Vliegtickets Sri Lanka

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

De populairste vliegtickets naar Sri Lanka

Tropische bossen, witte stranden, hoge bergen met felgroene beplanting. Sri Lanka is betoverend! Beleef de warmte van de Sri Lankanen en de rijke geschiedenis van het land dat je proeft in de prachtige tempels en in de bossen. Zowel voor een roadtrip als een zonvakantie is vliegen naar Sri Lanka ideaal. Vlieg naar Colombo en reis vanuit daar eventueel door naar andere plekken.

Havenstad Colombo

Colombo is een moderne kuststad waar je kunt genieten van luxe hotels en drukke stranden. Je vindt er historische gebouwen en tegelijkertijd een moderne strandboulevard. Een gezellige Sri Lankese sfeer hangt in de stad. Die kun je proeven op de lokale markten. Maar je kunt ook cultuur snuiven in een van de kunstgallerijen en musea. Daarna kun je uitrusten met je voeten in het zachte zand van de stranden in en buiten de stad. Genieten! De hoofdstad van Sri Lanka heeft ook de grootste luchthaven. Dit is de luchthaven waar je naar vliegt als je op vakantie naar Sri Lanka gaat.
>> Lees meer over Colombo

Nog meer te beleven op Sri Lanka

Sri Lanka heeft veel bijzondere plekjes om te ontdekken. Treed buiten Colombo en ontdek wat Sri Lanka nog meer te bieden heeft. De volgende bestemmingen en bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

De mooiste stranden van de westkust

Het populairste witte zand in Sri Lanka vind je ten zuiden van Colombo. De stranden bij Kalutara, Bentota en Beruwala staan vol met toeristenresorts. Maar je vindt er ook pittoreske huisjes met een authentiek Sri Lankaans gevoel. Andere leuke stranden op het eiland zijn Hikkaduwa of Negombo.

Galle

In het zuiden van Sri Lanka ligt Galle. Ook hier vind je prachtige stranden, maar ook veel Nederlandse gebouwen van uit de tijd dat Sri Lanka nog een kolonie was. Het Nederlandse Fort is de blikvanger van de stad en staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Galle is een exotische stad waar je kunt genieten van architectuur, natuur en een heerlijke warme zon.

Uda Walawe Nationaal Park

Het zuiden van Sri Lanka is waarschijnlijk een van de mooiste gebieden van het land. Je vindt er mooie stranden, maar ook kleine dorpjes en prachtige natuur. Het nationale park Uda Walawe is zeker een bezoek waard. Een vrolijke gids vertelt over de vele dieren en hun rol in het ecosysteem van Sri Lanka.

De leeuwenrots van Sigiriya

Middenop het eiland, in de Culturele Driehoek van Sri Lanka, vind je een spectaculaire rots bij het kleine dorpje Sigiriya. De rots heeft steile zijkanten en zelfs poten! Een smalle, steile trap brengt je naar boven, waar je een eeuwenoude nederzetting zult vinden. Bovendien heb je een spectaculair uitzicht van 360 graden over de prachtige bossen van dit gebied en de mensen beneden!

Anuradhapura en de Culturele Driehoek

Op slechts 70 kilometer afstand van Sigiriya ligt Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka. De ruïnes van de stad die van de 3e eeuw voor Christus tot het jaar 993 het hart van Sri Lanka was, zijn werkelijk overweldigend. Andere bijzondere overblijfselen van oud Sri Lanka in de Culturele Driehoek zijn Yapahuwa, de tempel van Ridi Vihara en het klooster bij Arankele.

Jaffna

In het afgelegen noorden van Sri Lanka vind je de bijzondere stad Jaffna. Op deze bestemming kun je de oorlog met de LTTE nog zien. Veel gebouwen zijn beschadigd en er is meer beveiliging dan in andere delen van Sri Lanka. Maar de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dat komt door de prachtige groene achtergrond, nieuwe moderne of gerestaureerde gebouwen en de warmte van de mensen in Jaffna.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989