Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Marokko

Casablanca

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Casablanca
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Casablanca

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Casablanca

Als je vliegtickets naar Casablanca hebt geboekt kun je veel zien en bezichtigen. Casablanca is een afwisselende stad, waar het contrast tussen nieuw en oud naadloos in elkaar overlopen. Naast de moderne gebouwen, vind je hier eeuwenoude souks en smalle straatjes. Het beroemdste gebouw van Casablanca is de grote Hassan II moskee. Ook kun je genieten van de voortreffelijke Marokkaanse keuken in de vele restaurantjes dat Casablanca rijk is. Bereid je voor op een echte belevenis als je vliegtickets naar Casablanca boekt.

Hassan II moskee

De Hassan II moskee staat vlak bij de zee en is, na de moskee van Mekka, de grootste ter wereld. De minaret van de moskee is maar liefst 200 meter hoog en is hiermee wel de hoogste ter wereld. De gebedsruimte heeft een dak dat open kan, zodat er in de openlucht gebeden kan worden. Toegang tot de moskee is gratis en is te bezoeken door mannelijke niet-moslims.
Locatie: Boulevard Sour Djedid

De medina´s

De oude medina is het oude stadshart van Casablanca en is een echte aanrader. In de nauwe straatjes worden allerlei producten verkocht. Afdingen behoort hier tot de cultuur, wees dus op je hoede. In de oude medina zijn nog twee oude stadspoorten te zien en een 18e eeuws fort. De nieuwe medina is ontstaan rond 1930 en ligt aan de andere kant van de stad. Deze medina staat bekend als Quartier Habous. De straten zijn hier een stuk ruimer dan in de oude medina.
Locatie oude medina: Tussen boulevard des Almohades en Place Mohammed V
Locatie nieuwe medina: Dicht bij boulevard Victor Hugo

Musee du Judasme Marocain (Joods Museum)

Het Joods museum ligt 5 kilometer buiten het stadscentrum in de buitenwijk Oasis. Het is een unieke attractie omdat het het enige Joodse museum in een moslim land ter wereld is. In het museum zijn religieuze boeken, kleding, heilige kunstvoorwerpen en andere items te zien van de Joodse gemeenschap in Marokko.
Locatie: 81 rue Chasseur Jules Gros, Casablanca Oasis

Place Mohammed V

Het Place Mohammed V is het hart van de stad en is de scheiding tussen het oude en het nieuwe stadsgedeelte. Het plein is vernoemd naar de eerste koning van Marokko sinds de onafhankelijkheid in 1956. Op het plein vind je veel cafeetjes en souvenirwinkeltjes.
Locatie: Place Mohammed V

Omgeving Casablanca

Als je vliegtickets Casablanca boekt kun je ook de bijzondere omgeving ontdekken. Dit is echt de moeite waard. Ten noorden van Casablanca ligt Rabat, de hoofdstad van Marokko. Ten zuiden van Casablanca in de woestijn ligt de excentrieke stad Marrakech.

Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko. De stad doet modern aan, maar is ouder dan 1000 jaar. In de sfeervolle medina kun je gezellig winkelen tegen goede prijzen. Een bekende trekpleister van Rabat is de Hassan toren. In 1195 werd gestart met de bouw met als doel de grootste minaret ter wereld te worden. Echter is de toren nooit hoger geworden dan 44 meter en ook de moskee is nooit helemaal afgebouwd. Ten noorden van Rabat is de ommuurde vesting Oudaia Kasba een interessante trekpleister.

Marrakech

Marrakech staat ook te boek als de rode stad. De stad is wereldberoemd om het eeuwenoude stadscentrum met de talloze kleine straatjes. Er zijn moskeeën, paleizen en oude monumenten te bezichtigen die soms ouder zijn dan 800 jaar. Ook beroemd zijn de schitterende tuinen in de stad. Bijvoorbeeld de tropische Menara tuinen zijn een bezoek meer dan waard.

Naar Casablanca vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl