Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Griekenland

Kreta

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Kreta
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Kreta

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Kreta

Weer op Kreta

Op Kreta heerst een mediterraans subtropisch klimaat dat eigenlijk maar twee seizoenen telt. De natte winter van november tot en met maart, en de droge periode van april tot en met oktober. In de natte winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 14 en 19 graden. In de droge periode kan het erg heet worden, tot wel 40 graden in juli en augustus. Aan de noordkust van het eiland waait meestal een verkoelende wind die de temperatuur draaglijk houdt. De zuidkust daarentegen wordt soms geteisterd door de sirocco, een warme woestijnwind die veel stuifzand met zich meebrengt.

Als je een natuurliefhebber bent, zijn de maanden maart en april de beste reistijd vanwege de vele veldbloemen die dan opkomen. In de winter zijn veel restaurants en hotels gesloten gezien het lage aantal toeristen dat dan naar Kreta komt. In de zomer wordt het eiland echter overstelpt door zon-, zee-, strand- en cultuurliefhebbers.

Evenementen

  • Pasen: wisselende data
    Pasen wordt in Griekenland heel erg uitgebreid gevierd omdat nog steeds grote delen van de bevolking lid zijn van de Grieks orthodoxe kerk. Elk dorp viert het op zijn eigen manier, al zijn er wel vaak overeenkomsten tussen de vieringen.
  • Ochi-dag: 28 oktober
    Ochi-dag is de nationale feestdag van saamhorigheid en trots. Er wordt gevierd dat de Griekse generaal Ioannis Metaxas 'nee' zei tegen de Italianen. Zij wilden namelijk toegang tot het Griekse grondgebied. De dag wordt gevierd met parades en lokale festiviteiten.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Kreta)

Als je vliegtickets naar Kreta boekt kom je aan op de luchthaven van Heraklion. De luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer buiten de stad en deze is te bereiken per taxi of bus.

Taxi
Je kunt voor ongeveer 8 of 9 euro een taxi nemen naar Heraklion, de rit duurt ongeveer een kwartier. Spreek wel van tevoren een prijs af met de chauffeur, de taxi´s rijden namelijk niet op een meter.

Bus
Buslijn 1 rijdt naar Platia Eleftherias, vlakbij het Archeologisch Museum. Deze bus rijdt van 06.00 - 23.00 uur iedere 15 tot 20 minuten. Een rit duurt ongeveer 20 minuten, bij de kiosk kun je een kaartje kopen. De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats voor de terminal. Door het zich uitbreidende wegennet zijn steeds meer bestemmingen op Kreta te bereiken per bus. Het vervoer is echter per provincie geregeld en er is niet altijd een centraal busstation. Voor de meest recente informatie kan je het best een busprogramma halen bij een toeristeninformatiebureau, ze hebben daar alle reisinformatie.

Huurauto
Bij vliegwinkel kun je ook voordelig een auto huren. Je rijdt dan comfortabel in je eigen auto naar de stad of naar je accommodatie elders op Kreta. Je levert voordat je naar huis vliegt de auto gemakkelijk weer in op de luchthaven. Houdt wel rekening met de parkeerproblemen in Heraklion stad, daar kun je beter een brommer of een motor huren.

De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig internationaal rijbewijs. Over het algemeen komen de verkeersregels overeen met die van Nederland, maar door de vele onoverzichtelijke bochten is het verstandig om, net als de inwoners van Kreta, flink te toeteren. De laatste tijd zijn er veel Engelstalige borden geplaatst zodat het gemakkelijker is voor de toeristen om hun weg te vinden.

Vervoer op Kreta

Bus
Het wegennet op Kreta wordt steeds uitgebreider waardoor de bussen op steeds meer locaties kunnen komen. De routes worden uitgevoerd door KTEL, een overkoepelend netwerk van alle bussen in Griekenland. Buskaartjes zijn heel goedkoop op Kreta en deze koop je bij de buschauffeur.

Huur een voertuig
Naast huurauto's kan je ook scooters, motors en quads huren, heel handig aangezien Kreta geen treinen, metro's of trams heeft. Als je geen gebruik wilt maken van de bus dan is het huren van een 2-wieler een leuke optie. Je kan makkelijker parkeren dan een auto en bent dus wat vrijer in je doen en laten. Je bent echter wel verplicht een helm te dragen en je hebt een scooter-, brommer- of motorrijbewijs nodig (rijbewijs B mag dus niet). Als je een quad wilt huren moet je in het bezit zijn van rijbewijs B en minimaal 21 jaar oud zijn.

Naar Kreta vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl