Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Griekenland

Chersonissos

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Chersonissos
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Chersonissos

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Chersonissos

Het weer in Chersonissos

Op Kreta heerst een mediterraans subtropisch klimaat dat eigenlijk maar twee seizoenen telt. De natte winter van november tot en met maart, en de droge periode van april tot en met oktober. In de natte winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 14 en 19 graden. In de droge periode kan het erg heet worden, tot wel 40 graden in juli en augustus. Aan de noordkust van het eiland, bij Chersonissos waait meestal een verkoelende wind die de temperatuur draaglijk houdt. Daardoor zijn de avonden in de hete zomers ook aangenaam en goed om uit te gaan!

Houd er bij een reis naar Chersonissos wel rekening mee dat het in de zomer erg druk kan zijn met toeristen. In de winter zijn echter veel accommodaties gesloten.

Evenementen

Chersonissos is natuurlijk de koning van de evenementen. De stad staat niet voor niks bekend om het uitgaansleven. Van het begin van de lente tot het einde van de herfst kun je in Chersonissos genieten van muziek, theater en dans. Star Beach is één van de bekendste organisatoren van deze events. Hun Lovestar: Neon Party is de hele zomer lang een grote hit.

Vervoer van en naar de luchthaven van Kreta

Als je vliegtickets naar Chersonissos boekt kom je aan op de luchthaven van Heraklion. De luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer buiten Heraklion. Je kunt via Heraklion naar Chersonissos reizen. Veel hotels zorgen echter voor eigen vervoer vanaf de luchthaven. Dan is het van de luchthaven naar Chersonissos ongeveer 20 minuten rijden.

Bus
Buslijn 1 rijdt naar Platia Eleftherias in Heraklion, vlakbij het Archeologisch Museum. Deze bus rijdt van 06.00 - 23.00 uur iedere 15 tot 20 minuten. Een rit duurt ongeveer 20 minuten, bij de kiosk kun je een kaartje kopen. De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats voor de terminal. Voor de meest recente informatie kan je het best een busprogramma halen bij een toeristeninformatiebureau. Ze hebben daar alle reisinformatie.

Huurauto
Bij vliegwinkel kun je ook voordelig een auto huren. Je rijdt dan comfortabel in je eigen auto naar Chersonissos of naar je accommodatie elders op Kreta. Je levert voordat je naar huis vliegt de auto gemakkelijk weer in op de luchthaven.

Naar Chersonissos vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl