Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Caribbean

Sint Maarten

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Sint Maarten
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vliegtickets Sint Maarten

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Sint Maarten

Op Sint Maarten is veel te zien. Met vliegtickets naar Sint Maarten vlieg je naar een eiland met een rijke, deels door Nederland beïnvloede, historie. Loop door de oude straten van Philipsburg, relax op de mooie stranden en geniet van de mooie natuur op het eiland. Ook de onderwaterwereld rondom het eiland is prachtig! Ga op excursie en ontdek het allemaal!

Kunst, cultuur en natuur

Pic Paradis
Op Sint Maarten zijn geen bergen te vinden, maar er wel degelijk een grote heuvel. Pic Paradis is maar liefst 400 meter hoog, vanaf de top heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland. Onderweg loop je door een prachtige omgeving en kan je ontzettend veel felgekleurde vlinders spotten!

Forten
Sint Maarten werd in het verleden verdedigd tegen piraten en machtige landen die het eiland wilden bezitten. Er zijn een aantal forten gebouwd op het eiland, die je nog steeds kunt bewonderen. In het zuiden van Philipsburg ligt Fort Amsterdam, waar niet heel veel van is overgebleven. In Marigot, de hoofdstad van het Franse deel van het eiland, staat nog wel een redelijk compleet fort, Fort Louis.

Sint Maarten Museum
Sint Maarten is een eiland met veel geschiedenis, onder andere over de oorspronkelijke bewoners maar ook over de slavernij. Bij een bezoek aan dit museum leer je hier vanalles over. Ook zijn er mooie exhibities in verschillende thema's te bezichtigen.
Locatie: Front street 7

Excursies

Jeepsafari
Rijd het hele eiland over in een stevige jeep! Je vertrekt meestal vanuit Philipsburg (verschilt per aanbieder) en bezoekt een aantal stranden en prachtige uitkijkpunten.

Snorkelen en duiken
Er zijn talloze plekken op het eiland waar je heerlijk kunt genieten van de onderwaterwereld van de Cariben. Er zijn mooie koraalriffen voor de kust waar je met een excursie makkelijk kunt komen. Op eigen houtje gaan snorkelen kan natuurlijk ook, doe dit bij de eilanden Tintamarre, Pinel en Creole Rock.

Saba
Pak de boot of het vliegtuig naar het kleinste eiland van de Antillen, het is namelijk maar 13 vierkante kilometer groot! Het is een vulkanisch eiland, Mount Scenery is gelukkig een slapende vulkaan. Een leuke activiteit is het beklimmen van de vulkaan, dit doe je vanaf het dorp Windwardside. Neem lekker je tijd, het zijn namelijk 1064 treden.

Anguilla
10 kilometer boven Sint Maarten ligt het prachtige Anguilla, een eiland wat deels nog onder het Verenigd Koninkrijk valt. Het heeft wel iets weg van Jamaica, er hangt namelijk een hele relaxte sfeer en er wordt veel reggaemuziek gedraaid.

Stranden op Sint Maarten

Er zijn maar liefst 37 prachtige stranden te vinden op Sint Maarten. De mooiste staan hier op een rij.

Dawn Beach
Eén van de mooiste stranden van Sint Maarten is toch wel Dawn Beach. Net iets verder de zee in ligt een prachtig koraalrif, je kunt hier dus snorkelen en duiken! Ook voor verschillende watersporten is dit een geweldig strand. Zonaanbidders kunnen hier natuurlijk ook gewoon terecht.

Mullet Bay Beach
Een prachtig, wit strand met grote rotsen, perfect voor een dag zonnen. Ook zijn er genoeg eettentjes waar je heerlijk kunt lunchen en wat te drinken kunt scoren. Tijdens het orkaanseizoen kunnen hier orkanen aan land komen, dit is ook meteen de reden dat er hier geen resort staat en je dus in alle rust kunt genieten van het strand.

Geneve Bay Beach
Wederom een strand met veel rotsen, het speciale aan dit strand is, is dat het niet druk is en er zwembaden ontstaan tussen de rotsen. Het water in deze baden is vaak lekker warm omdat tussen de rotsen sneller opwarmt dan in de zee!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl