Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Spanje

Valencia

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Valencia
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Valencia

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Valencia

Als je vliegtickets Valencia boekt mag je het oude stadscentrum niet missen. Tussen Plaza de la Reina en Plaza Virgen ligt het gebied dat in de volksmond La Seu heet. Hier kun je een groot deel van de historische bezienswaardigheden vinden. Door de stad slingert een bijzondere groenstrook. In deze drooggelegde oude rivierbedding kun je heerlijk wandelen en fietsen. Bij de haven vind je de bijzondere architectuur van Calatrava.

La Lonja

La Lonja is de oude zijdebeurs dat gebouwd is in de 15e eeuw. De beurs is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het wordt beschouwd als een van de beroemdste gotische bouwwerken ter wereld.
Locatie: Plaza del Mercado

Oceanografico

Het Oceanografico ligt in het havengebied van Valencia. Het is een schitterend aquarium met allerlei exotische en bijzondere waterdieren. Ook kun je shows met dolfijnen zien. In het aquarium kun je door een haaientunnel lopen waardoor je de haaien van heel dichtbij kunt zien.
Locatie: Ciudad de las Ciencias y las Artes

IVAM

Het IVAM is het Valenciaans Instituut van Moderne Kunsten. Het is een van de meest belangrijke musea van moderne kunst in Spanje. Je kunt hier een grote permanente collectie van moderne kunst bewonderen. Ook zijn er regelmatig wisselende collecties.
Locatie: Calle Guillm de Castro 118

Jardin del Turia

Het Jardin del Turia is een lange groene strook die midden door Valencia loopt. Toen een deel van Valencia onder water kwam te staan door een overstroming van de rivier de Turia werd besloten de rivier om de stad heen te laten lopen. Het gedeelte van de rivier in de stad werd drooggelegd. In het park kun je heerlijk wandelen en fietsen.

De omgeving van Valencia

Als je een vliegreis onderneemt en vliegtickets Valencia hebt geboekt moet je eigenlijk ook de omgeving van Valencia leren kennen. Je kunt schitterende natuurparken bezoeken en mooie oude stadjes bezichtigen.

San Miguel de los Reyes

San Miguel de los Reyes is een voormalig klooster dat is gebouwd in de 16e eeuw. Het klooster is volledig in renaissancestijl opgetrokken. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als bibliotheek van de regio Valencia. Het klooster is een populaire attractie voor bezichtigingen en is makkelijk bereikbaar. Het ligt aan de rand van de stad.
Locatie: Avenida de la Constitución

La Albufera

Een absoluut hoogtepunt in de omgeving van Valencia is het 21.000 ha grote natuurreservaat La Albufera. Rondom het grootste meer van Spanje met zijn zijrivieren ligt een gebied waar de Spaanse boeren hun rijst telen. Midden in het romantische reservaat vind je op een soort schiereiland het dorpje El Palmar. Hier zou de paella zijn oorsprong hebben gevonden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust heerlijke traditionele paella’s eten. Leuk zijn de boottochten die je vanuit dit dorp kunt maken. Het is ook mogelijk om een fietstocht door het gebied te maken. Een echte aanrader.

El Garbí

El Garbi is een natuurpark in de Sierra Calderona. Hier vind je een echt mediterraans landschap vol heuvels en bergen, steile rotswanden en enorme pijnboomwouden. Vanaf uitzichtpunt El Garbí (600 meter) kun je de Middellandse Zee zien liggen. Spectaculair.

Játiva

Jativa is een burchtstad en ligt 60 km ten zuiden van Valencia. In de oude stad zijn nog allerlei overblijfselen uit de Moorse tijd te bezichtigen. Het illustreert de rijke geschiedenis van de omgeving van Valencia. Indrukwekkend is het oude centrum.

Naar Valencia vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl