Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Zwitserland

Bazel

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Bazel
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Bazel

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Bazel

Weer in Bazel

Het weer in Bazel is vergelijkbaar met Nederlands weer: het warmst in de zomer. Dat betekent dat Bazel als stedentripsbestemming het hele jaar door goed bezocht kan worden. Vliegtickets Bazel zijn echter vaak het goedkoopst in het laagseizoen.

Evenementen

In Bazel worden veel evenementen georganiseerd. Bazel hecht veel waarde aan kunst en cultuur. Daarom zijn er veel kunstevenementen. Maar ook als je geen liefhebber bent van kunst is er veel te beleven met vliegtickets Bazel. De volgende evenementen zijn leuk om te bezoeken:

Art Basel is een jaarlijks kunstevenement in juni. Het festival heeft wereldfaam en staat vooral bekend om de vele (grote) installaties die tentoongesteld worden. Overigens zijn het niet alleen installaties op deze grote expositie. Er zijn acht categoriën: schilderijen, sculpturen, installaties, film en video, multiples, prints, fotografie, en live performances.

Basler Fasnacht betekent carnaval in het Duits. Het carnaval in Bazel is een beetje anders dan op andere plekken in Europa. Het begint al om 4 uur ’s nachts met de Morgestraich. Dan gaan alle straatlantaarns uit en is er alleen nog het licht van de zaklampen die mensen op hun hoofd zetten. Grote groepen drummers maken herrie. Rond deze tijd is Bazel volgeboekt, dus wees op tijd om je vliegtickets Bazel voor het carnaval te bemachtigen.

Kerstmarkten kun je vinden op verschillende plekken in Bazel tijdens de feestmaanden. De grootste bevindt zich op het plein van Barfüsserplatz en Münsterplatz. De kerstperiode staat in Bazel vol van evementen, zoals een marathon en veel orkesten.

Vervoer (van en naar de luchthaven in Bazel)

Bazel heeft één luchthaven: Bazel Mulhouse Freiburg Airport. Deze luchthaven is vernoemd naar de drie dichtbijgelegen steden, maar ligt het meest dichtbij Bazel.

Met de auto van en naar Bazel Airport

Reis je van en naar Basel Mulhouse Freiburg Airport met de auto? Dan moet je rekenen op ongeveer een kwartier reistijd naar het centrum van Bazel. Bazel ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van de luchthaven. Je kunt reizen via de A35 en de A3. Let op: deze route bevat wel tolwegen, want je gaat een landsgrens over.

Met het openbaar vervoer van en naar Bazel Airport

Bus

Je kunt vanaf EuroAirport Bazel Mulhouse Freiburg rechtstreeks met de bus naar Bahnhof SBB in Bazel reizen. Hiervoor neem je bus 50. De busrit duurt ongeveer 20 minuten. Een enkeltje kost 2,90 Zwitserse Frank, omgerekend iets meer dan € 2,50. Je kunt ook een dagkaart kopen voor 11,50 CHF (€ 10,50). Hiermee kun je de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer in en rondom Bazel.

Met de taxi van en naar Bazel Airport

Bij aankomst op de luchthaven staan er meerdere taxi’s voor je klaar. Vanaf de luchthaven naar Bazel kost een taxi ongeveer 50 CHF (omgerekend bijna €46,-).

Naar Bazel vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Andere vluchten

Andere bestemmingen in Zwitserland

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl