Vliegtickets Tsjechië

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

De populairste vliegtickets naar Tsjechië

Tsjechië is een land met diverse gezichten. In het Reuzengebergte kun je je plezier opdoen met uitgebreide wintersportmogelijkheden en vele wandelpaden. In de zomer kun je terecht in het zuiden van Tsjechië met uitgestrekte hoogvlakten en aangelegde (stuw)meren. Om helemaal tot rust te komen neem je een bezoek aan een van de traditionele spa’s waaronder Karlsbad en Mariënbad het meest bekend zijn.
Voor een traditioneler bezoek heeft Tsjechië een schat van kastelen en burchten. Rondom Praag ligt het belangrijste gotische kasteel Karlštejn en het jachtslot van de koningen Krivoklát.

Het historische Praag

Om Praag goed te kunnen ontdekken, heb je zeker een aantal dagen nodig. Zo vormen tal van historische kerken, gebouwen, pleintjes en knusse straten het decor van Praag. Leer de Joodse geschiedenis kennen in de wijk Josovov, bezoek de Praagse Burcht (één van de grootste paleizencomplexen ter wereld) en bezichtig historische bezienswaardigheden als de de Týnkerk, de Karelsbrug en het Raadhuis van Praag met haar beroemde astronomische klok. De hoofdstad van Tsjechië heeft ook de grootste luchthaven. Dit is de luchthaven waar je naar vliegt als je op vakantie naar Tsjechië gaat.
>> Lees meer over Praag

Nog meer te beleven in Tsjechië

Tsjechië heeft veel bijzondere plekjes om te ontdekken. Treed buiten Praag en ontdek wat Tsjechië nog meer te bieden heeft. De volgende bestemmingen en bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

Český Krumlov

In het zuiden van Tsjechië vind je het stadje Český Krumlov. Velen zien deze stad als één van de mooiste steden van Tsjechië en het is dan ook niet voor niks dat deze stad is opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ervaar tijdens je bezoek aan Český Krumlov de rustige sfeer en dwaal door de tal van knusse straatjes, mooie pleinen en interessante musea.

Český Raj (Het Tsjechische paradijs)

In het noorden van Tsjechië vind je het schitterende natuurgebied Český Raj. Het gebied kenmerkt zich door de dichtbegroeide bossen en de slingerende beekjes en rivieren. Een hoogtepunt van het natuurhebied zijn de Prachov rotsformaties. Daarnaast vind je in deze streek ook veel middeleeuwse kastelen, burchten en kloosters.

Sumava (Boheemse woud)

In het zuiden van Tsjechië vindt het natuurgebied Sumava. Uitgestrekte bossen, velden, rivieren, heuvels en bergen vormen het decor van dit natuurgebied. Je kunt hier schitterende wandelingen en fietstochten maken, maar ook boottochten over één van de vele meren in dit gebied. Bezoek bijvoorbeeld het 50 kilometer lange Lipnomeer.

České Švýcarsko

In het uiterste noord-westen van Tsjechië bevindt zich het natuurgebied České Švýcarsko. In dit gebied kun je uren rondwandelen langs indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte bossen. De diepe kloven en rivieren geven je het gevoel in een sprookje te zijn belandt. Bezichtig zeker de Pravcicka Boog. Deze boog is bekend als de grootste natuurlijke zandsteenboog van Europa.

Kutná Hora

Vlakbij Praag ligt het historische stadje Kutná Hora. De stad kent een rustige sfeer met veel culturele hoogtepunten. Een van deze hoogtepunten is de gothische Kathedraal van St. Barbara en haar bijzondere dakconstructie in de vorm van een tent. Ook een bezoek aan het Zilvermuseum mag niet ontbreken wanneer je de geschiedenis van de stad beter wilt leren kennen.

Krivoklát

Krivoklát is de voormalig koninklijk residentie van de koning. Het paleis ligt dichtbij Praag en is omgeven door een bosrijke omgeving. De pracht en praal van de levensstijl van de koninklijke familie is tot heden nog goed zichtbaar. Alle kamers zijn schitterend in detail afgewerkt. Bezichtig in dit paleis zeker de laat-gothische kapel, de bibliotheek, de Royal Hall en de martelkamer.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Mis geen aanbiedingen meer

We zijn er voor jou!

Je ontvangt je e-ticket(s)
binnen 5 min.

Altijd € 10 korting
op je volgende boeking

Wij staan 365 dagen
per jaar voor je klaar

Jouw reisagent
sinds 1989