Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Turkije

Antalya

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Antalya
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Antalya

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Antalya

Weer in Antalya

De ligging aan de Middellandse Zee brengt een heerlijk klimaat met zich mee: warme, droge zomers en zachte winters. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 24 graden. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden. In de wintermaanden zakt de temperatuur nauwelijks onder de 15 graden. De beste tijd om Antalya te bezoeken is dan ook in het voor- en naseizoen (april/mei en september/oktober). Dan is het een heerlijke temperatuur en goed te doen om de verschillende bezienswaardigheden te bekijken. In de zomer boeken de meeste mensen vliegtickets naar Antalya om te genieten van zon, zee en strand. In deze periode is het dus wat drukker.

Evenementen

  • April: Cocuk Bayram
    Dit is het feest van de kinderen. Er zijn veel verklede optochten en volksdansen en alle kinderen zijn deze dag vrij.
  • Suikerfeest
    Tijdens het Suikerfeest wordt het einde van de Ramadan gevierd. De datum van het suikerfeest verschilt per jaar, maar houd er rekening mee dat de meeste dingen tijdens de dag van het Suikerfeest gesloten zijn.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Antalya)

Als je vliegtickets naar Antalya hebt geboekt kom je aan op de internationale luchthaven. De luchthaven ligt op 15 kilometer ten oosten van Antalya. Het centrum van Antalya kun je het beste bereiken per taxi of bus.

Taxi
De taxistandplaats ligt voor de aankomsthal. Een rit naar het centrum van Antalya duurt ongeveer 10 à 15 minuten. De prijs van een taxirit naar het centrum ligt rond de € 20. Het is aan te bevelen om van te voren een prijs af te spreken.

Bus
Er rijden regionale bussen vanaf de luchthaven naar de stad, echter deze zijn veelal aangesloten op aankomende vluchten van Turkish Airlines. Het kan dan ook zijn dat je, wanneer je met een andere maatschappij vliegt, lang moet wachten voordat de bussen vertrekken. Een busrit duurt ongeveer 15 minuten.

Vervoer in Antalya zelf
Het openbaar vervoer in Antalya is goedkoop. Je kunt de stad en omgeving het beste per dolmus ontdekken. Deze minibusjes stoppen bij handopsteking en rijden de hele dag door naar diverse plekken in en nabij de stad. De ritprijs is vast en je betaalt een zeer laag tarief dat gemiddeld op € 1,50 ligt. Verder zijn er ook taxi´s en bussen die binnen de stad rijden. Er is een tramlijn in de stad die de stad van west naar oost doorkruist. De tram rijdt van het Museum van Antalya (west) richting Zerdalilik (oost). De tram rijdt tussen 07:00 uur en 21:00 uur elk half uur. Aangezien deze tram langs veel toeristische bezienswaardigheden rijdt, is dit een leuke manier om de stad te verkennen.

Lees meer informatie over Antalya Airport >>

Naar Antalya vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl