Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Marokko

Marrakech

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Marrakech
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Marrakech

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Marrakech

Marrakech wordt ook wel de rode stad genoemd. Het is een van de koningssteden van Marokko en ooit was deze stad de hoofdstad van het land. In de stad is bijzonder veel cultureel erfgoed te bezichtigen. In het oude stadscentrum bevinden zich veel indrukwekkende oude gebouwen zoals oude paleizen en moskeeën. In de medina (het oude centrum) kun je uren ronddwalen door sfeervolle steegjes en straatjes. En op de oosterse souks (markten) raak je niet uitgekeken. Tussen al dat gekrioel vind je ook schitterende parken en tuinen. ´s Avonds kun je in alle wijken van de stad heerlijk eten en daarna genieten van het bruisende uitgaansleven van Marrakech.

Wijken en straten

Jemaa el Fna
Dit plein is het kleurrijke en levendige centrum van de medina. Dag en nacht heerst hier een grote bedrijvigheid. Je vindt er marktkraampjes waar de heerlijkste etenswaren worden verkocht. Ook zijn hier de meest bijzondere straatartiesten te bewonderen: slangenbezweerders, buikdanseressen, muzikanten, acrobaten en vrouwen die hennatatoeages zetten. Dit vertier is zeker niet opgezet voor de toeristen; het grootste deel van de bezoekers bestaat uit Marokkanen.
Locatie: op de kruising van Triq el Koutoubia, Rue Mouassine, Souk Smarine en Rue Riad Zitoun el Kedim

Stadsmuren
In het jaar 1130 werd begonnen met de bouw van de stadsmuren van Marrakech. Daar is nog steeds 19 kilometer van over met ongeveer 200 torens en 20 poorten. De beste manier om de indrukwekkende stadsmuren te bekijken is door middel van een rondrit in een caleche (paardenrijtuig). De rondrit duurt 1,5 tot 2 uur.
Locatie: vertrekpunt Place de Foucault

Kunst en cultuur

Majorelletuin
Deze botanische tuin is in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. De tuin en het atelier van Majorelle is te bezichtigen en in het atelier bevindt zich het Museum voor Islamitische Kunst. De collectie die hier tentoongesteld wordt is eigendom van Yves Saint Laurent.
Locatie: ingang in een zijstraat van Avenue Yacoub el Mansour

Saadian Tombs
Op korte afstand van het Jemaa el Fna plein vind je deze tombes van de Saadi dynastie. Aan het einde van de 16e eeuw legde sultan Ahmed el-Mansour de basis en begon met de bouw van de tombes die bedoeld waren voor hemzelf en zijn familie. Uiteindelijk werden hier 66 leden van de Koninklijke Saadi familie begraven. Als je niet al te lang in de rij wilt staan om binnen te komen, kun je de tombes het beste vroeg in de ochtend bezoeken.
Locatie: Rue de la Kasbah

Lees meer

Parken

Menaratuinen
Deze tuinen liggen ongeveer 2 kilometer buiten het stadscentrum. Ze werden in de 12e eeuw aangelegd door de Almohaden. De Menara is een klein paviljoen in de tuinen dat werd gebouwd in de 16e eeuw. Er is een mooi kunstmatig meer dat wordt omgeven door ongeveer 30.000 olijfbomen. Veel Marokkanen komen hier om te picknicken.
Locatie: Avenue de la Menara

Omgeving van Marrakech

Als je vliegtickets Marrakech hebt geboekt zie je bij helder weer dat de stad aan de voet van het Atlasgebergte ligt. Ook ligt Marrakech op de grens met de Sahara en is de zee met de badplaats Essaouira niet ver weg. Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko. Hiertoe behoren ook Fez, Meknes en Rabat. Vaak worden deze steden gecombineerd in een rondreis.

Lees meer

Naar Marrakech vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl