Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Italië

Alghero

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Alghero
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Alghero

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Alghero

Alghero ligt op het bijzondere eiland Sardinië. De stad heeft veel culturele en historische bezienswaardigheden, maar in de omgeving kun je ook lekker naar het strand of de mooie natuur bekijken. Deze plekken mag je niet missen:

In Alghero

Centro Storico
Het oude centrum van Alghero is een plaatje! Je waant je hier terug in de Middeleeuwen. Maak een rustige wandeling door het centrum en geniet van de kleine straatjes, de vele caféetjes en de historische sfeer.

Gouden zeemuren
De muren die om het historische centrum van Alghero zijn gebouwd worden de gouden zeemuren genoemd. Het bestaat uit een aantal torens die je ook kunt bezoeken. De muur stamt uit de 16e eeuw. Tegenwoordig kun je genieten van een hapje en drankje bij een van de vele restaurants tegen de muur.

Santa Maria kathedraal
Dit immense gebouw past niet zo goed bij de rest van de gebouwen in Alghero en valt daarom op. De klokkentoren in gotische stijl is heel mooi. Je kunt hem beklimmen via de ingang vanaf de Via Principe Umberto.

Lees meer

De beste stranden bij Alghero

Spaggia Mugoni
Dit mooie strand heeft helder water wat rustig afloopt. Daardoor is het ook een zeer geschikt strand voor families met kinderen. Het strand is lang en pijnbomen geven schaduw als je de zon even zat bent.

Maria Pia
Het strand Maria Pia is mooi en langs de kust zitten een aantal leuke barretjes. Kom wel op tijd, want dit strand is populair onder zowel toeristen als lokale bevolking, dus het kan druk worden in de zomer.

Lees meer

In de omgeving van Alghero

Capo Caccia
De kliffen van Capo Caccia liggen maar 20 kilometer van de stad af en zijn adembenemend! Je kunt wandelen langs de rand en genieten van de mooie baaien en de steile afdalingen. Ook zijn er veel zeegrotten onderaan de kliffen, die je kunt ontdekken met boottochten vanuit Alghero.

La necropoli di Anghelu Ruju
Vlak naast Alghero ligt een waardevolle archeologische plek: een prehistorische begraafplaats. 38 uitgehakte stenen liggen in patronen verspreid. Ook is er een tombe waarin versieringen gevonden zijn.

De grot van Neptunus
Deze prachtige grot ligt vlakbij Alghero en is ontdekt in de 18e eeuw. De grot kan alleen bezocht worden bij een rustige zee, omdat de ingang maar een meter boven het water uitsteekt. In de grot vind je mooie stalactieten. Er mogen maar 200 mensen tegelijk de grot in.

Naar Alghero vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl