Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Zuid-Afrika

Kaapstad

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Shoppen & uitgaan

Vlieg voordelig naar Kaapstad

Shoppen en uitgaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Shoppen & Uitgaan in Kaapstad

Shoppen in Kaapstad

Als je vliegtickets naar Kaapstad hebt geboekt, kun je profiteren van de gunstige prijzen in de winkels. In Kaapstad vind je enorme winkelcentra. Ze zijn voornamelijk te vinden in de buitenwijken van de stad en bestaan uit vaak honderden winkels.

Winkelcentra
Het Victoria & Alfred Waterfront ligt in de haven van Kaapstad en is een groot recreatiegebied. Er zijn hier talloze vormen van vermaak. Je vindt hier veel winkels; grote warenhuizen, alternatieve boetiekjes, de grote modemerken, cadeauwinkeltjes en gezondheidswinkels. Het is er allemaal. Bijvoorbeeld het immense Victoria Wharf Shopping Centre, dat maar liefst 250 winkels telt. Ook is het Waterfront het uitgangspunt voor een excursie naar Robbeneiland of andere boottripjes. Een andere aanrader is een wandeling door het Waterfront. Je ziet hier zowel oude als nieuwe architectuur. Uiteraard zijn in het gebied talloze restaurantjes en barretjes met uitzicht op de haven.

Slechts op 10 minuten rijden van het centrum van Kaapstad vind je Century City. Hier bevindt zich het op een na grootste winkelcentrum van het zuidelijk halfrond, Canal Walk. Het winkelcentrum heeft een groot uiteenlopend winkelaanbod. Ook bevindt zich in Century City het themapark Ratanga Junction met meer dan 30 attracties. Ook zijn in Century City veel restaurants, bars en nachtclubs.

Markten
Naast de grote winkelcentra zijn er in Kaapstad talloze kleine winkeltjes, mooie boetiekjes, luxe winkelstraten en gezellige markten te vinden. Sinds het einde van de apartheid is Kaapstad een walhalla voor handelaren van over de hele wereld geworden. Je vindt hier aanbieders van Afrikaanse kunst uit alle landen van het continent. Greenmarket Square, wat op zich al een attractie is, heeft van maandag t/m zaterdag een markt met een gigantisch aanbod van Afrikaanse kunst, lokale juwelierswaren, handgemaakte kleding, muziek, boeken en antiek. Antiekliefhebbers kunnen ook naar Church Street en Long Street. Ook in Long Street vind je Yin, een mooie boetiek waar je handgemaakte kleding kunt kopen. Deze kleding is gemaakt door vrouwen uit verschillende Afrikaanse gemeenschappen en landen. In de African Music Store vind je een grote collectie Afrikaanse muziek.

Restaurants in Kaapstad

Overal in Kaapstad kun je een lekker hapje eten. Het eten is over het algemeen van een hoge kwaliteit. Op het menu staat behoorlijk veel vis en fruit. Het eten kun je laten vergezellen met een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn. De wijn uit Zuid-Afrika is wereldberoemd. Probeer een van de volgende restaurants:

  • Aubergine. Aubergine is een stijlvol restaurant en erg geliefd bij echte liefhebbers. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand en heeft een elegant interieur. Je kunt ook op het terras eten rond de palmboom. De gerechten die worden geserveerd zijn vernieuwend en hebben vaak subtiele Aziatische invloeden op de klassieke gerechten. Locatie: 39 Barnet Street, Gardens (zondag gesloten)
  • Bahia. Bahia behoort tot de beste visrestaurants van Kaapstad. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht op het V&A Waterfront. Op het menu staan Mozambiquaans-Portugese gerechten. Bijvoorbeeld schelpdieren uit Mozambique, Kaapse kreeft en oesters uit Namibië. Het visplateau met de bekende Afrikaanse piri-piri saus, de bouillabaisse met schelpdieren en de vis in klassieke botersaus zijn de toppers. Locatie: Shop 6262, V&A Waterfront
  • Anatoli. Anatoli is een populair restaurant. Het restaurant is gevestigd in een voormalig warenhuis aangekleed met Turkse wandkleden, prachtige fotos en live muziek. De obers brengen je de lekkerste Turkse gerechten. Afsluiten met een Turkse koffie is een must.
    _Locatie: 24 Napier Street, Green Point (zondag gesloten)
Lees meer

Uitgaan in Kaapstad

In Kaapstad vind je een gezellig bruisend avond- en nachtleven. Er zijn geen strikte sluitingstijden en in veel clubs kun je dan ook doorgaan tot in de kleine uurtjes. Een groot deel van het nachtleven speelt zich af in een handvol populaire straten en wijken. In Long Street en Kloof Street vind je vooral veel restaurants, live muziek en bars. Net buiten het centrum ligt het V&A Waterfront. Hier vind je ook talloze restaurants en barretjes. In de Lower Main Road in de buitenwijk Observatory vind je meer lokale muziek, alternatieve muziek, stand-up comedy en dichterijen. Sommige dance partys worden gehouden op prachtige locaties op stranden of in bossen.

‘### Bars
The Long Street Café (259 Long Street) wordt gezien als een van de meest populaire plekken van de stad. De Tank in het Cape Quarter is ook populair. Hier draait elke vrijdag een DJ en je kunt een heerlijke cocktail bestellen. Een ander leuke gelegenheid is Café Camissa (80 Kloof Street). Hier kun je genieten van live muziek, stand-up comedians en dichters. Ook Jo-Burg (218 Long Street) ligt in het stadscentrum. Veel mensen komen hier als voorbereiding op een heerlijke nacht uitgaan en dansen.

Bij het V&A Waterfront vind je veel uitgaansgelegenheden. Mitchells Scottisch Ale House & Brewery (East Pier Road) is een soort Engelse pub en een aanrader voor de bierliefhebbers. In de gezellige Bascule Whisky Bar and Wine Cellar (in Cape Grace Hotel, West Quay) kun je kiezen uit meer dan 400 soorten whisky. In het meer kunstzinnige Lower Main Road vind je Cool Runnings, een relaxte kroeg in Caribische stijl met veranda.

Een van de beste plekken om van de zonsondergang te genieten is La Med (Victoria Road in Clifton). Bikinis zijn hier toegestaan. Ook bij Clifton Beach House, Baraza and Sunset Beach Bar en Table Mountain Bistro kun je van de zonsondergang genieten.

Clubs

De clubs in Kaapstad variëren van de standaard disco tot de alternatieve nachtclubs. Rhodes House (60 Queen Victoria Street) is gevestigd in een voormalig landhuis. Je kunt hier loungen en dansen. In The Purple Turtle (op de hoek van Long Street en Shortmarket Street) wordt alternatieve muziek afgewisseld met thema avonden en live muziek. Voor Latijns Amerikaanse muziek kun je terecht in The Buena Vista Social Club (81 Main Road, Green Point). De grootste danceclub van Kaapstad is The Dockside Complex (Century City Boulevard).

Comedyavonden

Een avondje lachen behoort tot de populaire uitgaansactiviteiten in Kaapstad. The Cape Comedy Collective Circuit zorgt voor een lach in verschillende gelegenheden, zoals the Baxter Theatre Centre (Main Road, Rondebosch). De altijd populaire Theatresports is de langstlopende show in Kaapstad en wordt wekelijks opgevoerd in The Kalk Bay Theatre (Main Road, Kalkbay). In september wordt altijd het Cape Town International Comedy Festival gehouden.

Naar Kaapstad vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl