saskia Fernando Gallery
  Deze kleine gallerij stelt het werk tentoon van kunstenaars uit Sri Lanka. Schilderijen, beelden en andere vormen van kunst kun je hier komen bewonderen. Er is ook een klein winkeltje waar je even kan rondsnuffelen.

 • Independence Memorial Hall
  Dit monument is gebouwd om de onafhankelijkheid van de Britten te vieren. Het is gebouwd op de plaats waar de eerste ceremonie van het nieuwe parlement plaatsvond in 1948.

 • Gangaramaya Tempel
  Het Boeddisme is het grootste geloof in Sri Lanka en er zijn dus ook veel tempels te vinden in de stad en de rest van het land. Breng een bezoekje aan deze tempel voor een authentieke indruk van het boeddistische geloof.

Andere bezienswaardigheden

 • Manning Market
  De Manning Markt is een veel rustigere markt dan de bedrijvige markten van Pettah, je vindt hier dan ook veel minder toeristen. Alles wat in Sri Lanka groeit kun je kopen op deze markt. Bananen, kruiden, sperziebonen, het is er allemaal!

 • Beira Meer
  Het Beira meer ligt in het midden van de stad, omringd door grote gebouwen. Je vindt hier verschillende dieren zoals pelicanen, verschillende soorten hagedissen en vissen. Varen op het meer kan ook, huur een leuke waterfiets en ga een uurtje het water op.

Tours

Fietsen in Colombo is zeker mogelijk, maar voor veel mensen waarschijnlijk geen pretje. Het is ontzettend druk op de weg, je wordt omringd door tuktuks, andere fietsers, brommertjes, auto's en alle uitlaatgassen. Mocht je toch met de fiets op pad willen, probeer dan minder drukke wegen uit te zoeken en stippel een route uit die je kan volgen.

Wandelen
Colombo is een grote stad maar wel goed beloopbaar. Met een tour van Colombo City Walks loop je langs veel mooie bezienswaardigheden. De gids vertelt tijdens het lopen veel over de stad en de bezienswaardigheden waar de tour langs gaat. De gids beantwoordt graag al je vragen.

Omgeving van Colombo

 • Pinnawala elephant orphanage
  Op een uurtje rijden van Colombo vind je deze olifantenopvang. De olifanten die in de opvang verblijven blijven zijn allemaal weesjes. Ze blijven daar net zo lang totdat ze weer klaar zijn om in het wild te leven.

 • Negombo
  De Galle Face Green promenade is een mooie plek, maar om te zwemmen in zee is het geen ideale locatie. Voor een dagje strand ga je het beste naar Negombo, een half uur ten noorden van Colombo. Het paradijs van Negombo heeft mooie stranden, prachtig blauw water en een fijne sfeer.

Naar Colombo vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Sri Lanka

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl