Vlieg voordelig naar Birmingham

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Birmingham

Birmingham is een stad en district in de regio West Midlands. Na Londen is Birmingham de grootste stad van Engeland en vanaf Amsterdam al binnen 1,5 uur vliegen te bereiken. Ooit was deze stad het centrum van de Britse metaalindustrie en de Black Country, genoemd naar de rokende fabrieksschoorstenen die zich hier concentreerden gedurende de Industriële Revolutie. Tegenwoordig is Birmingham een centrum voor de dienstverlenende sector, met futuristische hoogbouwkantoren. Hoe het gebied er vroeger uitzag is goed te zien in het Black Country Museum, dat een aantal authentieke huizen en ambachtelijke bedrijfjes toont.

Birmingham is de thuishaven van twee van de oudste en meest gerenommeerde voetbalclubs van de Premier League. Aston Villa (1874) en Birmingham City (1875). De club West Bromwich Albion komt uit één van de voorsteden. De rivaliteit tussen deze clubs is erg groot, maar dat maakt de sfeer des te mooier. Een bezoekje aan de “Second City derby” is dan ook zeker de moeite waard!

De bijnaam voor Birmingham is Brum, afgeleid van de oude naam Brummagem. De inwoners, die Engels met een karakteristiek dialect spreken, heten Brummies. Het is een van de meest multiculturele steden van het Verenigd Koninkrijk. Een groot deel van de bevolking komt uit het Caraibische gebied, het Indische subcontinent of uit Ierland.

Vergelijk alle vliegtickets naar Birmingham in een handig overzicht

Naar Birmingham vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op vliegwinkel.nl vergelijk je alle vliegtickets naar Birmingham in een handig overzicht. Na het invullen van je zoekopdracht krijg je een overzicht van alle airlines die naar Birmingham vliegen. Je kunt goedkope vliegtickets naar Birmingham boeken met onder andere KLM, Air France, Lufthansa, Vueling en Flybe.

Te doen in Birmingham

In Birminghm is veel te beleven. Bezoek het gezellige Victoria Square, neem een kijkje in het chocolademuseum van Cadbury of ontdek het Moseley Bog, de inspiratie van de schrijver J.R.R. Tolkien. Of je nu geïnteresseerd bent in moderniteit of historie, je hoeft je in deze diverse stad niet te vervelen.

Meer over bezienswaardigheden in Birmingham >>

Shoppen & uitgaan

In Birmingham kun je goed shoppen. In de grote moderne winkelcentra vind je grote merken en een uitgebreid aanbod. Ook zijn er authentieke markten te vinden rond de Bullring. ’s Avonds kun je genieten van een internationaal aanbod van cuisine en uitgaan in de levendige straten van de stad.

Meer over shoppen en uitgaan in Birmingham >>

Beste reistijd

Het Engelse weer is onvoorspelbaar, dus neem altijd regenspullen mee naar Birmingham. Het kan in de zomer en nazomer echter ook heel mooi zijn. Daarom zijn in die periodes ook de meeste leuke evenementen georganiseerd. Als je vliegtickets naar Birmingham wilt boeken, is het goed om daar rekening mee te houden.

Meer over de beste reistijd in Birmingham >>

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989