Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Portugal

Algarve

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Algarve

Beste Reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Algarve

Het weer in de Algarve

De Algarve heeft hete zomers en warme nazomers. In de zomer loopt de temperatuur op tot gemiddeld 26 graden, terwijl het in mei en oktober nog een aangename 19 graden is. Je kunt in deze periode dus heerlijk aan het strand liggen en van de zon genieten. Ook in de lente begint de zomer vroeg. April tot juni zijn de beste periode om de Algarve te bezoeken, omdat het dan lekker warm is, maar nog niet zo druk met toeristen. Maar het gebied is ook leuk in de winter. Dan kun je namelijk wandelen, mountainbiken of andere actieve dingen doen in de mooie, natuurrijke omgeving.

Evenementen

In de Algarve is er altijd genoeg te beleven. Dit zijn de hoogtepunten:

 • Oktober: Zandsculpturenfestival (Pêra)
  Een van de beroemdste events in de Algarve is het zandsculpturenfestival in Pêra. Elk jaar wordt een thema uitgelicht met prachtige bouwwerken van zand. Er is een toegangsprijs om de sculpturen te bekijken, maar dat is het geld meer dan waard!

 • Oktober: Portugal Masters Golf (Vilamoura)
  Golfen is populair in de Algarve. Dat komt door de heuvelachtige omgeving. Portugal Masters is een groot golftoernooi voor Europese professionals. Het vindt plaats in een prachtige omgeving. Dat maakt het golfen extra leuk!

 • September: Vissersfestival (Albufeira)
  De visserij speelt een belangrijke rol in de Algarve. Tijdens het visserfestival kun je genieten van heerlijke lokale gerechten die ontstaan zijn door de visserij. Er is ook muziek en andere gezelligheid te beleven in dit weekend.

Vervoer (van en naar de luchthaven van Faro)

Als je vliegtickets naar de Algarve hebt geboekt dan land je waarschijnlijk op de luchthaven Faro Airport. Faro Airport ligt op ongeveer 6 km van het centrum van Faro en op ongeveer 45 kilometer afstand van Albufeira. Je kunt Faro en Albufeira bereiken per taxi of bus.

 • Taxi
  Wil je met de taxi vanaf de luchthaven reizen? De taxistandplaats is tegenover de terminal. Naar Faro ben ongeveer € 10 kwijt.

 • Bus
  Buslijn 16 rijdt tussen Faro Airport en het busstation van Faro en doet er ongeveer 20 minuten over. Een enkeltje kost ongeveer € 2. De bussen rijden niet op vaste intervals, soms om de 25 minuten en soms om het uur, afhankelijk van het tijdstip. Ga je naar Albufeira? Dan kun je vanaf het busstation van Faro de bus nemen naar het busstation in Albufeira. De reis naar Albufeira is ongeveer een uur.

Vervoer in de Algarve

In de meeste grote steden in de Algarve, zoals Faro, kun je je erg gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Faro heeft een prima busnetwerk die de stad verbind met de rest van de Algarve. In het centrum van Faro zijn de bezienswaardigheden prima te voet bezichtigen. Als je buiten het centrum moet zijn kun je het beste een taxi of bus nemen. Vanuit het treinstation van Faro kun je naar verschillende plaatsen in de Algarve en de rest van Portugal reizen. Als je echt de vrijheid wilt om de Algarve op je eigen tempo te verkennen, dan kun je het beste een auto huren. Dit geeft je de mogelijkheid om kleine weggetjes te rijden en onontdekte dorpen tegen te komen. Dat is hoe je de Algarve het beste beleeft!

Naar Algarve vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl