Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Frankrijk

Bordeaux

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Bezienswaardigheden

Vlieg voordelig naar Bordeaux

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Bordeaux

Bordeaux is een prachtige stad met elegante architectuur. De oudste gebouwen in het historische centrum stammen uit de 11e eeuw. Er zijn ook veel gebouwen te vinden uit de neoklassieke periode, met immense zuilen en indrukwekkende façades. Tegelijkertijd is Bordeaux levendig en modern, met een bruisend nachtleven en moderne musea.

Dit zijn een aantal topbezienswaardigheden in Bordeaux:

Cathédrale Saint-André
Het oudste gedeelte van deze prachtige kathedraal werd gebouwd in 1096, maar de grootste gedeeltes zijn bijgebouwd in de 13e en 14e eeuw. De kathedraal is ongelofelijk groot en heeft details over de hele buiten- en binnenkant in Gotische stijl. De toren heeft 231 treden die je kunt betreden. Je hebt dan een prachtig utizicht over het historische centrum van de stad!

Grand Théâtre
De Grand Théâtre ligt aan de Place de la Comédie, het levendige centrum van Bordeaux. Het theater is sinds de bouw in 1780 al het levendige middelpunt van de stad. Vroeger werden de grootste toneelstukken en opera’s al opgevoerd in dit immense gebouw en nu is dat nog steeds zo. Je kunt genieten van een orkest of ballet tussen de gouden details van de grote zalen in dit theater.

Place de la Bourse
Dit lange plein of straat is bijna een kilometer lang en heeft een groot aantal immense, elegante gebouwen die allemaal gebouwd zijn in de 18e eeuw. Wandel langs het water en waan je even terug in de kostuumperiode van de 18e eeuw. Dit plein is ook altijd gezellig vol met mensen.

Omgeving van Bordeaux

Ook in de omgeving van Bordeaux is veel te beleven. Maak bijvoorbeeld een leuke dagtocht naar het prachtige Saint-Émilion en bekijk het elegante kasteel met uitzicht over de rivier Dordogne. Je kunt ook op een van de vele wijntours van een dag of langer de beroemde rode wijnen uit de omgeving proven. Er zijn wijntochten voor doorgewinterde kenners en mensen die het leuk vinden om een wijntocht gewoon eens te proberen, dus kies de wijntour die bij je past.

Naar Bordeaux vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl