Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Frankrijk

Parijs

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Parijs
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Parijs

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Parijs

Als je vliegtickets Parijs hebt geboekt zul je je zeker vermaken in deze veelzijdige metropool. Er is te veel om in enkele dagen of zelfs een week te bezichtigen. Het metronetwerk is gelukkig erg uitgebreid, zodat je de verschillende bezienswaardigheden niet allemaal te voet hoeft te bezoeken. Niet te missen zijn natuurlijk de Eiffeltoren, de rivier de Seine, de Notre Dame en nog veel meer.

Bezienswaardigheden

Arc de Triomphe
De in 1836 ingewijde triomfboog werd gebouwd ter ere van het Franse leger. Bovenop de Arc heb je een schitterend uitzicht op de stervormig uitwaaierende avenues. Locatie: Place Charles de Gaulle. Metro: Charles de Gaulle-Etoile.

Avenue de Champs-Elysées
Het paradepaardje van Parijs is een brede avenue waar je kunt flaneren, winkelen, eten en drinken. ´s Avonds krijg je weer een heel ander beeld doordat alles prachtig verlicht is. De prijzen zijn hier wel hoog.
Metro: Concorde of Charles de Gaulle-Etoille.

Eiffeltoren
De Eiffeltoren is 317 meter hoog en werd ontworpen door ingenieur Eiffel. De toren werd gebouwd vanwege de Wereldtentoonstelling van 1889. Sindsdien is de Eiffeltoren het symbool van Parijs geworden. Neem de trap of de lift naar de platforms op 57, 115 en 276 meter. Voor de Eiffeltoren ligt het Parc du Champ de Mars vanwaar je een prachtig zicht hebt op de toren.
Locatie: Champs de Mars. Metro: Bir-Hakeim

Lees meer

Wijken van Parijs

Marais
De Marais is architectonisch gezien de mooiste wijk van Parijs. Bij de Place des Vosges geven aristocratische herenhuizen het geheel een adellijke uitstraling. Van oudsher is Le Marais een Joodse wijk, de Rue de Rosiers is vandaag de dag nog steeds het Joodse centrum van de stad. Echter is Marais nu ook een van de meest hippe wijken van de stad, met tal van restaurants, boetiekjes, homobars en musea.
Locatie: Metrohalte St. Paul

Bastille
De wijk Bastille ligt in het oosten van de Place de la Bastille en geldt tegenwoordig als een kunstenaarswijk. Het is een aantrekkelijk uitgaansgebied. Er hangt een nostalgische sfeer door de oude fabriekshallen die door kunstenaars zijn omgebouwd tot ateliers en expositieruimten.
Metrohalte: Bastille

Lees meer

Omgeving van Parijs

Parijs is de ideale thuisbasis voor dagtrips in de omgeving, er is nog genoeg te ontdekken. Maak gebruik van het openbaar vervoer of huur een auto, en ontdek de omgeving van Parijs.

EuroDisney Parijs
Mickey, Goofy, Pluto, Donald en Dagobert Duck…ze zijn er allemaal in de 5 landen van Disneyland Parijs. In Fantasyland kom je Pinokkio, Doornroosje, Sneeuwwitje, Peter Pan en Alice in Wonderland tegen. In de Main Street, een Amerikaans stadje uit het begin van deze eeuw, vind elke dag een parade plaats met muziekkorpsen, bonte praalwagens, Kapitein Haak en Roger Rabbit. In Adventureland beleven Piraten uit de Cariben hun avonturen en in Frontierland maakt de locomotief uit het Wilde Westen erg scherpe bochten in de Big Thunder Mountain. In de Space Mountain (Discoveryland), geïnspireerd op de ´Reis naar de maan´ van Jules Verne, word je met een kanon de ruimte in geschoten. Daarnaast telt Disneyland talloze shows, voorstellingen, restaurants, cafés, winkels, bars met muziek en een Wild West show. Er zijn 6 hotels waar je kunt overnachten en een camping.
Locatie: 30 kilometer ten oosten van Parijs, bij Marne-la-Vallée

Lees meer

Naar Parijs vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl