Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vliegtickets

Tsjechië

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vliegtickets Tsjechië

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

De populairste vliegtickets naar Tsjechië

Tsjechië is een land met diverse gezichten. In het Reuzengebergte kun je je plezier opdoen met uitgebreide wintersportmogelijkheden en vele wandelpaden. In de zomer kun je terecht in het zuiden van Tsjechië met uitgestrekte hoogvlakten en aangelegde (stuw)meren. Om helemaal tot rust te komen neem je een bezoek aan een van de traditionele spa’s waaronder Karlsbad en Mariënbad het meest bekend zijn.
Voor een traditioneler bezoek heeft Tsjechië een schat van kastelen en burchten. Rondom Praag ligt het belangrijste gotische kasteel Karlštejn en het jachtslot van de koningen Krivoklát.

Tsjechië

Praag

Het historische Praag

Om Praag goed te kunnen ontdekken, heb je zeker een aantal dagen nodig. Zo vormen tal van historische kerken, gebouwen, pleintjes en knusse straten het decor van Praag. Leer de Joodse geschiedenis kennen in de wijk Josovov, bezoek de Praagse Burcht (één van de grootste paleizencomplexen ter wereld) en bezichtig historische bezienswaardigheden als de de Týnkerk, de Karelsbrug en het Raadhuis van Praag met haar beroemde astronomische klok. De hoofdstad van Tsjechië heeft ook de grootste luchthaven. Dit is de luchthaven waar je naar vliegt als je op vakantie naar Tsjechië gaat.
>> Lees meer over Praag

Nog meer te beleven in Tsjechië

Tsjechië heeft veel bijzondere plekjes om te ontdekken. Treed buiten Praag en ontdek wat Tsjechië nog meer te bieden heeft. De volgende bestemmingen en bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

Český Krumlov

In het zuiden van Tsjechië vind je het stadje Český Krumlov. Velen zien deze stad als één van de mooiste steden van Tsjechië en het is dan ook niet voor niks dat deze stad is opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ervaar tijdens je bezoek aan Český Krumlov de rustige sfeer en dwaal door de tal van knusse straatjes, mooie pleinen en interessante musea.

Český Raj (Het Tsjechische paradijs)

In het noorden van Tsjechië vind je het schitterende natuurgebied Český Raj. Het gebied kenmerkt zich door de dichtbegroeide bossen en de slingerende beekjes en rivieren. Een hoogtepunt van het natuurhebied zijn de Prachov rotsformaties. Daarnaast vind je in deze streek ook veel middeleeuwse kastelen, burchten en kloosters.

Sumava (Boheemse woud)

In het zuiden van Tsjechië vindt het natuurgebied Sumava. Uitgestrekte bossen, velden, rivieren, heuvels en bergen vormen het decor van dit natuurgebied. Je kunt hier schitterende wandelingen en fietstochten maken, maar ook boottochten over één van de vele meren in dit gebied. Bezoek bijvoorbeeld het 50 kilometer lange Lipnomeer.

České Švýcarsko

In het uiterste noord-westen van Tsjechië bevindt zich het natuurgebied České Švýcarsko. In dit gebied kun je uren rondwandelen langs indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte bossen. De diepe kloven en rivieren geven je het gevoel in een sprookje te zijn belandt. Bezichtig zeker de Pravcicka Boog. Deze boog is bekend als de grootste natuurlijke zandsteenboog van Europa.

Kutná Hora

Vlakbij Praag ligt het historische stadje Kutná Hora. De stad kent een rustige sfeer met veel culturele hoogtepunten. Een van deze hoogtepunten is de gothische Kathedraal van St. Barbara en haar bijzondere dakconstructie in de vorm van een tent. Ook een bezoek aan het Zilvermuseum mag niet ontbreken wanneer je de geschiedenis van de stad beter wilt leren kennen.

Krivoklát

Krivoklát is de voormalig koninklijk residentie van de koning. Het paleis ligt dichtbij Praag en is omgeven door een bosrijke omgeving. De pracht en praal van de levensstijl van de koninklijke familie is tot heden nog goed zichtbaar. Alle kamers zijn schitterend in detail afgewerkt. Bezichtig in dit paleis zeker de laat-gothische kapel, de bibliotheek, de Royal Hall en de martelkamer.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Meer info

Tsjechië is een veelzijdig land met veel mooie steden, monumenten en natuurgebieden. Of je nu de Gouden Stad Praag bezoekt of voor een sportieve vakantie in de natuur gaat, Tsjechië heeft het allemaal. Tsjechië heeft een gematigd landklimaat. De winters zijn iets kouder dan in Nederland. De rest van het jaar is het iets warmer dan in Nederland. Tsjechië is perfect als bestemming voor een roadtrip, fly-drive of actieve vakantie. De steden Praag, Kutná Hora en Český Krumlov zijn leuke steden om te bezoeken. Ook zijn er veel natuurgebieden, zoals Český Raj en het Boheemse Woud. Het land heeft ook een aantal indrukwekkende natuurverschijnselen. Één daarvan is Pravcicka Boog, de grootste door de natuurgevormde boog van Europa. Ook zijn de tropische bossen en bergen prachtig om in te wandelen en zijn er nationale parken om te bezoeken. Goedkope vliegtickets Tsjechië boek je op vliegwinkel.nl.

In één oogopslag vliegtickets vergelijken

Voor je vliegticket naar Tsjechië wil je natuurlijk niet te veel betalen. Vliegwinkel.nl biedt je een helder overzicht van alle vliegtarieven naar Tsjechië van verschillende en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je kunt dus in één oogopslag de prijzen van de vliegtickets vergelijken en jouw ticket online reserveren.

Vliegtickets Tsjechië boeken met vliegwinkel.nl

Vliegwinkel.nl verkoopt naast alle vluchten van de grote luchtvaartmaatschappijen als KLM, Turkish Airlines, Royal Air Maroc, Lufthansa en Emirates ook vliegtickets van alle bekende low-cost airlines, zoals Transavia en Ryanair.. Zo krijg je alle goedkope vliegtickets Tsjechië direct in één overzichtelijk tarievenoverzicht en kun je gemakkelijk kiezen uit de voordeligste vliegtarieven voor een vliegticket naar Tsjechië.

Bestemmingen in Tsjechië

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl