Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Portugal

Porto

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Porto
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Porto

Beste Reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Porto

Het weer in Porto

Porto heeft een mediterraans klimaat en heeft veel invloed van de ligging aan de Atlantische Oceaan. In de praktijk komt dat neer op milde en natte winters en droge en warme zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer is zo’n 25 graden, maar er zijn ook dagen dat het kwik de veertig graden bereikt. Door de lage luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur ook op warme dagen erg aangenaam. Het zeewater wordt in de zomer meestal niet warmer dan 18 graden. In de wintermaanden december, januari en febuari regent het veel. De temperaturen zijn wel zacht en liggen overdag rond de 14 graden. Door de ligging aan de kuststreek sneeuwt het zelden in Porto en zal de temperatuur niet onder de 5 graden dalen. De beste periode om naar Porto te reizen is tussen mei en oktober. De hoeveelheid neerslag is in die periode op zijn laagst en de temperatuur is aangenaam.

Evenementen

Fantasporto

Februari/maart: Een week vol fantasie, horror, en bijzondere films tijdens dit filmfestival.

Viagem Medieval

Juli/augustus: Beleef middeleeuws Portugal! Geniet van middeleeuwse dans, theater, muziek en stalletjes met lekker middeleeuws eten.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Porto)

Als je vliegtickets naar Porto hebt geboekt vlieg je met een rechtstreekse vlucht in slechts 2,5 uur van Nederland naar Porto. Het vliegveld van Porto ligt 12 kilometer ten noordwesten van de stad. Je kunt het centrum van Porto bereiken per taxi, bus, shuttlebus of de metro.

 • Taxi
  De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. De rit naar het centrum kan door het drukke verkeer wel een uur duren en kost ongeveer twintig euro. Alle taxi´s beschikken over een meter. Let er wel op dat de chauffeur die ook aanzet. Voor bagage zwaarder dan dertig kilo betaal je een toeslag van ongeveer vijf procent. In het weekend, op feestdagen en tussen 22.00 en 06.00 uur wordt er automatisch een toeslag van twintig procent aan de ritprijs toegevoegd. Het is de gewoonte om taxi chauffeurs een fooi van z’n vijf procent te geven.

 • Shuttlebus
  Een goedkopere optie is het nemen van de shuttlebus. Iedere dertig minuten tussen 07.00 en 20.00 uur vertrekt er vanaf de luchthaven een shuttlebus naar de stad die stopt bij de belangrijkste hotels. De rit duurt 25 minuten, afhankelijk van het verkeer, je bestemming, en die van je mede passagiers. Een kaartje kost vier euro en is de hele dag geldig in het openbaar vervoer van Porto.

 • Bus
  Het is ook mogelijk om met de gewone stadsbus naar het centrum van Porto te reizen. De bussen rijden ieder half uur. Een rit kost 1,20 euro en duurt een half uur. De nummers 87 en 601 rijden naar de Torre dos Clerigos, nummer 76 rijdt naar de Praca da Liberdade. Op de website www.stcp.pt kun je het tijd- en routeschema opzoeken.

 • Metro
  Je kunt ook met de metro naar de stad reizen. Lijn E brengt je tot in het hart van Porto en lijn D heeft zelfs een verbinding over de Douro rivier. Een ticket kost tussen de 0,85 euro en 1,85 euro, afhankelijk van de zone waarbinnen je reist. De metro rijdt tussen 06.00 uur ´s morgens en 01.30 uur ´s nachts. De rit naar het centrum duurt een half uur. Kaartjes koop je op het perron.

Vervoer in Porto

Porto heeft een goed bus- en tramnetwerk met routes langs alle toeristische trekpleisters. Sinds enige jaren beschikt Porto over een uitgebreid en efficiënt metro netwerk. Er zijn vijf lijnen met in totaal 69 haltes. Een ticket kost tussen de 0,85 euro en 1,85 euro, afhankelijk van de zone waarbinnen je reist. Je kunt een tienrittenkaart kopen, dan krijg je de 11e rit gratis. Je kunt op de website www.metro-porto.pt raadplegen voor tarieven en tijdschema´s.

Naar Porto vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl