Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Spanje

Sevilla

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Sevilla
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Sevilla

Beste reistijd

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Beste reistijd Sevilla

Weer in Sevilla

De beste maanden om Sevilla te verkennen zijn maart, april en mei. Er valt gedurende deze maanden weinig regen en het is nog niet extreem heet.
De zomers zijn heet, droog en lang. Vanaf juni daalt het kwik niet meer onder de dertig graden. In juli en augustus is een temperatuur van 40 a 42 graden geen uitzondering. Het najaar is ook een goede periode om Sevilla te bezoeken. De temperatuur ligt dan tussen de 25 en 30 graden. Het kan in deze periode af en toe flink regenen, maar daar frist het door de zon verdorde landschap weer goed van op.

Evenementen

  • 28 februari: Día de Andalucía (Dag van Andalusië)
    Tijdens de Dag van Andalusië wordt de dag gevierd dat Andalusië erkend werd als autonome regio van Spanje. De hele dag staat in het teken van de culturele tradities uit de regio. De hele stad is versierd met vlaggen van Andalusië en overal op straat wordt feest gevierd. Gedurende deze dag zijn de scholen gesloten en hebben de winkels aangepaste openingstijden.
  • Maart/april: Pasen
    Pasen wordt heel uitbundig gevierd in Sevilla. Processies van grote versierde praalwagens met beelden van Jezus en Maria, Nazarenos en fanfares. Ze lopen langzaam door de straten, van de parochiekerk tot aan de Kathedraal van Sevilla. Wil je meemaken hoe ze Pasen vieren in Sevilla, dan moet je zeker met Pasen naar deze stad. Echter moet je wel rekening houden met hele drukke straten en gesloten winkels.
  • April: Feria de Abril
    Tijdens de Feria de Abril is het één groot feest in de stad. Kleurrijke flamenco-outfits, traditioneel Spaanse muziek en culinaire aroma's overheersen de stad gedurende dit feest.

Vervoer (van/naar luchthaven van Sevilla)

Als je vliegtickets naar Sevilla hebt geboekt en je vliegt naar Sevilla kom je aan op het vliegveld San Pablo. Het vliegveld ligt op zo’n tien kilometer afstand van de stad. Je kunt vanaf Amsterdam en Brussel rechtstreeks vliegen naar Sevilla. Goedkope vliegtickets naar Sevilla kun je boeken op vliegwinkel.nl. Je kunt het centrum van Sevilla per bus en per taxi bereiken.

Taxi
De taxi's staan buiten voor de aankomsthal. De ritprijzen naar het centrum kosten tussen de € 22 en € 30. Je bent vanaf het vliegveld ongeveer 20 minuten onderweg naar Sevilla.

Bus
Een goedkopere manier om het centrum van Sevilla te bereiken is de bus. De bus rijdt op weekdagen tussen 06:00 en 00:15 uur iedere dertig minuten. In het weekend rijdt de bus tussen 07:00 en 23:45 uur. De bushalte is buiten voor de aankomsthal te vinden. De rit naar het Santa Justa treinstation duurt een half uur en kost € 4. Een kaartje kun je kopen bij de chauffeur.

Vervoer in Sevilla zelf
De meeste bezienswaardigheden in Sevilla liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt je het beste lopend verplaatsen. Het centrum is een voetgangersgebied met smalle, kronkelende straten. De stadsbusdienst bestaat uit vier lijnen (C-1, C-2, C-3 en C-4) die rondom de stad rijden. Er gaan ook vier buslijnen dwars door het centrum en er is een uitgebreid netwerk aan lijnen vanuit de buitenwijken naar het centrum. De belangrijkste haltes zijn bij Plaza Nueva, Plaza de la Encarnación, Prado de San Sebastián en La Barqueta. Een enkele reis kost ongeveer € 1,50. Je kunt ook een dagpas kopen voor ongeveer € 5. Een dagpas voor drie dagen kost ongeveer € 10.
In het centrum zijn op een aantal plaatsen taxistandplaatsen te vinden. De taxi’s zijn wit en hebben een groen licht op het dak wanneer ze beschikbaar zijn. Om een taxi te laten stoppen hoef je alleen maar je hand op te steken. De taxi´s werken met een meter. Een taxirit in het centrum kost ongeveer € 5. Vanwege de smalle straatjes en verkeersdrukte is een taxi niet altijd de meest ontspannen manier om je te verplaatsen. Soms kom je lopend sneller op je bestemming!

Lees meer informatie over Sevilla Airport >>

Naar Sevilla vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl