Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Malta
Bezienswaardigheden
Shoppen & uitgaan
Beste reistijd

Vliegtickets Malta

Shoppen en uitgaan

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Shoppen & Uitgaan in Malta

Winkelen in Malta

Shoppen in Malta is zeer divers. Er is genoeg keuze om voor iedereen een leuke shopervaring te beleven. Grote winkelcentra vind je in de meeste grote steden. In Valetta bjivoorbeeld in de Republic Street en de Merchant’s Street. Op Gozo kun je etalages kijken in de Arkadia Commercial Center. Let erop dat veel winkels in Malta tussen 1 en 4 uur gesloten zijn. Ze zijn ’s avonds dan wel langer open. In sommige toeristengebieden zijn winkels wel de hele dag geopend.

In Malta is er een populaire trend ontwikkeld rond handgemaakte souvenirs en hebbedingetjes. Deze producten hebben een lange culturele geschiedenis en grote waarde voor de Maltezen. Ze zijn vaak te koop in kleine winkeltjes in de historische centra van Maltese steden of op de markten. Bijvoorbeeld Mdina Glass in Valetta of Ta'Dbieġi Crafts Village in Gozo. Vraag vooral de verkoper over hoe de producten gemaakt zijn. Zij delen graag dit stukje cultuur met geïnteresseerde bezoekers.

Markten

Als je Malta wilt ontdekken, is het een goed idee om een van de lokale markten te verkennen. Deze markten zijn gezellig en worden bezocht door de lokale bevolking én toeristen.

Il- Monti
Elke zondag wordt deze markt georganiseerd in Valetta. Het is de grootste markt van het eiland Malta. Hier kun je typische Malteze lekkernijen proeven zoals imqaret en pastizzi. Er is ook dagelijks een markt in Merchant’s Street in Valetta.

Marsaxlokk Vismarkt
Het vissersdorpje Marsaxlokk is zelf al de moeite waard om te bekijken. Elke zondag wordt er een grote vismarkt georganiseerd waar je vissen van alle soorten en maten kunt kopen. Tegenwoordig is de markt meer dan alleen vis en kun je er ook voor andere lekkernijen en kleding terecht.

It-Tokk Gozo
Ook op Gozo worden leuke markten gehouden. De grootste is It-Tokk en vindt elke ochtend plaats op het grote plein. Er worden lokaal verbouwde producten aangeboden, antieken en souvenirs.

Restaurants in Malta

Van Maltese cuisine wordt wel eens gezegd dat het de eerste Europese keuken was die mixte met een andere keuken. Dit komt door de kruisridders die naar en door Malta reisden. De Maltese keuken stond historisch bekend als Cucina Povera, de keuken van de armen. Tegenwoordig is het minimalisme van deze keuken geliefd en beroemd en kunnen vooral rijken deze gerechten betalen. Maltese gerechten hebben ook veel Italiaanse en Arabische invloeden.

De Maltese keuken kan prijzig zijn, maar ook in de kleine restaurants proef je de smaken van de eilanden. Probeer de volgende eetgelegenheden als je vliegtickets Malta geboekt hebt:

  • Legliglin, Valletta: deze wijnbar heeft niet alleen heerlijke wijnen, maar ook een heerlijk menu. Voor leuke prijzen kun je lokaal geliefde gerechten proeven in kleine porties. Dat is maar goed ook, want er zijn zoveel gangen dat je uiteindelijk helemaal vol zit!
  • Aaron’s Kitchen, Valletta: dit is het restaurant van de bekendste chef van Malta met hoogstaande gerechten en een uitgebreide wijnkaart.
  • Maxxokk Bakery, Gozo: dit pizzarestaurant heeft een uitgebreide keuze aan pizza’s in Malteze stijl. Je kunt er eten of je kunt je pizza meenemen en buiten opeten, terwijl je geniet van het uitzicht aan de kade.

Uitgaan in Malta

Elk eiland in Malta heeft een eigen karakter. Dat zie je ook in het uitgaansleven.

In Malta houden veel mensen van klassieke muziek. Er zijn regelmatig avondconcerten in de historische operagebouwen in de grote steden. Bijvoorbeeld in het Manoel theater, waar ook regelmatig toneelstukken worden opgevoerd.

Ook moderne DJs komen vaak naar de eilanden om te spelen. Vooral de stad St. Julian op Malta is populair als feesteiland onder Nederlandse jongeren. De populairste bar onder Nederlanders is Footloose Fun Bar. In Qube Bar kun je verschillende soorten wodka uitproberen. Numero Uno is een grote discotheek in de buitenlucht.

Uitgaan in Malta is niet seizoensgebonden. De hele week en het hele jaar door zijn de nachtclubs vol met mensen en kun je een gezellige avond beleven.

Vlieg voordelig Malta

Amsterdam

Rotterdam

Eindhoven

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van vliegwinkel.nl en is excl € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
Vliegwinkel.nl
Thema's
Volg Vliegwinkel.nl