Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Zuid-Afrika

Kaapstad

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Kaapstad

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Kaapstad

Weer in Kaapstad

Je kunt het hele jaar door vliegtickets naar Kaapstad boeken. De seizoenen in Kaapstad zijn namelijk het tegenovergestelde van die in Europa en er heerst een Mediterraans klimaat. Het hoogseizoen loopt van december tot en met februari. Dit is de zomerperiode in Zuid-Afrika. De zomerdagen zijn lang en warm met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden. Het kan er soms drukkend warm zijn. De wintermaanden zijn juni tot en met augustus. In de winter is het ongeveer 10 graden kouder. Er valt dan meer neerslag. De koude dagen worden soms afgewisseld met warme, heldere dagen. In deze tijd is het een goede periode om wildreservaten te bezoeken. Het is ook de periode dat je walvissen en dolfijnen in de baaien kunt zien.

Evenementen

In de winter en zomer worden er in Kaapstad veel evenementen georganiseerd. Deze zijn leuk om te bezoeken voor een lokale ervaring en staan vaak heel open naar toeristen. Neem een kijkje bij een van de volgende evenementen:

Oogstfeesten in het wijnland
januari en februari
In het begin van het jaar zijn de druiven klaar om geplukt te worden. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Elke wijnplaats organiseert zijn eigen festival. Bezoek bijvoorbeeld het Stellenbosch Wijnfestival. Je kunt ook naar het prestigieuze Bubbles & Braai in het Grande Roche Hotel. De maand staat vol van wijnproeverijen en andere wijn-gerelateerde activeiten.

Cape Town Cycle Tour
maart
Dit wereldberoemde fietsfestijn bestaat uit een 109 kilometer lange route langs de prachtige bergen van Zuid-Afrika. Fietsers van over de hele wereld reizen af naar Kaapstad om deze route te fietsen. De tijden worden individueel beoordeeld.

Suidoosterfees
april of mei
Dit festival viert multiculturaliteit en kunst. Het doel van het festival is om de Big Five van de kunstwereld te promoten: dans, muziek, theater, film en kunst. Daarom vind je van al deze categorieën workshops en voorstellingen in Kaapstad tijdens het festival. De Afrikaanse identiteit staat centraal.

Vervoer in Kaapstad

Kaapstad heeft een goed en uitgebreid wegennetwerk. Met een auto kun je je het makkelijkst verplaatsen. Ook rijden er bussen. De bussen die rijden tussen de stad en de buitenwijken zijn wel vaak overvol. Rond Kaapstad ligt ook een treinnetwerk. Als je wat verder wilt reizen is dit een goede optie. Als je een taxi wilt bestellen kun je deze het beste telefonisch reserveren of naar een taxistandplaats gaan. Het is niet mogelijk ze al rijdend aan te houden. Het is vooral ‘s avonds de veiligste manier van vervoer.

Vervoer (van/naar luchthaven van Kaapstad)

Als je vliegtickets naar Kaapstad hebt geboekt, vlieg je waarschijnlijk op Cape Town International Airport. De luchthaven ligt ongeveer 22 kilometer buiten Kaapstad. Hier vind je informatie over vervoer van en naar de luchthaven.

Met de taxi van en naar Kaapstad Airport

Een makkelijke manier om van de luchthaven naar de stad te komen per taxi. Een taxirit duurt ongeveer 20 minuten. Vaste prijzen zijn er niet. Deze kunnen dus nog wel eens verschillen. Gemiddeld ligt het tarief rond de ZAR 200 (ongeveer 18 euro).

Met de bus van en naar Kaapstad Airport

Het openbaar vervoer naar het centrum van Kaapstad is goed ontwikkeld. Er rijden regelmatig shuttlebussen naar de stad. Dit is een goedkopere optie dan de taxi. Het busstation ligt voor de aankomsthal. Ook kun je een auto huren. Dan kun je op eigen gelegenheid naar Kaapstad reizen en de fantastische omgeving ontdekken. Via de N2 ben je zo van de luchthaven in de stad.

Naar Kaapstad vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl