Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Marokko

Marrakech

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Marrakech
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Marrakech

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Marrakech

Weer in Marrakech

Marrakech heeft een landklimaat. In de zomer kunnen de temperaturen erg hoog oplopen. Temperaturen boven de 40 graden zijn geen uitzondering en vooral juli is een hete maand. De chergui is een wind uit de Sahara. In de zomer zorgt deze wind voor hoge temperaturen en soms ook voor zandstormen. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden. Het kan dan in de nacht wel erg koud zijn en soms zelfs vriezen. Neerslag valt er maar weinig. In de maanden oktober, november, maart, april en mei is het klimaat het meest aangenaam voor een citytrip naar Marrakech. Je kunt voor deze periode het beste vliegtickets Marrakech boeken.

Evenementen

 • Februari: Dakka Marrakchia Festival
  Tijdens dit festival draait het om Arabische percussiemuziek gecombineerd met koorgezang.
 • Juli: Festival van Marrakech
  Tijdens dit festival draait het om folklore en worden er veel optredens gegeven in verschillende kostuums. De meeste festiviteiten vinden plaats rondom het El Badi paleis en het Djemaa el Fna plein.
 • Ramadan
  De ramadan is de vastenmaand van de moslims, waarin tussen zonsopgang en zonsondergang niet gegeten, gedronken of gerookt mag worden. De periode van deze vastenmaand verschilt per jaar. Je dient er rekening mee te houden dat het als ongepast wordt ervaren om tijdens de vastenmaand overdag in het openbaar te eten, drinken of roken. Wel kun je gewoon in een restaurant eten. Tijdens de Ramadan zijn de meeste voorzieningen gewoon open.
 • Suikerfeest
  Tijdens het Suikerfeest wordt het einde van de Ramadan gevierd. De datum van het Suikerfeest verschilt per jaar, maar houd er rekening mee dat de meeste voorzieningen tijdens de dag van het Suikerfeest gesloten zijn.
 • Offerfeest
  Het Offerfeest vindt plaats precies twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest gevierd. De datum van het Offerfeest verschilt per jaar, maar houd er rekening mee dat de meeste voorzieningen tijdens de dag van het Offerfeest gesloten zijn.

Vervoer (van/naar luchthaven van Marrakech)

Als je vliegtickets naar Marrakech hebt geboekt kom je aan op de luchthaven Menara Airport. De luchthaven ligt 6 kilometer van de stad. Het centrum van Marrakech kun je bereiken per taxi of bus.

Taxi
De taxistandplaats ligt voor de aankomsthal. Een rit naar het centrum duurt ongeveer 15 minuten. De prijs van een taxirit naar het centrum ligt voor een petit taxi (maximaal 3 personen) tussen de € 4 en € 7 en voor een grand taxi (maximaal 6 personen) rond de € 7. Voor vertrek dien je een prijs met de chauffeur af te spreken. Bij de taxistandplaats staat een bord met een indicatie van de prijzen.

Bus
De bus naar het centrum van Marrakech vertrekt voor de aankomsthal. Een rit naar het centrum duurt ongeveer 30 minuten. Kaartjes kun je bij de chauffeur kopen. De prijs van een kaartje ligt rond de € 0,50. Bus nummer 11 vertrekt op weekdagen iedere 20 minuten naar het Jemaa el Fna plein. In het weekend rijden de bussen minder frequent.

Vervoer in Marrakech
Je kunt je in Marrakech het makkelijkst verplaatsen per petit taxi. Marrakech heeft ook een redelijk uitgebreid busnetwerk met 30 lijnen. En wanneer je in stijl wilt reizen, huur je een caleche (paardenrijtuig). Deze kun je gebruiken voor een enkele rit, maar ze zijn ook per uur te huur.

Naar Marrakech vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl