Vlieg voordelig naar Santiago De Chili

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten en evt. bagagekosten.

Santiago is de hoofdstad van Chili. Slechts weinig wereldsteden hebben zo´n mooie ligging als Santiago de Chile. De stad ligt verspreid in een heuvelachtig landschap omgeven door de bergen van de Andes aan de ene zijde en een lager bergmassief aan de andere. Bovendien ligt de stad op slechts ongeveer 100 kilometer van de Stille Oceaan. Deze ligging heeft overigens ook een nadeel. Vanwege de ligging in deze natuurlijk kom, wordt smog vastgehouden. Het zicht op de omliggende bergen is dan beperkt.

Veel toeristen zien Santiago als startplaats van een reis door Zuid-Amerika. Als je vliegtickets Santiago boekt is het ook de moeite waard om de stad Santiago te bekijken. In de stad is veel te zien. Santiago heeft prachtige koloniale bouwwerken, levendige markten en een kleurrijk straatleven. Bovendien liggen de met sneeuw bedekte bergen in de onmiddellijke nabijheid. In economisch opzicht behoort Chili tot een van de gezondste landen van Zuid-Amerika. De bouwkranen tussen de wolkenkrabbers in het financiële district zijn daarvan het bewijs. In het drukke centrum kun je een prachtige 18de eeuwse kathedraal zien weerspiegelen in een hypermoderne wolkenkrabber. Providencia, Las Condes en La Reina zijn keurige buitenwijken van Santiago. Daarbuiten wordt het verschil tussen arm en rijk echter wel zichtbaar. In de sloppenwijk Callampas is het contrast nog groter.

Santiago de Chile werd in 1541 gesticht door een groepje Spaanse Conquistadores, geleid door Pedro de Valdivia. Binnen 6 maanden werden de Spanjaarden bestormd en werd de nederzetting door inheemse krijgers bijna verwoest. Tegenwoordig is deze heuvel bekend als Cerro Santa Luca. Met behulp van troepen uit Peru werd de plaats herbouwd en groeide het uit tot een provincie hoofdstad binnen het koninkrijk Peru. Sinds de onafhankelijkheid van Spanje in 1818 gaat het Chili economisch gezien voor de wind. Dankzij de mijnindustrie en de agrarische sector zijn veel mensen vanuit Europa hiernaartoe verhuisd. Tot de militaire coup op 11 september 1973 heeft Chili een redelijk onbewogen politieke geschiedenis. In de 17 jaar die volgde werden onder het dictatoriale regime van Pinochet economische hervormingen ingevoerd. Vandaag de dag spelen minerale grondstoffen een belangrijke rol in de huidige welvaart.

Vergelijk alle vliegtickets Santiago in een handig overzicht

Naar Santiago vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op vliegwinkel.nl vergelijk je de goedkoopste vliegtickets Santiago de Chili in een handig overzicht. Na het invoeren van je zoekopdracht verkrijg je een overzicht met alle vliegtickets naar Santiago. Je kunt vliegtickets Santiago boeken met onder ander LAN Chile, Lufthansa, Air France, Swiss en Continental.

Bezienswaardigheden Santiago

Santiago de Chile heeft veel historische gebouwen en interessante musea. Hier kun je een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van Chili krijgen. Santiago is een bruisende metropool met nog veel 19e eeuwse architectuur. Als je vliegtickets Santiago hebt geboekt kun je in de stad heerlijk slenteren door statige lanen, parken en pleinen. Rond het centrale plein in Santiago vind je de meeste bezienswaardigheden waaronder vele musea en enkele historische gebouwen. De bekendste bezienswaardigheid in de hoofdstad is het regeringspaleis La Moneda. In dit Paleis is in 1973 president Allende vermoord en werd de macht overgenomen door dictator Pinochet. Het paleis wordt als symbool voor de democratie gezien. Wat je hier zeker niet mag missen is de wisseling van de wacht. Honderden militairen maken onder aanvoering van het Chileense volkslied een ronde over het plein.

Plaza de Armas

Het centrale plein van Santiago in Plaza de Armas. Het plein heeft enorme afmetingen. Het plein is omgeven door prachtige koloniale gebouwen, waaronder de kathedraal en het Correos Central (postkantoor).

Palacio de la Moneda

Palacio de la Moneda is sinds 1846 de presidentiële residentie. Hoewel het staatshoofd er tegenwoordig niet meer woont, worden de kantoren nog steeds gebruikt. Op afspraak kunnen bezoekers het paleis bezoeken.
Locatie: Avenida Bernardo O´Higgins, Calle Morand / Calle Teatinos

Casa Colorada

Casa Colorada is een groot 18 eeuwse herenhuis en trekt jaarlijks vele bezoekers. Het schitterende gebouw met de roze muren ligt vlakbij het Plaza de Armas en herbergt een eenvoudig museum met de geschiedenis van de stad.
Locatie: Calle Merced 680

San Francisco kathedraal

De San Francisco kathedraal en het ernaast gelegen klooster vormen een oase van rust. De kerk werd in de 16e eeuw door Pedro de Valdivia gesticht en heeft sindsdien meerdere aardbevingen doorstaan. Het is een van de oudste gebouwen van de stad. In het ernaast gelegen klooster is tegenwoordig het Museo Colonial St. Fransisco gevestigd met voorwerpen en kunst uit de koloniale periode.
Locatie: Avenida Bernardo O´Higgins 834

Museo Chileno de Arte Precolombino

Het Museo Chileno de Arte Precolombino is waarschijnlijk het bekendste museum van Santiago. Het Museum voor Pre Colombiaanse kunst herbergt diverse collecties kunstvoorwerpen van verschillende volkeren uit Latijns Amerika. Allemaal uit de periode van voor de Spaanse overheersing. Te zien zijn onder meer prachtig houtsnijwerk, keramiek en metalen voorwerpen. Het geeft een goed inzicht in de culturen van de Maya´s, Inca´s, Azteken en andere beschavingen die hier eens voorkwamen.
Locatie: Bandera 361

Museo Historico Nacional

Het Nationaal Historisch Museum is gevestigd in een koloniaal gebouw. Het heeft een aantal tentoonstellingen waarin in chronologische volgorde de geschiedenis van het land verteld wordt.
Locatie: Plaza de Armas

Museo Casa La Chascona

Het museo Casa La Chascona is het voormalige woonhuis en buitenverblijf van de dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Nerudas. Eigenlijk zijn het verschillende gebouwen die nauwgezet gerestaureerd werden na de vernielingen onder het regime van Pinochet. Bezoekers kunnen er een rondleiding krijgen.
Locatie: Fernando Marquez de la Plata 0192

Palacio de Bellas Artes

Dit museum is gelegen in de wijk Parque Forestal en heeft een mooie collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit Chili. Ook is er een mooie verzameling schilderijen dat de groei en ontwikkeling van het land tot moderne natie weergeeft.
Locatie: Parque Forestal

Parken van Santiago

Santiago heeft vier bijzonder mooie parken, allen met spectaculair uitzicht op het Andes gebergte. Bovendien zijn het welkome toevluchtsoorden om de drukte van de stad te ontvluchten. Ze zijn vrij toegankelijk en geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Cerro Santa Luca Op de heuvel in dit park werd de stad in 1541 gesticht. Vanaf de hoger gelegen delen heb je een bijzonder mooi uitzicht over de lanen en avenues van de stad aan de ene kant en het Andes gebergte aan de andere.
Locatie: Calle Subercaseaux

Parque Metropolitano de Santiago

Voor een overweldigend uitzicht neem je de kabelbaan richting Cerro San Cristóbal. Hier kijk je vanaf grote hoogte uit over de stad en de omliggende valleien. Ga ´s avonds dineren in Camino Real. Dit restaurant heeft het mooiste uitzicht van de stad. Je hebt gegarandeerd een onvergetelijke avond.
Locatie: Calle Pedro de Valdivia / Calle Po Nono

Parque Quinta Normal

Dit park is eenvoudig per metro bereikbaar. Het heeft veel wandelroutes en een Mediterrane sfeer. Er zijn een aantal musea, waaronder een met planten, dieren en fossielen uit Chili.
Locatie: Calle Matucana

Parque O´Higgins

Eens was dit het park van de elite van Santiago. Tegenwoordig trekt het bezoekers uit alle lagen van de bevolking. Er is onder andere een pretpark en het Museo de Hauso. Hauso is de benaming voor de lokale cowboy. Ook is er een museum gewijd aan het leven op het platteland.
Locatie: Avenida Via Norte Sur

Mercado Central

Op de zuid oever van de Rio Mapocho vind je de Centrale Markt. De onderdelen voor de smeedijzeren constructie werden in de 19de eeuw stuk voor stuk vanuit Engeland overgevaren. Tegenwoordig zijn het met name de restaurantjes binnen en de vismarkt buiten die veel bezoekers trekken.
Locatie: Calle Puente en Calle San Pablo, bij het Plaza de Armas

Villa Grimaldi Peace Park

Dit voormalige hoofdkwartier van de beruchte geheime politie van Pinochet werd heropend maar in een nieuwe gedaante. Nu is het een herdenkings-park ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de dictatuur.
Locatie: Avenida Arrieta 8401

Cementerio General

Tot voor kort is Cementerio General een van Santiago´s best bewaarde geheimen. Dit is geen gewone begraafplaats, maar bijna een stad op zichzelf met bijzondere grafmonumenten. De een nog uitbundiger dan de ander. Maar ook vanuit historisch oogpunt is dit een belangrijke plaats. Er liggen verschillende politici begraven, waaronder Salvador Allende. Ook is er een monument ter nagedachtenis aan de verdwenen slachtoffers van het regime van Pinochet.
Locatie: Professor Alberto Zaartu 951

Winkelen in Santiago

De nieuwe welvaart in Chili heeft veel Europese en Noord-Amerikaanse kledingmerken er toe aangezet winkelketens in Santiago te openen. De stad is het commerciële centrum van het land en heeft alle moderne faciliteiten. Als je een vliegticket Santiago hebt geboekt kun je prima winkelen.

Winkelgebieden

De belangrijkste winkelgebieden zijn het Paseo Ahumada en het deel van de Avenida Providencia, tussen Metro Pedro de Valdivia en Metro Tobalaba. Hier vind je een grote verscheidenheid aan winkels en warenhuizen als Ripley en Almacenes Paris. Pas in de jaren 90 sprongen de mega winkelcentra naar Amerikaans model als paddenstoelen uit de grond. Midden in het centrum is dat bijvoorbeeld Mall del Centro (Calle Puente 689). Ongetwijfeld de beste is Parque Arauco (Avenida Presidente Kennedy 5413) in het oostelijk stadsdeel Las Condes. Hier kunnen de Santiaguinos (inwoners van de stad) naar hartenlust shoppen.

Markten

Voor veel bezoekers is Chileense kunstnijverheid het meest gewilde souvenir. Traditioneel textiel en koperen voorwerpen zijn overal in de stad ruim voorhanden. Ook voorwerpen van lapis lazuli zijn erg gewild. Deze edelsteen komt alleen voor in Chili en Afghanistan. Een ruim aanbod vind je bij Centro Artesanal Santa Luca (Avenida Bernardo O´Higgins). De vlooienmarkt Feria Artesanal Pĺo Nono (Calle Pĺo Nono) heeft ook een ruim aanbod. Maar de grootste kans op een koopje heb je zeker bij de winkeltjes op Santo Domingo. Afdingen is hier mogelijk maar zeker niet makkelijk.

Restaurants in Santiago

Hoewel Chili op culinair gebied vroeger wat achter liep, kun je tegenwoordig kiezen uit een indrukwekkende hoeveelheid restaurants. Elke keuken is present in verschillende stijlen en variëteiten. Waar je absoluut naar toe moet gaan als je vliegtickets Santiago hebt geboekt is de wijk Bellavista. Hier kun je heerlijk uit eten. Vooral in de avond is het er goed toeven. Wandel door de smalle straatjes van deze artistieke wijk en proef de authentieke sferen onder de Chileense bevolking. In de avond wordt de hoofdstraat van de wijk omgetoverd tot een kunstmarkt.

Como gua Para Chocolate

Como gua Para Chocolate is een exclusief restaurant dat voornamelijk Mexicaanse specialiteiten serveert in een bijzonder romantische omgeving. De gerechten met schaaldieren zijn erg populair.
Locatie: Constitucion 88

Off the Record

Off the Record is het meest trendy en populaire restaurant in Bellavista van dit moment. Regelmatig is er ook live muziek.
Locatie: Antonia Lopez de Bello 0155

Restaurant Centre Catal

Dit restaurant ligt in de wijk Providencia en heeft een uitstekende keuken, dat voornamelijk Catalaanse gerechten serveert. De paella met konijn is wereldberoemd. Het restaurant wordt door critici alom geprezen.
Locatie: Suecia 428

Etniko

Etniko is een hip en trendy Japans restaurant dat vooral door jongeren druk bezocht wordt. Er wordt super verse sushi en wok-gerechten geserveert in een relaxte sfeer. Het restaurant is zo bekend dat er geen naambordje boven de deur hangt.
Locatie: Constitucion 172

Galindo

Dit populaire restaurant ligt in de wijk Bellavista en heeft buiten een leuk terras. Op het menu staan voornamelijk traditioneel Chileense gerechten.
Locatie: Dardignac 98

Café La Isla

In de zomermaanden heeft dit restaurant een mooie tuin. De lunch-deals bieden uitstekende waar voor hun geld. Maar ook de andere gerechten zijn prima geprijsd. Uit de keuken komen voornamelijk gerechten bereid met biologische producten. Het is de omweg naar de wijk Nuñoa zeker de moeite waard.
Locatie: Irarrzaval 3465

Mercado Central

Op de centrale markt is de keuze aan eettentjes overweldigend. De obers prijzen hun waar enthousiast aan. Er wordt voornamelijk vis, schaal- en schelpdieren verkocht. Voor de sfeer moet je zeker bij Donde Augusto zijn. Voordeliger ben je uit bij de kleinere eetstalletjes aan de buitenzijde van de markt.
Locatie: Mercado Central

Uitgaan in Santiago

De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich buiten het stadscentrum. Als je vliegtickets Santiago hebt geboekt en je wilt heerlijk uitgaan, dan moet je de wijken Bellavista en de straat Calle Plo Nono bezoeken. De wijk Bellavista wordt beschouwd als het artistieke centrum van Santiago. De beroemde Chileense dichter Pablo Neruda kwam hier vaak. Tegenwoordig kun je de sfeer uit zijn tijd nog steeds terugvinden. Hier vind je veel barretjes, restaurantjes en diverse clubs. De straat Calle Plo Nono is het middelpunt van het uitgaansleven, maar kan soms wat hectisch overkomen. Minder hectisch en wat comfortabeler is Calle Constitucion. Ook hier is het aanbod in cafeetjes, barretjes en restaurantjes groot. Authentieker en nog niet door de massa ontdekt is het gebied rond Barrio Brasil. Dit is een oud deel van de stad waar veel studenten komen. De barretjes en cafeetjes hebben een relaxte sfeer en op het het Plaza Brasil zijn een aantal prima restaurantjes. De gelegenheden in de wijk Nuñoa worden steeds populairder. Minder trendy dan Bellavista, maar zeker net zo gezellig. De meeste kroegjes en barretjes vind je op het Plaza Nuñoa. Andere uitgaanswijken zijn onder andere El Bosque Norte en Las Condes.

Bars

Flannerys Irish Geo Pub (Endomenderos 83, Las Condes) is bijzonder populair bij overzeese toeristen. Veel Chilenen gaan naar La Piojera (Aillavil 1030). In deze authentieke bier-zaal valt altijd wat te beleven. Veel Britten kom je tegen in The Phonebox Pub (Avenida Providencia 1652). In Bellavista zijn genoeg mogelijkheden om uit te gaan. In Bar Dos Gardenias (Antonia López de Bello 199) worden regelmatig salsa-avonden georganiseerd. In Barrio Brasil is Café del Teatro (Riquelme 226) een echte aanrader.

Clubs

De clubscene in Santiago de Chile loopt ten opzichte van Europa enigszins achter. Trends zijn hier echter net zo wispelturig als elders in de wereld. Een ding staat echter vast, ook hier wordt uitbundig gefeest. De meeste clubs zijn open tot vroeg in de ochtend. Blondie (Avenida Bernardo O´Higgins 2879) draait al heel lang en is bij velen populair. In Bellavista wordt Havana Salsa (Dominica 142) druk bezocht. Het is een van de populairste salsotecas in de wijk. In Subterraneo (Paseo Orrego Luco 46) komt een trendy publiek. Regelmatig treden er lokale DJ´s op. De club ligt in de wijk Providencia.

Live Muziek

Santiago heeft een levendige live muziek cultuur, variërend van grote rockbands tot kleine Latijns Amerikaanse groepjes. De grote concerten worden gehouden in het Estadio Nacional (Avenida Grecia 2001) of het Teatro Municipal (Calle Agustinas 794). Jazz fans kunnen hun hart ophalen in de Santiago Jazz Club (Avenida Jos Pedro Alessandri 85). In Nuñoa moet je beslist La Batuta (Jorge Washington 52) bezoeken. Volgens velen worden hier de beste voorstellingen van de stad gegeven.

Voor live muziek in Bellavista hoef je nooit ver. Wanneer je door de straten loopt is er genoeg keuze: flamenco, folk en vele andere genres. La Chiminea (Principe de Gales 90) ligt een beetje verscholen in een uithoek en heeft een klein podium. De veelal dagelijkse concerten zijn echter van hoog niveau.

Omgeving van Santiago

Veel mensen boeken vliegtickets Santiago om een rondreis te maken door Zuid-Amerika. In de omgeving van Santiago liggen interessante gebieden en stadjes die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Ook de overweldigende natuur is een belevenis op zich. Slechts op een paar uur rijden vind je de mooiste stranden van Zuid-Amerika. Ook ben je snel in het Andesgebergte. Voor een dagje wintersport kun je bijvoorbeeld naar El Colorado, een plaats op 2800 meter hoogte.

Via Concho y Toro

Chileense wijnen hebben de laatste jaren bijzonder aan reputatie gewonnen en sommigen behoren tot de absolute wereldtop. In Pirque, een klein dorpje in de omgeving, vind je eindeloze wijngaarden met op de achtergrond het Andesgebergte. Uit deze omgeving komen bekende wijnen als Casillera del Diablo en Don Melchor. Je kunt hier een rondleiding krijgen en de wijnkelders bezichtigen. De wijngaard is bereikbaar met de Metro 4 naar Plaza de Puente Alto en verder met de bus of taxi. Reserveren is noodzakelijk.

Valparaíso en Via del Mar

Wanneer je de tijd hebt moet je beslist Valparaiso en Via del Mar bezoeken. Valparaíso staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. Het stadje is een bonte verzameling huizen en koloniale landgoederen. De stad ligt tegen een heuvel en kijkt uit over de oude historische haven. Er zijn veel verschillende uitzichtpunten. Het is niet vreemd dat kunstenaars en intellectuelen aangetrokken werden tot deze havenstad. Niet ver van Valparaíso ligt Via del Mar. Deze stad heeft boulevards zoals aan de Rivièra en diverse zandstranden, een casino en wat nachtclubs. Beide steden zijn gemakkelijk per bus te bereiken. Vanaf het busstation Alameda in Santiago gaat er ongeveer elke 15 minuten een bus naar Valparaíso en Via del Mar.

Het weer in Santiago

Chili kent diverse klimaatzones vanwege de langgerektheid van het land. Noord Chili kun je het hele jaar door bezoeken. Zuid Chili is van juni tot september erg fris. Er kan dan sneeuw vallen. Hierdoor zijn soms interessante gebieden niet te bezoeken. Chili ligt op het zuiderlijk halfrond. De zomer in Chili loopt van december tot en met februari. Santiago ligt in het midden van het land en heeft een Mediterraans klimaat. In de wintermaanden (juni tot en met augustus) ligt de minimumtemperatuur rond de 12 graden. In deze maanden valt er het meeste regen. In de zomer (december tot en met februari) kan het warm worden. Temperaturen van 30 graden komen regelmatig voor. Niet verwonderlijk dus dat in de valleien rond de Santiago diverse wijngaarden liggen. Je kunt het beste vliegtickets Santiago boeken in de periode van november tot maart. In de maanden januari en februari is het het drukst.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Santiago)

Als je vliegtickets Santiago hebt geboekt kom je aan op Arturo Merino Benítez International Airport. Het moderne vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van de stad. Het openbaar vervoer tussen de luchthaven en het centrum is goed geregeld. J kunt de stad bereiken per taxi en bus.

Taxi

De taxi´s staan buiten de aankomsthal. Een rit naar de stad duurt ongeveer 30 of 40 minuten en kost ongeveer 22 euro (CLP 1650). Kaartjes kun je kopen bij de servicebalie op de eerste verdieping van de aankomsthal.

Bus

Met de bus is Santiago vanaf de luchthaven uitstekend te bereiken. Je kunt kiezen uit verschillende busmaatschappijen zoals, Centropuerto (blue bus), TurBus Aeropuerto, TurTransfer en Transvip. De Transvipbus is het duurste en een rit naar Santiago kost ongeveer 4 euro. De goedkoopste bus is de Centropuerto die voor een rit naar Santiago 2,50 euro rekent. Kaartjes kun je kopen bij de servicebalie op de eerste verdieping van de aankomsthal.

Vervoer in Santiago

In Santiago is het openbaar vervoer prima geregeld. Er rijden bussen, taxi´s en er is een uitgebreid Metro-net, waardoor je alle bezienswaardigheden eenvoudig kunt bereiken.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989