Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Italië

Sicilië

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Sicilië
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Sicilië

Shoppen En Uitgaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Winkelen in Sicilië

Als je vliegtickets Sicilië boekt en van winkelen houdt, dan is er genoeg voor je om te ontdekken. De verschillende steden op Sicilië bieden grote, bekende merken aan, maar ook pittoreske markten in de buitenlucht. Daar kun je heerlijk snuffelen tussen de spulletjes en originele souvenirs kopen. Ontdek het zelf!

Winkelcentra en winkelstraten
Shoppen kan op Sicilië in grote winkelstraten en-centra. Deze vind je vooral in de steden Palermo en Catania. Het Centro Sicilia in Catania is een van de grootste winkelcentra op het eiland. Centro Commerciale La Torre is een groot winkelcentrum aan de rand van Palermo. In beide centra kun je terecht voor grote merken zoals ZARA, H&M, Footlocker, Clayton en nog meer. In Carini, net buiten Palermo, ligt Portobello, een ouderwets winkelcentrum met ongeveer 20 winkels. De prijzen zijn er laag en je vindt er Italiaanse merkkleding.

Verder kun je ook leuk winkelen bij La Rinascente, een grote winkelketen in Italië. Hier vind je meer producten die typisch Italiaans zijn. In de straten in Palermo, maar ook in veel andere steden op Sicilië, vind je veel kleine keramiekwinkeltjes. Hier kun je Siciliaans handwerk kopen. Dat zijn leuke souvenirs!

Markten
De beste winkelervaring krijg in Sicilië als je gaat winkelen in de buitenlucht. Er zijn over het hele eiland veel markten. In Palermo vind je de markten in smalle Middeleeuwse straatjes. In Catania bevinden ze zich meer op de grote pleinen. Er zijn markten voor etenswaren die vaak lokaal verbouwd zijn. Mis vooral de Catania vismarkt niet! Op de antiekmarkten kun je zoeken naar traditionele marionettepoppen en keramiek.

Restaurants in Sicilië

Sicilië heeft een groot aanbod van restaurants. Uit eten gaan is een van de favoriete bezigheden van de inwoners van het eiland. De cuisine op het eiland is beïnvloed door veel verschillende culturen. Italiaanse invloeden zijn het grootste geweest, maar ook Spaanse, Griekse en Arabische culturen hebben gerechten vormgegeven. Typische gerechten uit Sicilië zijn pasta alla Norma, Panelle, Siciliaanse pizza en als toetje Cannoli. Proef ze in een van de volgende restaurants.

 • Al Duomo
  Buiten op het terras of binnen in het kleurrijke restaurantje, je zult hoe dan ook genieten van het lekkere eten. Het restaurant specialiseert in zeevruchten.
  Locatie: Vico Ebrei 11, Taormina
 • Carizzi d’Amuri
  Het boogvormige plafond in Carizzi doet denken aan de 16e eeuw, maar heeft een moderne look gekregen. Het eten in dit familierestaurant is perfect!
  Locatie: Via Lungarini 21, Palermo
 • Da Mariano
  Dit goedkope restaurant in Syracuse biedt een goede kwaliteit eten aan. Bovendien heeft het restaurant een unieke menukaart met interessante gerechten in de oude traditie.
  Locatie: Vicolo Zuccolà, Syracuse
Lees meer

Uitgaan in Sicilië

Uitgaan in Sicilië doe je om je avondeten heen. Een aperitivo is een drankje en snacks die Sicilianen nuttigen voor het late avondeten. Tussen 6 uur en 8 uur kun je bij veel barretjes terecht voor een lekker drankje. Nadat je genoten hebt van je aperitivo en je diner kun je lekker uitgaan in de steden. Vooral Palermo heeft een divers aanbod aan nachtclubs en café’s. De meeste gezelligheid begint na tien uur, omdat mensen op Sicilië vaak laat eten.

De meest populaire dansclubs op Palermo zijn Candelai, Kursaal Kalesa Club en Country Club. Populaire plekjes in het bruisende Catania zijn Mr. Bahia Pub of Royal Pub Ceres. De leukste plekken zijn te vinden als je gewoon door de straten en over het strand wandelt. Vaak worden er spontane feesten gegeven in de buitenlucht waar je gewoon kunt aansluiten!

Naar Sicilië vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl