Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Italië

Florence

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Florence

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Florence

Weer in Florence

Als je gaat vliegen naar Florence zul je kunnen genieten van heerlijk weer. Florence heeft een mediterraans klimaat. Kenmerkend voor dit klimaat zijn de korte winters en de lange zomers. Omdat er nauwelijks wind staat zijn de zomertemperaturen hoger dan langs de kust. In de zomer regent het zelden. De gemiddelde temperatuur in de maanden juni, juli en augustus is ongeveer 28 graden. Dertig graden is echter geen uitzondering. Juli is de warmste en droogste maand. De zomermaanden zijn door de hitte niet de prettigste maanden om naar Florence te vliegen. In het voorjaar of najaar ligt de temperatuur rond de 23 of 24 graden. Dit zijn uitstekende temperaturen om een vliegreis naar Florence te maken. Goedkope vliegtickets Florence boek je op vliegwinekl.nl. Florence is beroemd vanwege haar gouden licht en de stralende helderheid van de lucht. Met name tegen het eind van de zomer, als de dagen steeds korter worden, kun je dit prachtige licht zien. Het najaar is overigens wel het meest vochtige seizoen in Florence. Het regent niet dagelijks, maar de buien die vallen zijn ook meteen flinke buien. In de winter ligt de temperatuur op ongeveer acht graden en regent het veel minder.

Evenementen

 • Februari/maart: Carnaval
  In Florence wordt carnaval uitbundig gevierd. Het is één groot feest en er loopt een grote verklede carnavalsstoet door de straten van Florence. Tijdens de carnaval in Florence maak je kennis met de typisch Italiaanse gezelligheid.
 • Maart/april: Scoppio del Carro
  Tijdens Eerste Paasdag wordt op de Piazza del Duomo een bijzonder ritueel uitgevoerd. Er wordt namelijk iedere jaar op het Piazza del Duomo voor de grote kathedraal een versierde ossenkar (carro) tot ontploffing gebracht.
 • September (Rificolona)
  Rificolona is een grote lampionnenoptocht door de stad. Honderden kinderen lopen ieder jaar mee terwijl de ouders de optocht bezichtigen. Heel leuk om eens gezien te hebben!
 • November/ december: (Festival dei Popoli)
  Festival dei Popoli is één van de grootste documentairefestivals van Europa. In het centrum van Florence worden er op verschillende pleinen documentaires getoond en exposities gehouden.

Vervoer (van/naar luchthaven van Florence)

Je kunt naar Florence vliegen en landen op de luchthaven Florence Amerigo Vespucci. De luchthaven is klein en overzichtelijk en ligt ongeveer vier kilometer buiten de stad. Je kunt goedkoop en rechtstreeks in twee uur naar Florence vliegen. Ook is het mogelijk om een vliegticket met een overstap te boeken. Deze vliegtickets Florence zijn vaak goedkoper. Je kunt het centrum van Florence per taxi en per bus bereiken.

Taxi
De luchthaven ligt slechts vier kilometer buiten de stad. Taxi´s zijn dan ook de snelste en makkelijkste manier om naar de stad te reizen. De taxi standplaats ligt buiten de aankomsthal. De rit duurt ongeveer 15 minuten en kost ongeveer € 15, afhankelijk van je bestemming. Taxi´s werken met een meter.

Bus
Een goedkope optie om naar het centrum van Florence te reizen is de bus. Tussen 06.00 en 20.30 vertrekken ieder half uur shuttlebussen naar de stad. Het eindstation is het busstation Santa Maria Novella. De shuttlebussen worden verzorgd door de maatschappij Ataf. De reis duurt ongeveer 25 minuten en kost € 5.

Vervoer in Florence
Je kunt de oude binnenstad van Florence uitstekend te voet ontdekken. De stad is compact en er is genoeg moois te zien tijdens je wandeling. Als je liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is de bus een prima optie. Florence heeft een uitstekend busnetwerk met veel lijnen, haltes en vertrektijden. Het is ook mogelijk om je per taxi te vervoeren. De officiële taxi´s zijn wit van kleur en wachten bij officiële standplaatsen. Taxi´s in Florence zijn niet goedkoop. Naast de ritprijs wordt er op zon- en feestdagen een toeslag berekend voor bagage in de kofferbak. De officiële taxi standplaatsen kun je vinden bij het station, op het Piazza di Santa Maria Novella, Piazza di San Marco, Piazza delle Republica en in de Via Pelicceria.

Naar Florence vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl