Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Italië

Venetië

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Venetië
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Venetië

Shoppen en uitgaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Shoppen & Uitgaan in Venetië

Shoppen in Venetië

Venetië biedt veel mogelijkheden om te winkelen. Je denkt misschien al snel aan boetiekjes met Venetiaanse maskers. Dit zijn leuke souvenirs. Een van de beste winkels om maskers te kopen is Emilio Massaro (Calle Vitturi, San Marco). Je kunt hier ook zien hoe de maskers gemaakt worden. Andere Venetiaanse specialiteiten zijn glas en kant. Kant is vooral te vinden op het eiland Burano en glas op het eiland Murano.

Maar ook moderne modemerken kun je vinden in de stad. In het gebied tussen het treinstation en het San Marco Plein vind je veel nationale en internationale modewinkels.

Markten

Venetië heeft ook verschillende markten. De Campo della Peschiera is een markt die je eigenlijk niet mag missen. Deze grote vismarkt is vooral in de vroege morgen heel bijzonder om te zien. Vlakbij deze markt bevindt zich de Rialtobrug waar veel kraampjes met groente, fruit en levensmiddelen te vinden zijn.

Restaurants in Venetië

In Venetië kun je heerlijk eten. De restaurants in de omgeving van het San Marco Plein zijn vaak nogal prijzig. Daarbuiten zijn hele goede en redelijk geprijsde restaurants te vinden. Voor een eenvoudige maaltijd kun je ook altijd terecht in een pizzeria. Dit is een typische Italiaanse ervaring. Hier zijn een aantal aanraders:

  • Harrys Dolci. Harrys Dolci bevindt zich op het eiland Giudecca. Dit luxueuze en elegante restaurant heeft een fantastisch terras met uitzicht over het Giudecca Canal. Van hieruit kun je genieten van de zonsondergang in Venetië. Er worden zowel snacks als volledige menu´s geserveerd. Er staan heerlijke zoete gebakjes op de kaart en de zabaglioni is beroemd. Locatie: Giudecca 773
  • Aqua Pazza. Dit mediterrane restaurant is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Het ligt aan een gezellig plein. Op de menukaart staan heerlijke visgerechten. Voor de prijsbewuste gasten biedt het restaurant ook een ruime keus uit uitstekende pizza’s. In de zomer is er ook een terras buiten op het plein. Locatie: Campo San Angelo, San Marco 3808/10
Lees meer

Uitgaan in Venetië

Als je vliegtickets naar Venetië hebt geboekt moet je niet verwachten dat je in een bruisend uitgaansleven terecht komt. Door de problemen met geluidsoverlast en het feit dat de stad te duur is voor veel jonge mensen om te wonen, zijn er niet veel clubs en discotheken. Veel bars zijn gericht op de toeristen. Het is wel heel leuk om in Venetië ‘s avonds lekker uit eten te gaan en iets te drinken in een bar of op een terras.

Bars

Aan de Calle Vallaresso bevindt zich de beroemde Harrys Bar. Het is vooral geliefd bij de sterren uit Hollywood. Je drinkt er de bekende Bellini cocktail. Hotel Monaco (Calle Vallaresso) heeft een bar met terras van waar je een schitterend uitzicht hebt op het Canal Grande. Op het Campo Santa Margherita vind je meerdere trendy bars zoals Margaret Duchamp (levendige bar met terras) en Imagina Café. Ook in de straten bij de Rialtobrug en de markt zijn steeds meer leuke bars te vinden. Populaire bars zijn hier Al Merca (Campo Cesare Battisti gia Bella Vienna) en Osteria alla Postali (Fondamento Rio Marin 821).

Clubs

De meeste mensen die niet aan de stad zijn gebonden gaan voor meer uitgaansmogelijkheden naar Mestre of studentenstad Padua. Zoek je toch iets in Venetië dan is Disco Club Piccolo Mondo (Calle Contarini-Corfu, Dorsoduro) een goede keus. Hier kun je de hele avond dansen. Een andere populaire club is Casanova Disco Club (Lista di Spagna, Cannaregio).

Livemuziek

Uitgaansgelegenheden met livemuziek zijn helaas maar dun gezaaid in Venetië. Voor jazzmuziek en een hip publiek ga je naar Bacaro Jazz (Salizada del Fontego dei Tedeschi). Andere aanraders zijn Paradiso Perduto (Fondamenta Misericordia, Cannaregio) en Pizzeria 900 Jazz Club (Campiello del Sansoni, San Polo). De laatste is lastig te vinden, maar voor goede Italiaanse en internationale jazz het zoeken meer dan waard.

Naar Venetië vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl