Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Ierland

Dublin

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Dublin
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Dublin

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Dublin

Weer in Dublin

Omdat Dublin vlakbij zee ligt heeft de stad een maritiem klimaat. De winters zijn mild met een gemiddelde temperatuur van 8 graden. De zomers zijn meestal aan de koele kant. In de zomer ligt de temperatuur rond de 19 graden. Ook regent het in Dublin niet zo vaak als altijd gedacht wordt. Wel is het een feit dat het weer erg snel kan veranderen. Je dient dus overal rekening mee te houden wanneer je een vliegreis naar het op alle fronten veelzijdige Dublin maakt. Je kunt het hele jaar door vliegtickets Dublin boeken. De beste reisperiode is in de zomer en het najaar.

Evenementen

  • Maart: St. Patrick's Day
    Tijdens St. Patrick's dat vinden er vier dagen lang allerlei festiviteiten, parades en optredens plaats in de stad. Saint Patrick was vroeger één van de belangrijkste heiligen van Ierland. Wanneer je met St. Patrick's Day naar Dublin gaat, vergeet dan vooral niet je groene kleding mee te nemen. Net als dat wij met Koningsdag onze oranje kleding uit de kast pakken, kleden de Ieren zich tijdens St. Patricks Day allemaal in het groen.
  • Juni: Bloomsday
    Op Bloomsday eren de inwoners van Dublin de Ierse schrijver James Joyce. Zijn boek Ulysses gaat voor een groot deel over Dublin. Naar aanleiding van dit boek worden er bijzondere wandelingen langs alle locaties uit het boek gemaakt. In de hele stad is het één groot feest en je kunt diverse lezingen en toneelvoorstellingen bezoeken.
  • Oktober: Halloween
    Tijdens Haloween vinden er in de hele stad concerten, optochten en exposities plaats. Kinderen verkleden zich als enge wezens en gaan langs de deuren voor snoep. In de pubs feesten mensen verkleed als monsters tot in de vroege uurtjes door. En de avond wordt ieder jaar traditioneel afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Vervoer (van/naar luchthaven van Dublin)

Als je vliegtickets Dublin hebt geboekt land je op de luchthaven Dublin Airport. De luchthaven ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van de stad. Je kunt het centrum van Dublin bereiken per bus of taxi.

Taxi
De taxistandplaats ligt voor de aankomsthal. Een rit naar het centrum duurt 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De prijs van een taxirit naar het centrum ligt rond de € 30. Je kunt betalen bij de taxichauffeur.

Bus
Voor de aankomsthal vertrekken meerdere bussen naar het centrum. Afhankelijk van de route en de verkeersdrukte duurt een rit naar het centrum 25 tot 50 minuten. Kaartjes zijn te koop bij de chauffeur, uit de automaat of bij de kiosk van het busstation. De prijs van een kaartje ligt tussen de € 6 en € 12.

Vervoer in Dublin
Het centrum van Dublin is vrij compact en daardoor gemakkelijk lopend te verkennen. Ook kun je je verplaatsen met de bus, tram of taxi. De bus (Dublin Bus) is het belangrijkste vervoermiddel in de stad. Taxi´s zijn alleen te vinden op centrale taxistandplaatsen. Er rijden verschillende trams in Dublin. De DART (Dublin Area Rapid Transport) verbindt de wijk Howth in het noorden met Bray in het zuiden. De Luas is een tramsysteem met 2 lijnen die de buitenwijken verbinden met het centrum.

Naar Dublin vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Ierland

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl