Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Turkije

Istanbul

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Istanbul
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Istanbul

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Istanbul

Weer in Istanbul

Over het algemeen heeft Istanbul een Mediterraans klimaat. Toch wordt dit klimaat enigszins beïnvloed door de ligging aan de Zee van Marmara en de Bosporus. De zomers zijn warm. Temperaturen boven de 35 graden komen regelmatig voor. De winter kan in Istanbul behoorlijk koud zijn. De gemiddelde temperatuur ligt dan op 5 graden. Soms valt er zelfs natte sneeuw. In de lente en de herfst is het warm, maar kan het wisselvallig zijn. Vliegtickets Istanbul voor een stedentrip kun je het hele jaar door prima boeken. De beste tijd om naar Istanbul te vliegen voor een vliegreis is in de zomer, lente en herfst.

Evenementen

In Istanbul ben je op de juiste plek als je van evenementen houdt. Bezoek de filmfestival en loop rond in je beste kleding tijdens het designweek. Ben jij er ook bij tijdens een voetbalwedstrijd tussen de twee grootste rivalen van Turkije?

  • Istanbul Design Week
    De Amsterdam Fashion Week is ongeveer hoe het er aan toe gaat tijdens de Istanbul Design Week. De beste ontwerpers komen samen en geven tentoonstellingen, workshops en de leuke feesten.
    Locatie: Dolmabahçe Paleis
  • International Film Festival Istanbul
    Van 1 maart tot 1 april worden de film successen in Istanbul gevierd.

Vervoer (van/naar luchthaven van Istanbul)

Als je vliegtickets Istanbul hebt geboekt dan land je op de luchthaven Ataturk International Airport. Je kunt het centrum van Istanbul bereiken per taxi, bus of per metro.

Taxi

Net buiten de aankomsthal ligt de taxistandplaats. Een rit naar het centrum duurt 30-50 minuten afhankelijk van de drukte op de weg. Een rit kost TRY 20-30 (ongeveer 15 euro - 20 euro). Tussen 23.00 en 06.00 uur s ochtends liggen de ritprijzen hoger dan overdag en s avonds.

Bus

De Havas Airport bus naar het centrum van Istanbul vertrekt buiten de aankomsthal. Een rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 45 minuten en kost TRY 8 (ongeveer 5 euro). Kaartjes kun je kopen bij de chauffeur.

Metro

Onder het vliegveld ligt het metrostation vanwaar de metro vertrekt naar het centrum van Istanbul. Volg de bordjes METRO station. Een rit naar het centrum (Aksaray) duurt 30 minuten. Kaartjes kun je kopen bij de automaat. Een kaartje kost TRY 4 (ongeveer 3 euro).

Vervoer in Istanbul

Het verkeer in Istanbul is erg druk. Zeker in de spits staan er lange files. De taxi in Istanbul is niet duur, maar is vaak ook niet de snelste manier van vervoer. Een alternatief voor de taxi is de tram of de metro. Echter doorkruisen de beperkte lijnen niet de gehele stad. De boot biedt in veel gevallen uitkomst en is een goedkope manier van transport. Je kunt met de ferry makkelijk van het Europese deel naar het Aziatische deel reizen. Het is ook nog eens een leuke manier van vervoer.

Naar Istanbul vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl