Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Engeland

Londen

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Londen
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd
Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Londen

Weer in Londen

Londen heeft de reputatie dat het altijd regent, maar dat is niet waar. Net als België heeft Londen een gematigd zeeklimaat. Met het gezegde ´Londen heeft geen klimaat, alleen maar weer´ worden de zachte zomers en milde maar natte winters bedoeld. In de wintermaanden is het gemiddeld 4 graden. Het vriest of sneeuwt bijna nooit in Londen. In de zomermaanden juli, augustus en september is het gemiddeld 19 graden met uitschieters naar soms 25 graden. Je kunt in ieder jaargetijde vliegtickets Londen boeken. De beste periodes om te vliegen naar Londen is in de lente en de herfst. De temperatuur is dan ongeveer 11 graden en de kleuren van de bomen en planten in de parken zijn schitterend.

Evenementen

  • Maart: St. Patrick's Day
    St. Patrick’s Day is van oorsprong een Ierse nationale feestdag die op 17 maart plaatsvind. In Londen vieren ze het gezellig mee. Iedereen is in het groen gekleed en geniet van een biertje. Optochten, openluchtconcerten, kermis; je kijkt je ogen uit op deze dag.
  • December: Feestmaand
    Londen is in december een echte kerststad. De straten en gebouwen zijn warm versierd en ook zijn er verschillende kerstmarkten te vinden. En dan nog niet te spreken over Oud en Nieuw! Spectaculair vuurwerk boven de Thames en de meest geweldige feesten.

Vervoer (van/naar luchthaven van Londen)

Als je vliegtickets Londen hebt geboekt moet je goed opletten waar je landt. Rond Londen zijn namelijk maar liefst vijf vliegvelden. Heathrow is de grootste. Gatwick, Luton, Stansted en London City zijn kleiner maar overzichtelijker. Alle luchthavens hebben goede verbindingen met de stad, maar houd rekening met het verkeer en vertrek ruim op tijd.

Heathrow

Taxi

Je kunt ook een taxi nemen naar de stad. Met een taxi ben je snel van de luchthaven af maar niet snel in de binnenstad. De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. Een rit duurt ongeveer 60 minuten en kost tussen de 40 en 70 Pond (45 tot 80 euro). De prijs is afhankelijk van je bestemming, de dag en de drukte in het verkeer.

Trein

Als je op Heathrow landt ben je het snelst in Londen met de Heathrow Express trein. Het station ligt bij de Central Terminal Area. Je kunt een kaartje voor deze trein op het station of in de trein kopen. De prijs verschilt per mogelijkheid. Een rit duurt 20 tot 25 minuten, afhankelijk van je bestemming.

Metro

Een goedkopere manier is het nemen van de subway. Een kaartje kost 4 Pond (5 euro) en in 35 tot 40 minuten ben je in het centrum van Londen. Je kunt een kaartje kopen op het station.

Bus

De goedkoopste manier om de stad te bereiken is de bus. Een kaartje kost 2 pond (3 euro). De bus heeft veel stops onderweg. Het is moeilijk te zeggen hoe lang de rit naar je bestemming duurt. Een kaartje kun je kopen bij de chauffeur.

Alternatief

Als laatste mogelijkheid kun je ook kiezen voor een combinatie van bus en trein. De bus vertrekt vanaf het Central Bus Station in Terminal 2. Je kunt een ticket kopen dat zowel de bus als de trein dekt. De rit duurt 40 tot 50 minuten, afhankelijk van bestemming, verkeer en aansluiting.

London City Airport

Taxi

Buiten de aankomsthal staat een lange rij taxi´s te wachten om je naar je bestemming te brengen. Een rit duurt 50-65 minuten en kost zo´n 30 tot 45 Pond (35 tot 50 euro).

Bus

De voordeligste manier om de stad te bereiken is het nemen van de lokale bus. De halte ligt bij de aankomsthal. Een rit kost 2 Pond (3 euro) en duurt 50 tot 65 minuten. Kaartjes kun je kopen bij de chauffeur.

Metro

De snelste manier om het centrum van Londen te bereiken, is een rit met de Metro, de DLR. Je kunt je kaartje voor de metro (light rail) kopen bij een automaat, of aan het loket. Een kaartje kost 4 Pond (5 euro). De rit duurt ongeveer 40 minuten. De halte ligt naast de aankomsthal.

Gatwick International Airport

Taxi

Een taxi kan je eenvoudig vervoeren naar het centrum van Londen. De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. Een rit duurt 55 tot 70 minuten, afhankelijk van verkeer, dag en bestemming. Een rit kost ongeveer 85 Pond (95 euro).

Trein

De snelste optie om naar het centrum van Londen te reizen is de Gatwickexpress. Het treinstation is verbonden aan de South Terminal. Je kunt een kaartje kopen bij het loket of in de trein. Een rit kost 17 Pond (22 euro) en duurt 30 minuten.

Bus

Uiteraard kun je ook vanaf Gatwick met de lokale bus naar de stad. De halte ligt bij de South Terminal. De rit duurt 80 tot 100 minuten en kost 2 Pond (3 euro).

Luton International Airport

Taxi

De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. Een taxirit duurt 45 tot 55 minuten en kost 70 tot 80 Pond (80 tot 90 euro). Dit is afhankelijk van je bestemming, dag en het verkeer.

Bus

Een goedkopere optie is het nemen van de lokale stadsbus. De bussen vertrekken vanaf Bus Bay 8 en 10. Je kunt een kaartje kopen bij de Bus Bay, of in de bus zelf. Je dient dan wel te betalen met gepast geld. Een kaartje kost 2 Pond (3 euro) en de rit duurt 45 tot 55 minuten.

Stansted International Airport

Als je landt op Stansted, heb je de keus uit de taxi, bus of trein als je naar het centrum van Londen wilt.

Taxi

De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. Een rit duurt 35 tot 45 minuten en kost zo´n 30 tot 45 Pond (35 tot 50 euro), afhankelijk van je bestemming, dag en verkeer.

Trein

Een goedkopere manier om het centrum van Londen te bereiken is het nemen van de Stansted Express Train. Het station ligt naast de aankomsthal. Je kunt de borden Stansted Express volgen naar het station. Tickets zijn te koop bij het Travelex kantoor of op het station. De rit kost 15 Pond (20 euro) en duurt 35 tot 45 minuten.

Bus

De voordeligste optie om naar het centrum van Londen te reizen is de lokale bus. Bij de Coach Ticket Desk in de aankomsthal kun je een kaartje kopen. Een kaartje kost 2 Pond (3 euro) en de rit duurt 35 tot 45 minuten.

Metro

De beste, snelste en makkelijkste manier van transport in Londen is de metro, ook wel Underground of Tube genaamd. Londen beschikt over een uitgebreid metronetwerk met 63 haltes. Je kunt je kaartje kopen aan de balie of bij een automaat op het station. Losse ritten zijn duur, maar met dag- of weektickets ben je voordelig uit. Metro´s rijden tussen 05.30 en 01.00.

Vervoer in Londen

Ook het busnet is bijzonder uitgebreid. Eén van de symbolen van Londen is de rode dubbeldekker. Het is een echte belevenis om op het bovendek van zo´n bus Londen te ontdekken. Bussen zijn goedkoper dan de Underground maar niet sneller. De bussen zitten vaak vast in het drukke verkeer. Er zijn twee soorten bushaltes. Bij de compulsory stop moet de bus stoppen, bij de request stop stopt de bus alleen op verzoek. Let dus goed op waar je moet zijn en wat voor halte het is! Je metrokaartje is niet geldig in de bus. Er zijn wel openbaar vervoerkaarten te koop die voor zowel bus als metro geldig zijn.

Een andere bekende uit het Londense straatbeeld is de zwarte taxi. Er rijden er maar liefst 25.000 rond! Als een taxi vrij is gaat het gele ´for hire´ bord branden. Je kunt een taxi aanhouden door simpelweg je hand omhoog te steken. Er wordt een toeslag gerekend voor iedere extra passagier en bagagestuk. ´s Nachts gelden er hogere tarieven.

Naar Londen vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl