Vlieg voordelig naar Munchen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets München

München is een van de grootste steden van Duitsland. Het ligt in Beieren, net ten noorden van de Alpen. De naam München is afgeleid van een oud klooster en betekent huis van de monniken. Het waren de monniken die met het brouwen van bier een rijke traditie in gang zetten. In oktober worden in München ieder jaar de wereldberoemde Oktoberfesten georganiseerd. De stad staat dan volledig in het teken van feest en het drinken van bier.

München werd in de tweede wereldoorlog erg gebombardeerd, maar werd hierna snel weer opgebouwd. Dankzij de sterke economische groei in deze tijd groeide de stad uit tot een van de belangrijkste van Duitsland. Daarom vind je in München ook veel moderne musea en gebouwen. München is de stad van BMW en het centrum van de Duitse filmindustrie. Ondanks de bombardementen is in München ook nog veel te zien van het rijke culturele verleden. Er zijn veel panden te zien in de in de Gothische, Renaissance en Barokke stijl. Ook beschikt de stad over goede kunstcollecties.

Tegenwoordig is München een van de populairste toeristische bestemmingen van Duitsland. Tijdens en voor de kerstdagen is München bijzonder magisch. De winkels liggen dan vol met de leukste cadeaus en de vele Kerstmarkten in de stad zijn sfeervol en gezellig.

Vergelijk alle vliegtickets naar München in een handig overzicht

Naar München vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op vliegwinkel.nl vergelijk je alle vliegtickets naar München in een handig overzicht. Na het invullen van je zoekopdracht krijg je een overzicht van alle airlines die naar München vliegen. Je kunt goedkope vliegtickets naar München boeken met onder andere KLM, Lufthansa, Air France, SAS en Alitalia. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht binnen anderhalf uur naar München.

Te doen in München

In München zal je je niet vervelen. De stad heeft veel verschillende soorten musea, zoals het BMW museum, maar ook het ongebruikelijke Aardappelmuseum. Buiten de moderne musea en gebouwen heeft de stad ook nog een aantal mooie historische gebouwen, zoals slot Nymphenburg. Ook buiten de stad zijn veel mooie ervaringen te beleven. Bekijk bijvoorbeeld het wereldberoemde slot Neuschwanstein.

Meer over bezienswaardigheden in München >>

Shoppen & uitgaan

Winkelen in München betekent grote warenhuizen, chique merken en veel keus. De stad heeft alle bekende merken van Duitse en internationale afkomst die je maar kunt wensen. Ook zijn er leuke souvenirs te koop, zoals bierpullen en lederhosen. Je kunt ook heerlijk eten in München. Daarna kun je gezellig een biertje drinken in een van de vele café’s.

Meer over shoppen en uitgaan in München >>

Beste reistijd

Het weer is in München in de zomer het meest aangenaam. Natuurlijk kent iedereen het Oktoberfest dat in september in de stad wordt gehouden. In september is de nazomer nog volop aanwezig en kun je genieten van een zacht zonnetje. Buiten het Oktoberfest worden er in de zomer veel festivals georganiseerd, zoals Tollwood en het Kaltenberg ridderfestival. In de winter kun je in München genieten van de prachtige kerstmarkten.

Meer over de beste reistijd naar München >>

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989