Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Duitsland

Hamburg

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Hamburg
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vlieg voordelig naar Hamburg

Bezienswaardigheden

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bezienswaardigheden Hamburg

Om te zien

Hamburg is een mooie stad waar genoeg te zien en te ontdekken is. De stad wordt ook wel eens het Venetië van Duitsland genoemd, door de vele bruggen en kanalen in de stad. Bezienswaardigheden in Hamburg tellen een aantal mooie historische gebouwen en een aantal bijzondere moderne gebouwen. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden in Hamburg:

Sint-Michielskerk
Deze kerk is gelukkig bewaard gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Daardoor kunnen we nu genieten van deze mooie kerk. Het is een protestantse kerk in de stijl van de barok. In de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. In de kelder kun je door middel van filmpjes en beelden meer leren over de geschiedenis van de stad.

De haven van Hamburg
Hamburg heeft de grootste haven van Duitsland en daar zijn de Hamburgers trots op. De haven heeft een aantal grote bezienswaardigheden, zoals de wijk Speicherstadt. Deze wijk vol met bakstenen pakhuizen is volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en heeft een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst gekregen. Ook het nieuw gebouwde HafenCity en het bijzondere en grote Elbphilharmonie zijn een bezoekje waard.

Om te doen

Hamburg kun je het beste beleven door veel dingen te doen. Dagjes uit en actief bezig zijn leert je de stad het beste kennen. Hier zijn een aantal dingen die je kunt beleven in Hamburg:

Hamburg Zoo
Misschien denk je: een dierentuin, wat is daar bijzonder aan? Maar in Hamburg is de dierentuin wel degelijk speciaal. Het hele park heeft namelijk geen hekken, maar alternatieve manieren om de verblijven van de dieren af te sluiten, zoals grachten. Dit geeft de dierentuin een heel natuurlijk gevoel. Dat zie je aan de dieren, die erg actief zijn in hun nagebouwde natuurlijke omgeving.

Miniatur Wunderland
Hamburg is erg trots op dit miniatuurpark, het grootste modeltreinenmuseum ter wereld. Het doet een beetje denken aan Madurodam, maar Miniatur Wunderland legt vooral de focus op de beweging van treinen en vliegtuigjes. Zo kun je minitreintjes van station naar station zien gaan, over treinrails die wel 12 kilometer lang zijn in totaal! Alles is tot in detail uitgewerkt en dat maakt het leuk voor jong én oud!

Wat kun je nog meer doen in Hamburg?

Naar Hamburg vanaf

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl