Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Stedentrip Portugal

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Stedentrip Portugal

Je zoekt goedkope stedentrips in Portugal? Bij vliegwinkel.nl krijgt u al snel tot 30% korting op je volledige boeking als je vliegtickets combineert met hotel en/of een huurauto!

Portugal heeft een aantal mooie steden die je echt niet mag missen. Een bezoek aan de hoofdstad Lissabon mag uiteraard niet ontbreken. In deze stad vindt je talloze romantische volkswijken. Oostelijk van het centrum ligt de oude wijk Alfama met de vele fadohuizen. Hier wordt de traditionele fado live ten gehore gebracht terwijl je geniet van de authentieke gerechten die de Portugese keuken te bieden heeft. Iets buiten Lissabon ligt de gemeente Sintra die bekend staat om de vele sprookjesachtige paleizen en kastelen. De fraaie ligging, de koelte van de heuvels en waterbronnen maakten Sintra tot het favoriete zomerverblijf van de Portugese koningen.

Meer naar het noorden ligt de havenstad Porto, de herkomstplaats van de portwijn. Porto is de op één na grootste stad van Portugal. Midden in de stad, aan de oever van de rivier de Oudra ligt hier het oude stadscentrum Ribeira. Dit historische stadsdeel vol kleine straatjes en steegjes staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Porto heeft een flink aantal bekende architecten voortgebracht en de stad geldt binnen Europa als één van de belangrijkste steden op het gebied van moderne architectuur.

In het zuiden van Portugal ligt Faro, eveneens een havenstad met een lange historie. Ruim 2000 jaar geleden werd de stad gevormd toen de Romeinen er een grote haven aanlegden. In 1540 kreeg Faro stadsrechten en in 1756 werd de stad hoofdstad van Portugals zuidelijkste provincie. Tegenwoordig is de stad het bestuurlijk centrum van het district Faro en het centrum van een belangrijke toeristische streek, de Algarve. Faro heeft tal van bezienswaardigheden waar u rustig een dag voor kunt uittrekken. De mooiste wijk van Faro is de Cidade Velha (de oude stad), die je het beste te voet kunt verkennen. De oude stad wordt omringd door Romeinse stadsmuren en is vrijwel in de originele staat gebleven. In dit oude gedeelte van Faro vindt je ook de meeste bezienswaardigheden tussen alle kronkelende straatjes, afgewisseld met leuke cafés, restaurants en winkels.

Boek nu de goedkoopste stedentrips in Portugal op vliegwinkel.nl!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl